Hva kan man bruke pulpen som blir igjen etter man har laget juice?

I går kveld når jeg laget meg juice kom jeg på at jeg hadde tenkt på å prøve å tørke pulpen (fibrene fra det du juicer, «avfallet») i dehydratoren. Så det gjorde jeg! Blandet pulpen med ca 2 ss knuste linfrø rørt ut i vann, litt krydder, solsikkefrø, og blandet det godt sammen med en slikkepott. Bredde det utover et paraflexx-ark («bakepapiret» man bruker i dehydrator). Lot den tørke i ca 10 timer – voila! Dehydrert brød til frokost :-) Det funka kjempebra! Skal lage den tjukkere i kveld da, for jeg laget den litt tynn i går.

Har du ikke dehydrator kan du prøve å tørke i stekeovnen på 50 grader med døra på gløtt i tilsvarende mange timer. Se an tiden, jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Så nå er jeg superfornøyd med å ha et godt alternativ å bruke pulpen til! Det har føltes så kjipt å bare kaste det.

Her er juiceren jeg bruker og er fornøyd med. Dehydratoren er av merket Excalibur med 9 brett.


Før.


Etter.


Før – etter.

Dagens frokost – dehydrert pulpbrød (haha for et ord) med nøtteost på ene og avokado på andre + spirer, næringsgjær og agurk. Nam nam.

Flere som har prøvd dette? :-)

26 thoughts on “Hva kan man bruke pulpen som blir igjen etter man har laget juice?

 1. oi nam, så kult!
  men.. stekeovnen (med dør på gløtt) på i 10timer.. skummelt :/
  vil ha dehydrator til juuul :)

 2. Ser veldig godt ut :) Bra å få brukt opp rester.
  Men først juicer! Har ønska meg det i flere år, så det får vel kanskje bli julepresang til meg selv i år ;)

 3. Weee, kreativt- og økonomisk, for ikke å si miljøvennlig:) Veldig godt tips- og det så jo kjempegodt ut også:) Da vet jeg til neste gang, har kastet en del pulp opp gjennom tida.

 4. Oi! Det var superlurt!! Har ikke dehydrator da, men får prøve å få det til i ovn..

  Pulp kan brukes til så mye: te av eple, gulrotkake av gulrotpulp, ansiktsmaske av blåbær og melon, eller ulike grønnsaker i grønnsaksgryter etc.. :-).. Jeg føler meg litt ille når jeg må kaste alt det gode.

 5. Det var kult, jeg har nesten slutta å bruke juiceren fordi jeg synes det er så kjipt å kaste pulpen, så dette skal jeg også prøve. Har du prøvd å bruke det i suppe? jeg lagde burgere en gang, men de fikk så lite smak så det ble ikke til at jeg gjorde det noe mer.

  • Prøvde burger en gang jeg også, men ble med den ene gangen for min del også. Men kanskje hvis man har en større mengde «ferske» ting sammen med pulpen, at det blir bedre da? Æ veit itj. Men funker å tørke det ihvertfall :-)

 6. Resept her i Stavanger gjorde dette i alle fall tidligere, de har en juice med rødbeter og selleri osv. og pulpen ble brukt til veggisburgere:) Kjempegod ide!

 7. Ja, kanskje jeg bare burde eksperimentere mer med ingrediensene, men tørking er ihvertfall en god idé. Det får bli neste mat-prosjekt. :)

 8. Jeg reagerer litt på hvor lenge dehydratoren tross alt må stå og gå.. Er det likevel både økonomisk og miljøvennlig, som så mange over her sier? Mener ikke at det skal ha noe å si for deg, men jeg kvier meg jo bare jeg skal lage marengs i ovnen, hehe.. Føles så sløsete, selv om det antakelig ikke utgjør så mye en sjelden gang i blant.

 9. Ser det er lenge siden tråden var i bruk, men jeg må
  svare…..Jeg har en dehydrator, den er på 400w og må gå i mange timer for å tilberede maten. Jeg tørker på ca 45grader så det er ikke mange watt som går med selv om det er over flere timer. Det er jo ofte allerede 20-22 grader i rommet så jeg varmer opp med lav temperatur over lang tid i stedet for høy temperatur i kort tid – da beholder jeg mye mer næringsstoffer i maten:-)

  Når jeg lager min morgenjuice av grønnsaker lager jeg ofte en saus eller suppe senere på dagen, pulpen går rett oppi der! Setter både smak og gir grønt tilskudd i suppa. Ertesuppe ser freshere ut med litt grønt innslag synes jeg. Når jeg lager gulrot/grape eller appelsin juice går pulpen i spafettisausen.

 10. Hei
  Kjøpte juicepresse idag, og brukte pulpen(gulerot, appelsin, solbär) till sukkerkake. Det ble godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *