Kjernesunn Julemat – ny bok!

Jeg har kjøpt meg en ny bok! :-) Nemlig «Kjernesunn Julemat». Den er i samme serie som Kjernesunn Familie og Kjernesunn Mat, og jeg kjøpte den hos Bokkilden til 174 kr.

Boken er delt inn i fem deler: Desembersnop og juleknask, juledrikker, julemiddager, juledesserter og julefrokost. Du finner oppskrifter på litt småkaker, julesnop ala Brownieskuler, julemiddag (ikke vegetar), julemiddagtilbehør (vegetar), juledrikker som gløgg, riskrem med rødsaus, for å nevne noe. Boken er på 93 sider, altså ikke så stor. Men en har veldig greie og enkle oppskrifter, så denne kommer jeg til å bruke!

Etter å ha kikket i boken ser iHerb-handelisten min slik ut:
Xylitol
– Fiberhusk (mel av loppefrø, kan det lages i kaffekvern av frø selv?)
Fullkorn rismel
Bokhvetemel
Lecitin (brukes i oppskrift for å lage nougat)
Hel hirse
De bruker mye kokosolje, så det må du også ha.

Men ang xylitol, var det ikke noe med at sukrin ikke selges i Danmark, og derfor bruker de Xylitol? Så man kan bruke sukrin/erythritol istede?

Denne boken må du gjerne kjøpe hvis du ønsker en jul uten sukker, melk og gluten! Den inspirerer og viser at det trenger ikke være så vanskelig å få til.

:-)

Har du boken? Evnt hva syns du?
Kunne du tenkt deg den hvis ikke?

39 thoughts on “Kjernesunn Julemat – ny bok!

 1. OI! Den skal jeg absolutt gå til innkjøp av! Jula mi blir nok ikke BARE sunn, men å bytte ut en del av det usunne med noe av detta er nok lurt! Takk for boktipset!!

 2. Har ikke denne, men den kom definitivt på ønskelisten min nå:) Har lest de to første bøkene hennes.

  Jeg holder selv på å eksperimentere meg fram til nammenmam godis-juleoppskrifter med supermat i:) Er en del oppskrifter allerede så tenkte jeg skulle lage et pdf-hefte med alle oppskriftene i. Nekter å lage tradisjonelt julesnop i år, skal heller kose meg med supermatgodis og rå sjokolade;) – og julegrøten din!:)

 3. Har sett at de har hatt julemat som e-bok. Lurer på om det er noen av de samme oppskriftene. Skal nok kjøpe denne :-)

  Sukrin er å få kjøpt i Danmark nå, men tror ikke det har vært der så lenge. Jeg har brukt sukrin isteden for xylitol i noen av de kjernesunn oppskriftene og det funker helt fint!!!

 4. Jeg har da sett danske nettbutikker der man selger Erytriol. Men det er jo sånn blodpris på frakt til «land utenfor EU» at båten ned lønner seg jo nesten… tydeligvis et fenomen å glemme at Norge er like nærme som Sverige.. teit. MEN, at det selges betyr vel ikke at det er 100% lovlig..

  Skulle jo tro sukrin til det smaker ok ville gå uansett. Sikkert litt forskjell på mengden?

  Og jeg så denne i tilbudskategorien Tanums bokklubber (er med i en der) der jeg får den til «medlemspris»: 175. Interessant!

  Men så tenker jeg at jeg lager ikke så utrolig mye julemat uansett, liker mest jula fordi alle gir meg middagsrester og sånt hele tida så slipper jeg å styre selv ;)..

  Boken er uansett et bra tilbud til alle som plutselig kommer til desember og tenker «hva gjør jeg nå?» og ikke vet hvor de begynner med supermat og julemat.

 5. Ja, kunne veldig gjerne tenkt meg den ja! Blir nok å kjøpe den skal du se:))) Si fra hvis du finner ut det ang. Xylitol og Danmark da;)

 6. Så denne boken når den kom ut i butikk for noen uker siden. Kjøpte den ikke da, men tenkte for meg selv at den må jeg bare ha! Må snart rote frem noen penger nå, nærmer seg jo jul med stormskritt. :-)

 7. sv: Jeg synes den smaker brent karamell når jeg smaker på pulveret, litt bittert. Men i blandinger smaker det ikke helt det samme. Den er ikke så søt som lucuma og yacon, men den gir god smak i ting synes jeg:) Høres teit ut, men føler den gir mer «dybde» i smaken, de andre smaker nesten bare søtt. Hvis du skjønner?:D fantastisk forklaring, hehe..

  Morsomt.. jeg lagde også sånn fudge i går:) Med akkurat samme ingredienser som deg, minus bipollen – klarer ikke bipollen altså, huff.. Har prøvd å lage den bipollenfudgen din tidligere, men bipollen er bare kvalmt for meg. Klarer kun å få det i meg i smoothie, der kjenner jeg ikke smaken:D

 8. har denne på jobben, den står i hylla, klar til å bli bladd i. men eg er likevel litt skeptisk. og det er nok fordi eg i utgangspunkt er skeptisk til det meste, iallefall når det har krevande, lange ingredienslister og enno lengre framgangsmåter. men, hei, ein kan jo dømme boka på omslaget og seie at den ser superfin ut. (:

 9. Spennende!Når det gjelder fiberhusk er denne fin: http //www.iherb.com/Source-Naturals-Psyllium-Husk-Powder-12-oz-340-g/1446?at=0, men også Now Foods har noen litt billigere varianter. Kan godt hende det går an å kverne selv :) Vet du forresten om det går an å kverne quinoa selv og få quinoa-mel?

 10. Den skal jeg også kjøpe :) Takk for tips. Har de to andre bøkene dems og liker de godt selvom jeg ikke følger dems livstil, men endel av tipsene :)

 11. En jul uten sukker hadde vert noe, men det blir ikke mye julemat på meg uansett, jeg skal reise i hele desember og januar.. huff, kommer til å savne all den gode norske maten kjenner jeg nå!

 12. Fiberhusk får du kjøpt på vanlig matvarebutikk med litt utvalg. Jeg har kjøpt min på torget :) Betalte noen og tredve kroner kanskje? Kokkosolje har jeg kjøpt rimelig på innvandrerbutikk, men det var ikke extra virgin.
  Men jeg funderer, hvordan betaler du på iherb? Måtte du fakse kortinfo, eller er slik bankid betaling?

  • Har sett fiberhusk på Meny, men syns prisen er rimelig høy for så lite.
   Du fyller inn kortinfo, også blir det trekt fra konto. :-)

 13. Ojoj, spennende! Denne tror jeg at jeg nesten må kjøpe!
  Lillesøstra mi på 10 år har bestemt at i år skal vi ikke kjøpe inn noe godis til jul, men lage alt selv! ;) Synes det er en ganske så voksen beslutning, jeg. :)

 14. Blir veldig frista til å kjøpe boka eg og no. Hadde eg bare hatt pengar….

  Er det oppskrifter i den som du kan få bruk for ellers i året også eller?

  • Ja, med litt justeringer i krydder så kan det meste av snopet og slikt lages hele året. :-) De har også en fin oppskrift på lefser/lomper, den skal jeg lære meg!

 15. Jeg skal ha den boka :)

  Ang xylitol og sukrin så oppfører xylitol seg litt annerledes enn sukrin.
  Feks i te fugerer bjørkesøt (xylitol) veldig bra. Jeg har brukt det i perioder, men synes det blir dyrt i lengden.

  Vet mange som sverger til bjørkesøt, og mange sier barna liker det bedre enn sukrin. Men jeg har holdt meg til sukrin siden jeg «oppdaga» det.

 16. Sv: Jeg vil anbefale å prøve xylitol.
  Det smaker litt annerledes, og muligens kan det fungere bedre til baking enn sukrin.
  Test det ut, så ser du hva du liker best :) Det er sikkert ikke så dyrt på iHerb?

 17. Loppefrø kan fint kvernes i kaffekvern!

  Så gjennom denne boka i går. Ble skuffa jeg, men det er nok siden jeg allerede har litt erfaring med slikt kosthold. BOka er nok superduper for alle som er nybegynnere og gruer seg til en jul uten vanlig snacks :)

 18. Hva spiser du på julaften? Kunne du laget et innlegg med tips til julemiddager? :)) Hadde vært utrolig fint! Du lager så mye god mat. Tuusen takk!

 19. Nesten så jeg må kjøpe boka bare for å vite åssen man lager nougat! Har googlet og googlet, men neida. Er det sånn brun nougat som smelter mellom fingrene eller er det sånn hvit og hard?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.