Kaffelatte med havremelk

Havekaffe 1 blogg

Hvis du ikke drikker kumelk og/eller soyamelk har jeg verdens beste tips hvis du vil ha kaffelatte eller cappuccino! Bruk havremelk, og bruk den fra Oatley med kalsium, den skummer best og finest. Melken koster typ 13 kr på Rema1000. Personlig liker jeg ikke å bruke rismelk i kaffe, den er for tynn og skiller seg lett.

Jeg har også begynt å lage espressokaffe med slik kanne på stekeplata, og kverner kaffebønnene selv. Nam! Bruker økologiske arabicabønner (den var veldig god Kristin:-)). Har havnet litt på kaffevogna igjen, fort gjort

Havekaffe 2 blogg

Ønsker dere en kjempefin lørdag!

26 thoughts on “Kaffelatte med havremelk

 1. Nammis! bruker havremelk i kaffen, men har kun varmet den i micro. skal teste å skumme den!

 2. Vet du om havremelken er glutenfri? Har sett på etikettene på flere av merkene, men har ikke funnet noe informasjon.

  Marthe

 3. Hei! =) Alt ser og høres utrolig godt ut!! Noen spm:

  1 – drikker du ikke soyamelk? evt. hvorfor?
  2 – Hvilken espressokanne mener du? ;)
  3 – hvilken kvern har du? ;)

  Takker så mye for svar – bloggen din (og du) er herlig =) Tror jeg har sett deg noen ganger på gata her i barteby =) GOD HELG!

 4. Drikker alltid kaffen min med med havremelk fra Oatley : )

  Min litt rare, men absolutte favoritt, er David Rio tiger spice chai (den inneholder da melkepulver, men jeg reagerer ikke på den), blandet med havremelk med en dobbel espresso oppi. Kanskje litt rart, men smaker herlig! :D

 5. Mmm… Har brukt den havremelka lenge. Og iMat fra Oatley. Der jeg tidligere har brukt fløte har jeg erstattet med iMat. Må bruke litt tykningsmiddel i tillegg. Laks i små biter krydret med Grind to a salt blend, aspargesbønner, gulrot i småbiter og sjampinjong i en ildfast form. Dekk med iMat og stek på 200 grader til laksen er ferdig. Snaddermat ja! Ha en super dag! :)

  • Jeg bruker også kokosmelk som alternativ til fløte. Syns ikke det blir så mye kokossmak jeg, kanskje jeg er blitt for vandt? :-) hehe.

 6. Jaaa!:D:D dette har jeg lurt på noen ganger… vil så gjerne prøve å drikke mindre melk, men elsker jo latte! Takk takk takk Silje, du er super!

 7. Bra tips :0)

  Jeg har slitt meg igjennom de ulike typene alternative melk; flere typer soyamelk og rismelk. Tenkte at rismelk med vanilje skulle funke bra, men rismelk i kaffen er bare ikke godt. Som du skriver, blir den for tynn, og soyamelk synes jeg blir for bittert.

  Kokosmelk er også et bra tips, det har jeg heller ikke prøvd. Bruker du bare det tykke laget øverst i boksen da…?

  Et lite tips: Melk smaker jo søtt på grunn av melkesukkeret, så kanskje litt søtning i kaffen kan gi en mer «melkeaktig» smak.

  Da blir det testing av havremelk og kokosmelk på mandag (etter handling i åpen butikk :0)

  • Jeg bruker litt stevia når jeg skal søte melk og smoothie litt ekstra :-) Kokosmelk i kaffe er jeg ikke så glad i, det blir for mektig på en måte for min smak.

 8. Hei Silje! Jeg søkte på havremelk kaffe oslo for å se om det var noen kafferier i oslo som tilbydde det.

  Så kom jeg til bloggen din da :)

  Og jeg må bare fortelle, fordi det var det første som falt meg inn.

  For all god informasjon er bra.

  Og det er at tilsatt kalsium i matprodukter trekker ut kalsium av menneskekroppen, og virker derfor mot sin virkning.

  Det er mye om melk, og kaffe :)

  Mvh Peter Johannes

  • Takk for kommentar. Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår hva du vil fram til, men hvis det er at det å bruke havremelk med kalsium ikke er «bra» så nevner jeg igjen at jeg bruker denne blå fordi det er den som lager best skum av alle havremelker jeg har prøvd :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *