Green morning! Min grønne start på dagen


+ en dæsj aloe vera konsentrat

På morgenen er kroppen som en tørr svamp og den kaster seg over det første den får! Veldig greit å ikke gi den kaffe rett etter man våkner feks ;-) Null næring, det bare stjeler krefter fra kroppen som den egentlig ikke har. Ikke bra i det lange løp.

Det føles veldig bra at det første jeg gir kroppen min om morgenen er en bombe av vitaminer, mineraler, enzymer, klorofyll og alt som er bra :-) Styrkende, rensende og foryngende. I tillegg til drikken tar jeg spirulina i kapsler (pulveret smaker så fælt), mariatistel (som går spesielt på rensing av lever) og alfalfa. De to siste begynte jeg å ta når jeg leste det var «medisinsk matvare» for blodtypen min som er A.

Hva er det første du gir kroppen din om morgenen? :-)

87 thoughts on “Green morning! Min grønne start på dagen

 1. Hvetegress!!

  Tek også chlorella i tablettform (sidan alle seier det smakar så fælt har eg ikkje turd å prøve pulveret enno), men på boksen står det at det helst skal takast med mat? Ser at dei fleste ikkje gjer dette, og tek det saman med hvetegresset om morgonen. Kva stemmer?

 2. I alle fall ikke kaffe, for å si det sånn! ;) Starter gjerne dagen med en skive hjemmebakt brød med noe godt pålegg på (har vært HELT hektet på hjemmelaget pesto i det siste!) og en gulrot eller et eple, eventuelt en sånn Skyr-sak med müsli hvis jeg har dårlig tid. :) Også vann, så klart. Er faktisk ganske så stolt over meg selv ettersom jeg så og si fullstendig har kuttet ut brus, juice, saft og alle andre klisne sukkerdrikker til fordel for vann. :D

 3. Kommer an på hvor tidlig på morgenen vi snakker. Er det før 08.30 så er det kaffe. Etter det er det juice og en kjip brødskive :P

 4. Spirulina, chlorella, hvetegress, maca og nattlysolje. Alt i kapsler/pilleform da.. takler ikke smaken på noe av det. Skylles ned med vann og aloe vera.

  Begynte med tart cherry om kveldene for ca en uke siden.. jeg elsker det!! <3

 5. Hva smaker det når du blander det ut i vann? Tenker på chlorella og spirulina sammen for det smaker ikke særlig godt. :P Det første jeg gir kroppen om morgenen er aloe vera og vitaminer. Vitaminene er i pulverform og skal blandes ut i vann. Og om kvelden drikker jeg mineraler som også er i pulverform og skal bidra til å gjøre kroppen mer basisk. Også skal jeg begynne å ta chlorella og spirulina i påskeferien, så jeg får vendt kroppen litt til det før jeg må på skolen igjen.

  • Den miksen jeg bruker smaker omtrent ingenting, utrolig nok! :-) Alle tre alene smaker en del, men ikke sammen.

 6. Ikke begynt med «grønt» men vil en dag :)

  Vann – sykler som regel 20 min og spiser havregryn med gokibær, bær, melk (soya, ris, havre eller vanlig) + litt nøtter. Variert.

 7. Grønn drink på morgenen er fantastisk. Må ha det hver dag :) Chlorella, best of greens, hvetegress, bygggress, maca. aloe vera, chlorofyll og lechitin + spirulina kapsler :)

 8. Dagen startes med en «omegamorgensexysmoothie» (eller noe sånn) som jeg fant i boken til
  islandske Thorbjörg Hafsteinsdottir «10 år yngre på 10 uker». Ikke fordi jeg ønsker å bli så mye yngre, men
  vil leve sunnere. Den inneholder:
  2 dl ris/soyamelk
  1 banan
  3 ss knuste økologiske linfrø
  1 ss Lechitin granulat
  Litt sitronsaft og litt revet skall fra sitronen
  3 ss valleproteinpulver
  2 ss linfrøolje, økologisk og kaldpresset
  200 gram fryste blåbær og bringebær
  Kanel, ca 1 ts

  Den er bare så fantastisk god, og fullstendig vanedannende! Har alltid slitt med å få i meg frokost. Det er ikke noe problem lenger:) Har ikke startet med grønne drikker enda, men har bestilt fra iHerb, og venter på pakke i posten. Da er det vel lurt å drikke den grønne drikken aller først, har jeg skjønt? Må også ta Spirulina i kapselform. Jeg får det virkelig ikke ned. Spirulina smaker HØGG!

  • Hihi, høgg er et veldig godt beskrivende ord for spirulina – men kun smaken! Husk å ikke blande sitrus med alger og greens når du begynner med det. Vent ihvertfall en halvtime før/etter.

 9. For tiden er det Skin Detox-te fra Yogi – masse fine urter + grønn te. Skal begynne med spirulina, chlorella og aloe vera-gelé igjen da, og så har jeg kjøpt bio energizer fra supernature som jeg gleder meg til å prøve! :-)

 10. Er ikke Aloe Vera skummelt å h a i seg? Mente jeg leste noe om det i en avis her en dag? Ikke satt meg inn i det, så skal kanskje ikke si noe på det, men bare fikk med meg noe sånt i forbifarten! Jeg synes de grønne drikkene ser gyselige ut! :S Smaker de godt, eller er det snakk om å venne seg til smaken?

 11. Grønn shot med spirulina og chlorella, deretter en shot til med hvetegress. Dumme meg kjøpte selfølgelig alt i pulver i stedet for piller, så den første smaker FÆLT. Heldigvis elsker jeg smaken av hvetegress, så den er ikke noe problem ;) Noen ganger lager jeg en grønn smoothie i steden og putter alt oppi der da, hehe :)
  Etter det tar jeg nattlysolje og b12-tilskudd før jeg spiser normal mat :P

   • Trodde ikke du tok b12?? Kan du fortelle mer for nå ble jeg nysgjerrig. :D :D Trodde du brukte chlorella som b12 kilde.

    Jeg starter dagene veldig forskjellige. En grønn juice, en grønn smoothie, en grønn drikk, eller en grønn juice med superfoods som spirulina, maca, hvetegress og alfa. :)

   • Har brukt spirulina som B12kilde, og det har fungert veldig greit for meg :-) Fikk litt lav B12 igjen i vinter siden jeg tok mindre/nesten ingenting spirulina og trodde egg dekte behovet. Det gjorde det -ikke- så jeg kjøpte meg en sånn B12 spray i tillegg for å booste det hele litt for en måneds tid siden :-) Vet ikke om det trengs, men det skader sikkert ikke.

 12. grønn drikk med hvetegress, byggress, aloe vera 40x og lecithin. og så spirulina og chlorella tabletter, vitamin b12 og D, jern, og allergipille… noe sier meg at det kanskje blir litt for mye på en gang så kroppen ikke klarer å ta opp all næringa, så tenker på å prøve å fordele det litt utover dagen

 13. Hvilken av de får det til å smake godt da? Jeg MÅ ha mitt grønt i eplejuice, smaker jo rompe hvis ikke :| Det så ut som du tok det i vann..

 14. Nå så jeg nettop at du svarte noen andre om akkurat det samme, hehe.. sorry. Smaker ingenting sammen altså :) godt å vite.

  • Bland det gjerne med litt eplejuice hvis du syns det er fælt. Men mine smaksløker syns ikke det smaker noe lenger :-) Men brukte eplejuice før jeg også, men trappa ned og ned, og til slutt greide jeg å drikke det i vann. Så det er en tilvenning med det der :-)

 15. Shit for en superblanding! Du er skikkelig inspirerende, men jeg blir helt matt av alle de ulike ingrediensene du bruker i maten din, hehe!

 16. Et glass med hvetegress en halv time før frokost. Deretter chlorella, spirulina og et tilskudd for å få bedre negler til frokosten som er en proteinshake :-)

 17. Eg blander litt eplejuise i vann(for æ døyve den grønne smaken), og tilsetter hvetegress og spirulina.
  Deretter en halv liter med vann:) KAffi blir det litt senere..

 18. lunka vann med sitron,fortsetter utover dagen med vann,minst 2 liter og det skal være lunka!

 19. Det aller første jeg tar er en halv teskje natron i et glass vann. Deretter, etter et par-tre timer, er det flytende C-vitamin. Så til slutt et glass grønn blanding, omtrent slik som du, varierer litt med hva jeg putter oppi (acai, alfalfa, purely greens, og skal prøve byggress nå, etter ditt tips) og tar alltid chlorella, spirulina og hvetegress-tabletter til. Jeg pleier å bruke et blandings-pulver fra iherb (en sånn boks) med masse grønnsaker og alger og gress, som er søtet med stevia, som basis, så blir alt det andre jeg putter oppi litt lettere å få i seg:)

 20. Jeg tar Noni-juice, aloe vera, bio-biloba(ginko biloba) for bedre blodomløp, hvitløkskapsler og mariatistel i både kapsler og flytende:) Og en eller flere kopper grønn te:) Hender jeg glemmer å ta det jeg skal på kveldene også så da tar jeg Solaray B-vit Stress i tillegg:)

 21. Tørr som en svamp, den likte jeg!=) Tar byggress og hvetegress m/aloe vera konsentrat. Spiser 2-3 speilegg med smeltet hvitost, krystalsalt og pepper på en god halvtime etterpå. Hvor mye tar du av hver sånn ca?

 22. hei Silje!

  Etter hva jeg har hørt er det en fordel og ta Mariatistel på kvelden, fordi leveren er mest aktiv om natten?

 23. Her kommer en lang liste med mange linker, de fleste til iherb … ;)
  På tom mage tar jeg probiotika (nå har det vært Now foods sin Gr8 Dophilus http://www.iherb.com/Now-Foods-Gr8-Dophilus-60-Vcaps/635?at=0 men tror jeg foretrekker NDS – dansk merke i pulverform) og Life extension L-Glutamine http://www.iherb.com/Life-Extension-L-Glutamine-500-mg-100-Capsules/4031?at=0 .
  Så tar jeg en tom flaske Brämhult (liten): Mest vann, litt ananasjuice og rister sammen med 1 måleskje Acai heart fra Madre labs (liker det merket veldig godt, favoritter er Midori Greens og Eureka! Berries, men de er over tollgrensen i pris nå. Acai heart er forresten på tilbud nå) http://www.iherb.com/search?kw=madre%20labs%20acai%20heart , 1 måleskje med Bio Fruit fra Pure Planet (har stevia i seg, så er litt søt for meg, men har bra innholdsfortegnelse) http://www.iherb.com/Organic-by-Nature-Pure-Planet-Bio-Fruit-8-5-oz-240-g/16085?at=0 Ca. 1/2 ts just barley fra Pure Planet http://www.iherb.com/Organic-by-Nature-Pure-Planet-Just-Barley-Nature-s-Organic-Nutrition-Support-2-8-oz-80g/4856?at=0 ,ca. 1 ts Greener grasses fra Health force Nutritionals (knaser litt i tennene, men liker merket) http://www.iherb.com/HealthForce-Nutritionals-Greener-Grasses-Version-2-0-10-oz-284-g/19368?at=0 og til slutt *puh* ;) en måleskje med perfect food original super green formula fra Garden of life (liker denne, men likte midori greens bedre) http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Perfect-Food-Original-Super-Green-Formula-300-g-30-Servings/3155?at=0 . Dette føles fantastisk å drikke, og med ananasjuice blir det godt. I løpet av dagen drikker jeg grønn te (den grønne kinesiske som man får kjøpt på helsekost i Norge, eller her: http://www.caredirect.no/arcon-qing-xiu-gronn-te?stat=1, og ellers vann med Aloe vera i vannflaske http://www.iherb.com/Now-Foods-Aloe-Vera-Concentrate-120-ml-4-fl-oz/376?at=0 (Now foods er billig, og føles like grei som Pure planet sin så langt). Ellers så tar jeg tilskudd av chlorella og Omega (Fra fabelaktige New Chapter http://www.iherb.com/New-Chapter-Chlorella-Regularis-90-Vcaps/90?at=0). Og «vanlig» mat også altså ;)

 24. … og forresten, det aller første jeg gjør, er å ligge på spikermatten. Anbefales (både morgen og kveld)! :)

 25. Spennende! Jeg har kommet godt i gang med byggress. Er litt kvisete nå, håper det går over om en stund.

  Forresten så skrev du om knipeøvelser for en god stund tilbake.. Jeg bruker et veldig bra treningsprogram som heter «Core Wellness» med Kari Bø.. Dette fungerer ihvertfall veldig bra for meg.. tenkte bare at jeg skulle tipse deg om det.

  Hvis du ikke har hørt om det treningsprogrammet før så har jeg skrevet litt om det(hvis du skulle være interessert.) http://www.blutlugal.com/2011/04/core-wellness.html

 26. Havregrøt med gojibær=) namm=) PS. Silje, kan du ikke lage innlegg om ME’n før og nå-type ting? Føler du noen stor forskjell, hva sier legene om ME’n nå? Du er vel snart 100 % frisk slik som du behandler kroppen? :D Vi har om ME i psykologien nå, det står dog noe om at den kan være genetisk, men det er veldig interessant å lese om!

  • Nei jeg har ikke lyst å lage et slik innlegg :-) Jeg vil ikke ha så mye fokus på ME på bloggen min, vil fokusere på det som er bra. Jeg er blitt litt bedre det siste året, og det er jeg glad for.

 27. Hehe, ikke sant:D Jeg spiser (eller drikker næringsshake med hemp-protein) en halvtime ETTER det grønne. Så det er litt av et prosjekt på morgenen ja!:) Men begynner tidlig med natronen, rundt 8-tida, og som regel legger jeg meg igjen og sovner etter at jeg har tatt det. Så tar jeg resten når jeg står opp. Er kommet inn i rutinen, så det funker da på et vis:)

  • Samme her også, det er litt av et prosjekt om morgenen. Først homeopatmedisin, vent halvtime, så grønt, vent igjen, så mat, så homeopatmedisin, så grønt, så mat oooosv osv osv. Kjenner det ble litt heavy når homeopatmedisinen skulle inn også. Men hvis den fungerer er det verdt det :-)

 28. Hvorfor hvetegress da? kan dem som ikke tåler hel hvete og gluten drikke det? Litt usikker på hva jeg skal kjøpe har prøvd hempprotein, rice soluble, tar spirulina og chlorella…men hvordan gress anbefaler dere?

  • Favoritten min blandt gress er kamut hvetegress. Det er glutenfritt. Jeg spiser jo glutenfritt selv også, så det har jeg sjekket. Hvetegress står på lista til NCF, du kan sjekke det der. :-)

 29. God start på dagen da ;-) Når jeg ikke begynner alt for tidlig på skolen, så lager jeg meg en grønn juice ;-) DEILIG. Veldig god start på dagen. Ellers tar jeg spirulina, chlorella, multivitamin og omega3 ;-)

 30. Tror du jeg etterhvert kan lage meg en drikk om morgenen med spirulina, hvetegress, chlorella, alfalfa og thistle? Vet ikke om alt det kan blandes. Jeg ser at thistle finnes bare i kapsler eller hele frø på iHerb, men man kan vel åpne sånne kapsler? Jeg er ikke så god på å svelge kapsler.

 31. Høres jammen ut som du også har et prosjekt på morgenen ja. Går du hos en homeopat? Ny behandling eller noe du har holdt på med lenge? Selv går jeg på Lillestrøm helseklinikk, så følger egentlig et opplegg derfra, bortsett fra det grønne- og D-vitaminen (bruker den RAW fra iherb), det er på eget initiativ, men legen sier det er kjempeflott å ta greens, så lenge magen/kroppen tillater det. Den flytende C-vitaminen er i Lillestrøm-regi, og alle tablettene jeg tar til måltidene er også derfra- full pakke med mage/tarm/lever og galle-styrkende, immunforsvarstimulerende, ginko for blodsirkulasjon, omega-3 såklart, naturlig tilskudd for søvn (på kvelden), osv, osv. Hehe, vi har da jammen litt av et opplegg, men som du sier; så lenge det funker, så er det verdt det!:)

 32. Hoho, jeg leste «kloroform» først. Det hadde vært litt av en måte å starte dagen på. Du hadde lett vært tøffest i gata. :P Jeg starter alltid dagen med 2-3 glass vann. Etter hvert får vannet selskap av grove brødskiver, knekkebrød eller (en sjelden gang) havregrøt. Men jeg liker i grunnen brød best. Blir alltid kvalm hvis jeg starter dagen med yoghurt, juice, frukt, bær og grønnsaker. Rart i grunnen, for jeg kan gjerne spise det resten av dagen.

  • Med meg er det omvendt faktisk! Hvis jeg starter dagen med korn eller varm mat blir jeg vanvittig uopplagt og dårlig både i formen og magen. Arti at folk er så forskjellig :-)

 33. Jeg starter alltid dagen med grønn juice laget av selleri, spinat eller grønnkål, eple, fenikkel og agurk. Drikker to-tre glass av dette, og kjenner hvordan energien pipler i hele kroppen! Dette er super-basedannende og dagen blir absolutt ikke den samme uten : )

 34. Beundringsverdige frokoster, folkens!!! Jeg har lyst til å kommentere det som var sagt lenger oppe her, angående kapsler, der noen spør om de kan åpnes og blandes sammen med de andre ingrediensene. Det kan de nok, uten at det skader, men sansynligvis vil de ikke ha den effekten de er ment å skulle ha lenger da! Min fastlege forklarte meg dette angående medisiner jeg går på som er i kapselform: (reseptbelagte, riktignok, men hovedsaken er at det er kapsler.) Kapslene kalles depotkapsler, depot kan vi vel oversette til «lager». Meningen med at de er laget som kapsler er at de skal frigi virkestoffene litt etter litt (etter at man har tvunget seg til å svelge dem…) for å ha best mulig effekt! Åpnes den og tas i pulverform får man ikke den langvarige «doseringseffekten». Kanskje dette kan være nyttig informasjon?

  • Heia Laila! :-)
   Tror det ang kapsler er med medisiner og ikke supermatkapsler. De er bare fylt med det samme pulveret som man kjøper løst. Nå vet jeg ikke dette, men jeg regner med det er sånn. :-)

  • Har lest Blodtypedietten :-) Men ser det er samme lista på linken din der. Alfalfa står under grønnsaker også. :-)

 35. Ehm.. en kopp «grønn te med sitron» (twinings) og en diger kladæsj honning…. :)
  Etterfulgt av et kokt egg og knekkebrød med makrell i tomat.
  Det var vel egentlig den mest «usunne» frokosten i kommentarfeltet ser jeg ;)

  Jeg har de samme pulvertingene som du, men er nede i en bølgedal når det gjelder å få det i seg for øyeblikket.
  Blander det i eplejuice jeg da, hvetegresset smaker så… gress ;)
  Venter på å få aloe vera konsentratet fra iHerb, endelig fikk de det på lager og jeg rakk å slenge inn en bestilling!

  Ha en finfin torsdag!

 36. Hei!

  Prøvde din oppskrift med vann istedenfor juice, og det går jo helt fint…Jeg har chiafrø, chlorella og macca i en shaker med vann…og drikker det ned med spirulina i pille form

  Prøvde ut hvetegress som jeg kjøpte på Iherb, som skal være glutenfritt. Jeg går på kandida kur nå og fikk veldig vondt i magen, men må prøve det igjen når jeg er frisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *