Kastrer katten din!

480180_10151453270339586_171393883_n

Å kastrere og sterilisere katten din er AVGJØRENDE for å forhindre at tusenvis av katter blir hjemløse! TA ANSVAR! Løpetiden er allerede i gang!

Vi går sommeren i møte, den travleste og tyngste tiden for bl.a Dyrebeskyttelsen, nettopp fordi det fødes mengder med kattunger hver sesong. Det finnes allerede altfor mange katter som har hatt og vil få tragiske skjebner nettopp fordi den ene eieren av en hannkatt ikke har gjort sin plikt. Og det er like viktig at hunnkattene steriliseres slik at de ikke blir gravide når det kommer en beiler spaserende forbi.

Kattunger for eksempel, er søte og nusselige og noe barn gjerne får fordi foreldrene er lei maset. Og plutselig blir kattungene store, og da er det kanskje ikke så morro likevel. Eller så blir hele familien så vanvittig «allergisk» en uke før fellesferien, så katten må ut øyeblikkelig. Hva gjør man da? Jo, mange velger å kvitte seg med dem eller reise fra dem. Noen velger å dumpe de på andre siden av byen så de ikke finner hjem igjen, noen teiper dem igjen i pappesker for å dø, noen drukner dem i plasposer med stein i, noen kaster dem ut fra biler i fart. Du vet, ute av øye ute av sinn. Det gjelder ikke bare kattunger, det gjelder voksne katter også!

Dette er eksempler fra virkeligheten, og det vil garantert skje denne sesongen også.

KASTRER og STERILISER KATTEN DIN!

CAT-CHART

Kattungen Ferry

Gjør din plikt som dyreeier! Kastrer og steriliser!
Del gjerne innlegget eller bildene, dette er en viktig sak! Les mer her http://www.dyrebeskyttelsen.no/nyheter/viktig-husk-kastrering-og-id-merking

12 thoughts on “Kastrer katten din!

  1. Har delt innlegget på fb. Bra du opplyser folk om dette, Silje! Det er mange som ikke skjønner alvoret og konsekvensene med sterilisering/ikke sterilisering.

  2. Kunne ikke vært mer enig! Å kastrere/sterilisere katten sin er sykt viktig. Og det at noen mennesker faktisk gjør det du nevner med katten(e) sine – kan ikke fatte at noen kan gjøre noe slikt?! Gjør vondt langt ned i magen når jeg tenker på det :-(

  3. Jeg er så enig med deg! Det er kjempe viktig at folk tar ansvar når de først går til anskaffelse av ett dyr. Spesielt da også med tanke på å sterilisere/kastrere dyrene sine. Kjempe bra at noen engasjerer seg og informerer om dette!

    Bloggen din er foressten kjempefin, har fulgt den lenge, og blir alltid i godt humør her inne.

  4. Vi hadde katten vår ukastrert i 8 år. Til slutt var han utkjørt av slossing og kattehierarki, men ville holdt på til det tok livet av han. Vi måtte faktisk kastrere han for å få beholde han. Angrar no på at vi ikkje gjorde det før, både med tanke på populasjon, og livskvalitet for pus.

  5. Ping: 10 ting på søndag: Links to love, vol. 3 | Charlett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *