GOD glutenfri brødoppskrift + kjevletips

Jeg nevnte såvidt tidligere at jeg har laget en ny brødoppskrift. Åh, den er god! Bare merk dere at den trenger lang steketid. Føles den litt rå inni etter 30 min steker du den bare 10 min til. Det skal en del til før den blir brent. Husk også at varm bakst kan virke rå før den får avkjølt seg litt. I samme slengen her skal dere få et SUPERT tips til hvordan man kan kjevle/bake ut en klissete deig.

Skulle gjerne hatt et skikkelig bilde av brødet, men det har jeg glemt, så et blomsterbilde fikk innlede bloggposten ;-) Men HER kan du se bilder av et annet brød jeg har laget som ser omtrent likedan ut.

Siljes digge flate glutenfrie brød
1 dl Jyttemjøl fibra (grønn pakke) eller Jyttemjøl Teff (rødbrun pakke)
1 dl bokhvetemel
1 dl glutenfri havregryn
1 dl knuste linfrø/chiafrø
Ca 1-2 ss tørre chiafrø bløtlagt 10 min i 3 dl vann
Ca 1 dl vann
2 ts bakepulver
Urtesalt, og evnt friske/tørka urter som feks koriander, eller bare salt

– Rør alt sammen med slikkepott og la stå 10 min.
– Etter 10 min skal deigen være fast og klissete, men ikke blaut. Ser du umiddelbart at deigen blir for hard eller tørr har du i mer vann før du lar den stå. Deigen kan stå lenger også, ikke noe problem.
– Skru på stekeovnen på 200 grader. Jeg bruker pizzafunksjon med undervarme, varmluft OG grill. Men vanlig steking/varmluft funker også.

Nå over til morroa:

– Del opp en brødpose i plast og sleng en klatt med deig på. Brett posen over og klem ut deigen inni posen. Sleng så hele greia på et bakepapir og stek på stekeplate eller rist i 30 min.

Ikke noe gris – fort gjort! :-)

Og brødet kan du bruke til feks pizzabunn, men da anbefaler jeg at du forsteker den ca 20 min, tar den ut og har på fyll, og steker 20 min til toppingen er ferdig.

Men det jeg syns er aaaaller best er å spise brødet nybakt med (melkefritt) smør på, og gjerne snøfrisk fast hvitøst. Nam!

:-)

29 thoughts on “GOD glutenfri brødoppskrift + kjevletips

 1. Smart tips for å få deigen flat! Jeg har en sånn liten pizzakjevle fra Tupperware, den skyller jeg i vann og bruker på deigen for å få den jevnt utover stekeplaten, har blitt helt avhengig av den. Geitost er en favoritt her i huset også, bruker mest «Chevre fra Haukeli» (mener det er det den heter). Den er ganske fast i konsistensen, men jeg pisker den sammen med noen ss vann og oppbevarer i boks, så blir den perfekt. Geitost er også veldig godt på pizza!

 2. Ååå, det så kjempegodt ut (noe det aller meste av baksten din gjør!:)), gleder meg til å få prøvd!:) Takk for oppskriften!

 3. Ser godt ut, og deilig å slippe all grisen på fingrene. Hva er det for noe melkefri smør du bruker? :)

 4. mmm dette passer meg og min «diett» perfekt! takker. det kjevletipset bruker jeg selv til usammarbeidsvillige deiger. hehe. takk. ha en fortsatt flott mandag :)

  • Forskjellige blandinger av typer mel. Noen er rene, mens andre er full pakke med mange typer + fiberhusk i. Det står på pakkene :-)

 5. Flink du er Silje. Har du forslag til hva man kan bytte ut Chiafrøene med? Kanskje sesamfrø eller fiberhusk?

  Hvit geiteost er nam. Kjøpte økologisk hvit geitost her om dagen. Uten E stoffer og greier. Var veldig godt på vegetarpizza. :D

 6. Hei!
  Jeg husker en gang du la ut oppskrift på noen vegetarburgere du hadde laget. Jeg har alltid tenkt jeg skulle lage disse, og nå endelig klart å somle meg til det, men klarer ikke finne oppskriften noe sted under vegetarmat-kategorien. Det er kanskje ikke så rart, kan godt hende det er ett helt år eller mer siden du la det ut, men om du har den oppskriften på lur et sted hadde jeg blitt kjempeglad om du hadde delt den på nytt :)

  Vil samtidig si du har en utrolig inspirerende blogg, stå på!!

  • Hmm, jeg husker ikke hvilken oppskrift det var. Men du kan jo sjekke ut Veganmisjonen, hun har masse bra oppskrifter på middagsmat, burgere osv :-)

  • Spiser ikke kumelk nei, men har oppdaget at jeg tåler greit ost med ren geitemelk. Så det spiser jeg av og til :-)

 7. Så flink du er :) Jeg har fått gode tilbakemld på brødet på min blogg også, oppskriften er opprinnelig fra elanaspantry
  Men du, hvorfor spiser du geitost egentlig? Det er vel samme allergener i geite-/bøffelmelk såvidt jeg vet…? Om man ikke tåler melk så anbefales ikke de produktene, så da er det vel samme om man holder seg unna melk pga andre sykdommer..? Jeg holder meg ikke 100 % unna melk selv, men jeg hadde inntrykk av at du gjorde det.. :)
  Ha en strålende dag!!! Klem!

  • Spiser hvit geitost innimellom fordi jeg savner ost så siiiinnsykt innimellom. Ifølge intoleransetesten jeg tok ikke skal reagere på det, så da «skeier» jeg ut en gang i blandt. Men jeg får kviseutbrudd dagen etter jeg spiser det, og blir igrunn litt kvalm, men av og til er det verdt det ;-) Men får ikke vondt i magen eller slike ting da.

 8. Takk for enkel og grei oppskrift! – Kan man kutte ut linfrø/chiafrø, tror du? Eller må det til for å få brødet til å henge sammen?

  • Bruker du en melmix med fiberhusk i, eller bruker fiberhusk, så funker det sikkert uten. Men det har jeg ikke prøvd, for jeg liker at det er litt «tak» i brødet, at det er litt grovt :-)

 9. Hei.

  De chiax frøene som du legger i bløt, tar du de ut av vannet eller heller du vannet også i deigen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *