Kafe med god te i Trondheim

En kafe jeg liker godt i Trondheim er Bær og Bar på solsiden. For ikke lenge siden fikk de inn en ny og utrolig god serie med te! Husker ikke hva den heter, men den anbefales. Favoritten til nå er en eller annen med spicy kanel. Du får store kopper (hater te i små krus), også selger de smoothie du kan få uten meieriprodukter til en 50lapp. Et stort pluss for det! For oss som ikke spiser melk, gluten, sukker og er veggis er det ikke stort å kjøpe av mat ute, så er veldig kjekt med smoothiene deres. God te OG smoothie liksom :-) De har også et enkelt utvalg av vegetarmat for de som spiser «alt».

Andre trivelige steder er Løkka, som også ligger på solsiden, men litt mer i retning mot bakklandet.

Hva er din favorittkafe der du bor?
Skriv det i kommentarfelet, og kanskje anbefalingene deres kan hjelpe andre til å finne SITT nye favorittsted :-)

62 thoughts on “Kafe med god te i Trondheim

 1. Liker også godt det stedet! Men sist satt vi så nær blenderen at det ble et voldsomt spetakkel, hehe. De smoothiesene er populære. Jeg er også glad i choco Boco, og den i munkegata har fått en god salatbar..liker å blande salaten selv serru. Sånt likes :D

 2. Bær og bar er også en av mine favoritter! også er jeg glad i chocoboko og mormors stuer! : ) litt negativt med mormors stuer er at kanelbollene o.l. er så store at du ikke får spist opp hele med mindre du er SUPERsulte. Pluss for god kakao og hyggelig betjening :)

 3. Det hørtes og så koselig (og deilig) ut! :D

  Jeg liker meg på Godt Brød i Bergen. De har god økologisk mat og drikke! *yummi*

 4. Jeg er veldig glad i Løkka, men er der mest på sommeren..Nå på vinteren har jeg vært endel på Dromedar i Olav Tryggvasonsgate, lokalet der er helt fantastisk:)

 5. Min favoritt kafé i Skien må være Kafé Tullis. Og det samme sier nok alle fra Skien, det er fullt der nesten hele tiden! Det er litt kjedelig da. Er spesielt fint der på sommeren fordi det er fint å sitte ute der med alle vennene og bare mimre :)

 6. Jeg er veldig glad i Jonas B. Gundersen i Porsgrunn, selv om det er sinnsvakt dyrt der.

  Og for å få god kaffe må jeg anbefale Cafe Tullis i Skien.

 7. Vi har liksom bare to-tre, og ingen av dem er sånn helt utrolig god (kommer vel kanskje ikke som et sjokk når det er så lite konkuranse) :P Men hotellet vårt serverer veldig gode «Pommes Fønix» :D

 8. Liker veldig godt Bær og Bar. Og løkka var jeg på sist gang jeg var på caferunde. Altså i januar siden jeg ikke skal bruke penger på sånt denne måneden. Jordbærpikene er nok den største favoritten, de har så mye spennende. Men liker ikke varme drikker eller smoothies jeg da, så er nok mest maten og atmosfæren som spiller inn her=)

 9. Glipp, Herlig land og Hos naboen er koselige steder å sitte i Kristiansand. Men den beste kaffen får man på Lauras! Når jeg tenker meg om er det sinnsykt mange sånne små, fine steder man kan sette seg å ta en kopp. Føler byen bærer litt preg av syk mye folk på sommeren ja! : p

  • Helt enig med deg! Lauras har den beste soyalatten i byen <3 Dessuten har de sukkerfri soyamelk, de fleste andre stedene bruker soyamelk med sukker. Frk. Larsen er også en favoritt. God mat til en billig penge, de har glutenfritt brød og kake.

 10. Å, dit må du ta meg med når jeg kommer på besøk :D! For et nydelig bilde av deg, også! Øyebryna dine var superfine:>

  • TAKK! :-D Jeg driver og sparer dem for å få de tjukkere, også har jeg farga dem. Og ja dit, og gjerne flere steder drar vi innom!

 11. Løkka er blitt min nummer en – men BrukBar ligger på en god nummer to. Siden det går mest i svart kaffe for meg, er det viktigste interiøret og musikken, og der klarer begge steder seg utmerket!

  Er heller ikke så stor fan av kafeer der det fyller seg opp med barnevogner, så prøver helst å unngå de typiske barnevognmafiakafeene (og jeg vet jeg ikke er den eneste).

  • Ser den! Bær og bar har ikke lov å ta med barnevogner inn heldigvis.
   Brukbar er trivelig, men har besk og sur kaffe.

   • Enig med den! BrukBar har ikke den beste kaffen – men nå har de (etter nok press fra massen) fått seg kaffemaskin, så nå kan du vel egentlig få bestille det man vil ha, om svart kaffe ikke er din greie ;) I tillegg har de fått bytta ut den UTROLIG SMAKLØSE teen de solgte for en stund siden! Så, ta deg en tur innom og sjekk det ut :)

 12. Jeg vil nok alltid forbli en Dromedar-jente.. Makan til kaffe latte skal man lete lenge etter, har jeg funnet ut. Men utrolig stiv pris, og så har jeg egentlig ikke særlig godt at melk.. Hyklerske meg.

 13. mitt studentbudsjett lar meg så og si aldri gå på kafé, så jeg har nok ingen favoritt enda. men når jeg var på pascal likte jeg veldig godt at man fikk en hel kanne med te!

 14. Jeg bor også i Trondheim. Innflytter fra sunnmøre :)

  Jeg er glad i Graffi, men der er nok ikke mye mat for veganere desverre, men jeg som er så glad i tunfisk, så har de en helt sinnsykt god grillet tunfisk der for rundt 200 kr blankt. MASSE tilbehør, tre forskjellige sauser. Jeg vet ikke om de har veganermat der, har ikke sjekka ut akkurat det.. sjekke neste gang!

  Ellers er jeg over gjennomsnittet glad i sushi, så anbefaler Kos bar og lounge på det sterkeste. Der får du ganske rimelig sushi (for under 80 kr iallefall, husker ikke helt prisen eksakt) for sushi uten fisk og med. BESTE sushi’n i Trondheim spør du meg!

  Utrolig fint lokale (verdens beste interiørdesigner 07, som har stått for interiørdelen), maten er utroooolig god, stemningen god og hyggelig personale! Min absolute favoritt (men ikke gubben sin, siden han ikke liker sushi, of any kind, og syns middagsrettene ala varmmat der, va litt stive i prisen i forhold til hva han fikk på talerknen)

  Var innom Persilleriet forleden da. De hadde TO ting på menyen, men var tom for EN ting. Akkurat det jeg ville ha – SUPPE. Siden jeg er så innmari suppefan. åååå.. jeg ble skuffa. Utrolig dumt de liksom var tom for HALVE menyen da, hehe.. Andre gangen det har skjedd meg!! Så bestilte det andre, ble ikke så veldig imponert, men ble utrolig mett. Hadde lyst på suppe.

  Jeg hadde tenkt å anbefale en gulrotsuppe med rosmarin til deg, men den er varm. Så vet ikke om du vil ha den. Lagde den 3 ganger forrige uke! Utrolig god :) Tror det blir den på onsdag.. wok i morgen.

  Oj, dette ble en lang og litt babblette kommentar. Beklager det.

  Men, digger bloggen din! Leser den ofte!! Har også laga noen av suppene dine. Spesielt, men godt. Og, har laga den jupiterjuicen i smoothieform. hehe.. MED spirulina i. Jeg spydde to ganger på kjøkkengulvet. Skal prøve å kjøre den gjennom juicemaskina vår neste gang….!

  • Hahaha, måtte le av den siste der. Og du, hold spirulina laaangt unna smoothier, det ødelegger ALT av smak! Lager du smoothie med ananas, agurk og squash blir det veldig mye bedre om du har i litt vaniljepulver! Og anbefal gjerne rosmarinsuppe, jeg spiser ikke bare rått :-)

   Kjipt med persilleriet da. Jeg spiser der veldig sjeldent, mest fordi jeg syns det er så kjipt å bruke penger på å kjøpe mat ute. Men skal prøve Kos sin maki en gang siden du sier de er bra! Kyoto har forferdelig vegetarmaki (men visstnok er de med sjømat/fisk bra), sushibar er ikke bra lenger, og den nye på solsiden, Sushime, den var skuffende. Bittesmå ruller, og smakte ikke sånn overveldende bra.

   • De tradisjonelle Makiene på sushime er små, men californiarollene er store. Er selv veldig glad i dem :)

 15. Min favorittkafé er faktisk Bær og Bar. Det er både trivelig å være der, trivelige folk og god mat/drikke.
  Jeg liker også Mormors, men det er egentlig bare fordi det er så koselig med de gamle møblene ;)

 16. Lökka och Bär & Bar samt Choco boco på Bakklandet och Bakklandets skydsstation är mina favoriter i Trondheim. Tekoppen är väldigt viktig, det är bra om de har både bullar och någon mat, så alla blir nöjda om någon är mer sulten, hvis de har rödvin är det ett plus syns jag :)
  Hemma i soffan under en pläd med en stor kopp te är heller aldrig fel!

 17. Utrolig pene øyenbryn, ja:)
  Hva bruker du for å farge dem? Jeg tåler så dårlig sånne øyenbrynsfarger. Hovner opp og begynner å klø noe forferdelig. Tåler bedre hurtigvariantene, men synes fargen forsvinner så fort.

  • Er ei venninne som jobber på sånn hudpleiesalong som farget dem, fargen holder noen uker. Men jeg bruker en blyant i tillegg i mørkebrun siden jeg holder på å gro tjukkere bryn og de vokser ujevnt. Den er flere år gammel da, fra maybelline, så kommer ikke til å kjøpe ny av den når den er brukt opp for å si det sånn.

 18. For et koselig innlegg og FOR et koselig kommentarfelt.
  Min favoritt er Kaffebønna på Strandtorget i Tromsø. Verdens beste kaffe.
  I Trondheim har jeg ikke helt funnet min favoritt enda. Bær og Bar har god chili con carne. Bella Bulldog har god kanelsnurr(som jeg ikke kan spise). Tulla hadde god løksuppe, men den fjernet de fra menyen, så nå boikotter jeg hele greia(men for et flott lokale).
  Favorittkafé i Trondheim ønskes. :)

  • Hi hi. Usj jeg var på Bella Bulldog en gang etter å ha hørt at det var så trivelig der. Og joda lokalene var jo greie nok de, men herrejesus for en sitronsur og nebbete betjening. Vi ble skikkelig ille berørt av å være der og følte vi var til bry og i veien for de som var på jobb selv om vi satt innerst i en krok. Skikkelig dårlig stemning med andre ord, drar ikke tilbake dit.

   • Uffda, slikt ødelegger veldig, ja. Jeg har ikke helt den samme opplevelsen, men jeg tror jeg vet hvem du mener. Heldigvis har det stortsett vært en veldig søt og hyggelig gutt og ei trivelig jente som betjente de gangene jeg har vært der. Men de har jammen et lite utvalg for oss som ikke spiser allverdens!

 19. Er sjelden ute på kafé, men leker ofte kafé hjemme ved kjøkkenbenken, hehe, med juksekaffe (dandelionblend fra iherb) eller rooibos-te i en STOOR tekopp (jo større, jo bedre!):)

 20. Jeg drar aldri på kafé, så har særdeles lite erfaring. Og om jeg drar på kafé er det kakao og bolle på bibliotekskafeen :P

  Men Bær og Bar har alltid sett så koselig ut! Viktig med gode teer i utvalget! Men har så mye hjemme, så koser meg så mye med te hjemme!

 21. Hei, farger du håret ditt? I så fall, hvilken farge bruker du? Du har helt nydelig hår, og jeg skulle gjerne likt å visst hvilken farge du bruker :D

  • Åh, vet du, fargen er en skikkelig miks som har blitt til over ett år, så det er ingen enkel farge. Har gjort det hos frisør, men tar etterveksten selv.

 22. Lille Torget, Sandnessjøen (byen nærmest hjemstedet). Der har de helt fantastisk kaffe! Matmessig blir det ‘Den glade dame’ i samme by. Mmm.. Beste grove baguettene. Lengter hjem nå ;)

 23. Hver eneste gang jeg går forbi der så tenker jeg at det er et sted jeg må prøve ut. oooog så glemmer jeg det helt. Skal prøve å huske det nå, og tenke på å drikke te der!

  Jeg er så glad i bibliotekskafeen jeg. Men Konrad viste meg Choco Boco på Bakklandet, som virkelig ikke så ut som Choco Boco innvendig. Virkelig herlig stemning!

 24. Åhhh, LøkkÆ! (med Æ fordi jeg pleier å gå dit med kompiser fra Fredrikstad :) Har blitt vårt nye stamsted. Bounda med betjeningen, nå får vi til og med studentrabatt og greier! Ah, Trondheim….

 25. Så gøy at du blogger om teen på bær&bar! Vi har nettopp tatt den inn, og er kjempefornøyde. Den kommer fra Harney&Sons som er et annerkjent internasjonalt brand. Vi selger hele bokser også, om man trenger en kopp om morgenen før vi åpner :)
  Hilsen Merete, bær&bar.

  • Og så morsomt at noen fra bær og bar la merke til det! La merke til at dere solgte bokser, definetivt et bra gavetips.

 26. Tenkte jeg skulle tipse om Villa Groheim i Kristiansand. Det er både en koselig cafe/restaurant og helsekostbutikk. De har også kurs i Raw food og lignende, og mulighet for catering og leie av lokaler. Cafeen selger sukkerfri, glutenfri og melkefri mat. De har også rawfood og superfood shakes/smoothies på menyen. :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.