Glutenfrie muffins med topping

I går prøvde jeg meg for andre gang på å bake søte eplekanel-muffins.
Røren inneholder ikke gluten, melk/laktose, sukker eller egg.

Før steking:

Etter steking:

Tada!

Ble de ikke fine? :)

Toppingen laget jeg av melkefri smøreost og sukrinmelis (sukring har null GI, null kalorier, og påvirker ikke blodsukkere). Desverre inneholder smøreosten litt sukker, men det står ganske langt ut i innholdsfortegnelsen, så jeg brukte den likevel. Ønsker du å unngå sukker helt så kan du bare strø sukrinmelis over muffinsene istede.

Og vet du hva jeg farget halvparten av ostekremen rosa med?
Rødbeter! Tok et par tynne skiver nedi og rørte rundt en stund. Funka som fjell og gav ingen smak. For dere som ikke vet det så er ikke rød konditorfarge og andre ting som inneholder E-120 vegetarisk. Det er laget av røde knuste lus.
http://www.triano.f2s.com/tr_images/products/cs-Original.jpghttp://www.funksjonellmat.no/images/Sukrinpose_dyp_ret_skygge_250.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_kj8pux54aOY/SMgZPz-degI/AAAAAAAAALE/3xaX_u9UIP0/s320/r%C3%B8dbete.jpg

Men selv om de ser fine ut ble de ikke vellykket. Selvfølgelig ble de ikke det! *ler* Jeg er virkelig ikke flink å bake. Men til mitt forsvar kan glutenfri bakst være vanskeligere å få til enn bakst med glutenmel.

Men, de hevet og hadde luftbobler inni, men konsistensen ble litt hard, ikke sånn myk som muffins skal være. Kanskje røren var for tykk? Noen som vet eller har teorier? Jeg har jo ikke peiling på hvordan konsistensen på muffinsrøre skal være, har ikke bakt det på årevis.

Skal prøve igjen neste lørdag, men da med mer væske/mindre jyttemjøl. Håper de blir bedre da! Dette skal jeg greie! Og når oppskriften er perfekt skal jeg dele den med dere.

Er du flink å bake?
Har du erfaringer, tips eller råd angående glutenfri bakst?

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *