Gojismoothie

Jeg er hekta på gojismoothie for tiden! Åh, det er så digg!

Jeg bløtlegger ca 0,5-1 dl tørre gojibær om morgenen eller på kvelden, så er de klar til bruk enten til kveldsmat eller frokost. Pleier også alltid å ha i frossne jordbær og blåbær, og gjerne enten 1/2 granateple eller 1/4 frisk ananas, 1 ts linfrøolje, samt 1/2 ts vaniljepulver, en dæsj kanel, og en liten klype himalayasalt.
Dette er en kjempegod base
som jeg pleier å næringsbooste med supermaten Twisted power (goji, granateple og acai), camu camu, 1 ts hamp pulver, og på kvelden en dæsj Tart Cherry konsentrat. Alt kjøpt på iherb hvis noen skulle lure, unnatt vaniljen fra gojiking. Når smoothien er tilsatt både fett fra linfrøolje og proteiner fra hampen blir det et mettende og bra måltid, som ikke minst inneholder massevis av C-vitaminer og antioksodanter! Og selvfølgelig, den smaker SKIKKELIG godt!

Denne her pleier å holde til ett stort glass + 1 lite et jeg sparer til mellommåltid.

Prøv denne! Og har du ikke noen av ingrediensene improviserer du. Det viktigte er uansett å gjøre et ordentlig måltid av den, med ekstra fett og proteiner så ikke all frukten går til hodet på deg og skyter blodsukkeret til himmels ;-)

33 thoughts on “Gojismoothie

 1. Namnamnam! Jeg savner virkelig smoothie til frokost… Har flere ganger fått vondt i magen etter frokostsmoothie med bringebær. Lurer på om det er bedre for magen med jordbær? Fikk nettopp hemp-protein i posten og tenkte jeg skulle bruke det til smoothie. :)

 2. du, jeg lurte på om du tar chlorella og spirulina sammen med noe for å kanskje hjelpe kroppen til å ta opp alle vitaminene og det? for jeg spiser begge deler hver dag, men ifølge blodprøvene jeg nettopp tok har jeg ikke nok b12 i kroppen (noe som jeg egentlig syns var ganske rart siden jeg både tar de algene, og ekstra b12 tilskudd ved siden av. tydeligvis funket ikke den!). og det får jo du fra de algene, sant? kanskje det bare ikke funker på meg :)

 3. ja, hm.. er blitt videresendt til en spesialist som skal se på det stoffskifte-greiene, og han er også me spesialist, så håper han finner ut av noe. også skal jeg ta nye blodprøver om tre måneder, tenkte å prøve noen andre b12 piller frem til da.

 4. hei,
  har et spørsmål.. jeg vet du har skrevet mye om alternativer til sukker før, men jeg lurer på en ting..
  har nettopp bestemt meg for å kutte ut sukker, og trenger et alternativ.. hvis du skulle anbefalle en ting, som kan brukes til det meste (ha på grøt, yougurt, frukt osv) hva ville det være?
  tusen takk

  ps.
  håper du ikke tror at jeg ikke har lest det som står på bloggen.. det har jeg.. elsker bloggen din btw, den er en av flere grunner til at jeg har bestemt meg for å kutte ut sukkeret..

  • Xylitol (bjørkesøt) eller sukrin (erythritol) ligner mest på vanlig sukker, og bruker likt. Jeg liker best xylitol fordi den har ikke like kald smak som sukrin, og handler det på iherb. :-) Etter dette er jeg stor fan av stevia pulver, siden bare bittelitt søter masse! kjekk i smoothie og til å søte soyamelken til cappucinoen. Ingen av disse påvirker blodsukkeret.

 5. Mmmm, smoothie er jo den perfekte staren på dagen…. (for de som orker å lage det, jeg har stort sett ikke tid ;))

  Og man må jo så klart ha med blå monster på en blåmandagsfavoritt :D De er jo så søte!

 6. Hei! Hvor kjøper du gojibærene? Synes de smaker forskjellig fra leverandør til leverandør.

  • De jeg har brukt nå er fra Navitas (iherb) og…….. fra Gojiking tror jeg. Syns også det er forskjell på dem når de er tørre, men bløtlagte syns jeg de fleste smaker bra.

 7. Ping: “Pakkefest” & Goji-supersmoothie | NINA FURSETH's training – nutrition – health – fitness

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.