Harrytur til Sverige

Har vært på Åre idag på harrytur! :-)

Her er fangsten:

Klikk for å se innholdet.

Og teg bare «Silje, jeg tror du er den eneste i hele verden som kommer hjem fra harrytur og har kjøpt gulrøtter«. Hahaha!

I mine poser var det som dere ser melkefritt, glutenfritt og vegetar, ingen snus, røyk, billig flæsk og alkohol.
Sånn kan det gå ;-)

48 thoughts on “Harrytur til Sverige

 1. Du kommer til å leve til du er 200 år :D Jeg har vurdert harrytur jeg også, men slo det fra meg fordi jeg ikke kommer til å komme tilbake med noe kroppen min trenger. Kanskje jeg burde prøve din handleliste? ;) God lørdagskveld!

  • Hahaha, ja kanskje det! :-))
   Ja det var MANGE som gikk bananas i snopehyllene så jeg. Han ene som var med på tur kjøpte sikker TO kilo smågodt til dama si hjemme!!

  • Nei vi kjørte selv :-) Var innom nabocash på veien hjem da, og handlet på ica på åre + systembolaget(de andre).

 2. Hehe, jeg har aldri kjøpt røyk da jeg aldri har prøvd en gang, jeg har sett på alkohol men konkludert med at jeg sparte ca 30 kr, og kjøttvarer varer ikke 3 timer i en varm bil. Men jeg er i Sveirge 2-3 ganger årlig!!!

  Og du, nå har kiwi (og meny?) fått eget økomerke. Jeg har kjøpt gulrøtter på kiwi to ganger nå!! Mer har jeg ikke sett enda, men det var noe som skulle komme nå og noe mer som skulle komme i mai og utover. Spennende, da har jo alle store kjedene egne økomerker.

  Jeg skal til Sverige langfredag sansynligvis, og håper på at det ikke er en milliard mennesker der. Ikke godt å si hva jeg skal handle, men det er mye gøy i Sverige!!

 3. Quorn er super smart vegetar mat! Og så heldig du er da, fått kjøpt spennende vegan ost ;) får håpe at jeg får kjøpt noe lignende snart, men håpet har jo blitt litt sterkere fordi en butikk har tatt inn melkefri rømme :D

 4. Vi reiste mye til sverige når jeg var liten, og i hele oppveksten min genentlig. Ikke på harrytur, men på lengre opphold der. Jeg endte aldri opp med å kjøpe godis og brus. Kjedelige ting å bruke penger på! Kjøpte heller leker og etterhvert klær:> Og, I <3 Eco fra ICA er kos. Vi handler det stadig vekk på ICA'en vår; billig er det også! :D

 5. Ååh wannabe ost, har så lyst på ost. Haha. Elsker å dra til Sverige, sikkert fordi jeg bare er innom der en gang i året ca. Hva brukes pofiber til forresten?

 6. Kor mykje sparte du på å handle i Sverige i forhold til Norge? Er helsekost og økologisk mat mykje billigere i Sverige? Såg ut som mykje snadder du hadde kjøpt deg :)

  • Vet ikke hvor mye, for har ikke begge prisene på alt. Men quorn feks da, koster ca 36 kr i sverige og 52 i norge. Soyarømmen 37 tror jeg i sverige, og 50(?) i norge. Så det er noen kroner å spare på det!

   • Hvor fikk du tak i soyarømme i Sverige? Er det den samme som i Norge (Sour Supreme)? Jeg har nemlig både sett etter og spurt etter det i Sverige mange ganger, uten hell, så da må jeg inn til byen her i Norge for å kjøpe istedenfor… Hadde vært supert å få tak i det på harrytur! :)

 7. Jeg kjøpte tofutti i Sverige og gledet meg til å spise det, men så er det både maisstivelse og sukker i det! Kjedelig. «Havregurt», yoghurt uten tilsatt sukker, anbefales om du drar til Sverige igjen. Bedre enn melkeyoghurt!

  • Er litt sukker i tofutti ja :-/ For min del bryr jeg meg ikke noe om det, for det er så sjeldent jeg bruker det at de få gangene gjør det ikke noe.

 8. Er det ikke slik at Sverige har satt prisene på glutenfritt og lignende ned på nivå med vanlig mat, i steden for å utbetale nesten 2000 kr månedlig i støtte til cølliatikere? Mener å ha hørt det. I så fall er det jo masse å spare på slikt når Sverige allerede har det billigere enn oss :)

  • Ja det er det jeg har hørt jeg også, derfor jeg plukket med meg en del glutenfritt :-) Men fant ikke de gode tjukke bokhvetepannekakene da :-/

 9. Åh så spennende!!! Gleder meg til å høre hva du mener om osten! :) Gleder meg til vi skal ivei å hamstre litt glutenfritt, melkefritt +++ Bruker endel Oatly produkt og det er større utvalg i Sverige!

 10. Å, så mye godt du har kjøpt!:) Da det ser ut som det blir dårlig med hyttetur på oss i år, kanskje det blir en liten harrytur til Sverige i stedet? Du inspirerte i hvert fall til det!:)

 11. Hehe, det der ser veldig ut som handlekurven min, når jeg har vært på harrytur. Blir mye glutenfritt og melkefritt, for det er (stort sett) mye billigere i Sverige. :) (Og du er ikke den eneste i verden som kjøper gulrøtter på harrytur, hehe.)

 12. Geniaaalt! Jeg skal jo flytte til Spania til høsten, og fikk tipa av en dame i helsekosten om at der dro de til sveits på harrytur for helsekost og alternativ mat, haha!

 13. Fint med øko bær! Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å få tak i i norge :(

 14. Oi, så spennende med ny veganost! Aldri funnet Sheese noe sted her hjemme. Hvor i Sverige kjøpte du dem? Økologiske bær er jo også flotters:) Håper du skriver hva du synes om osten!
  Har forresten starta så smått med blogg jeg og, selv om den er helt i startfasen ennå.

 15. skal til Kiruna på skjærtorsdag, stoookaaa! bare man kommer til Abisko er det jo WAY bedre enn i en hvilken som helst norsk dagligvarehandel. Sverige ass! på noen områder er det landet et PARADIS.

 16. Kan jeg bare spørre om du kjøpte de Risenta-produktene på dagligvaren eller måtte du på på «hälsokosten»?:)

 17. Takk for svar, så flott at man får alt på dagligvaren da- selv om det også skal være en helsekost dit vi antakeligvis skal på påskehandel:)
  Får ta en titt innom der også, tror alt fra omega3 til kokosvann er litt billigere;)
  Vet du forresten om det er noe særlig å spare på nøtter og frø i Sverige? Syns det blir så dyrt med cashewnøtter og pinjekjerner, men jammen er de kjekke å ha liggende, ikke minst til å lage ost av:)

  • Iherb har jo cashews og nøtter :-) Kikka ikke noe særlig etter det, men tror jeg la merke til at en pose pinjekjerner var sånn 10-15 kr billigere (i sverige).

 18. Ja, det er sant, tror kun jeg har kjøpt cashews på iherb en gang, glemmer liksom av det, og syns de var litt dyre de jeg kjøpte, men økologiske rå cashews får man vel ikke engang tak i i Norge, glemmer liksom det, hehe, og skal det være ordentlig bør man trå til med ekte vare;)
  Pinjekjerner er så dyrt altså, men 10-15 kroner å spare, det er da ikke så gæærnt…10 kroner her og 10 kroner der..:):) Takk for masse gode tips:)

 19. Å komme hjem fra harrytur med bæreposene fulle av den slags, er du ikke alene om! ;) ingen tobakk, snus, alkohol, godteri i mine poser i alle fall! Glutenfritt, melkefritt, uten gjær ++ for alle penga! Billigbillig :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.