Forkjølelsesmedisin

Dette er hva jeg gjør når jeg kjenner forkjølelsen er på vei:

– Kjøper økologisk sitron (psst! Tips til julen. Skal det raspes skall av appelsin eller sitron i maten, velg økologisk! Da slipper dere å raspe gift fra sprøytemidler og voks direkte i maten deres)

– Gir en gryte vann et raskt oppkok og tilsetter skiver av frisk ingefær og sitron, og gjerne noen kvister peppermynte i vannet. Setter på lokk og lar det stå til det er blitt lunkent/temperert. Lag mye så har du noen kopper å drikke på!

– Tilsetter gjerne en liten ts raw Manuka Honning i det tempererte sitron og ingefærvannet.
Raw manuka honning har et mye høyere innhold av de antibaktrielle egenskapene som honning er kjent for å ha. Se etter «UMF»(Unique Manuka Factor)-merket manuka honning da kan du være ganske trygg på at manuka honningen er aktiv (kilde: Mjuuugly). Manuka honning er DYRT på helsekosten, men har en mye snillere pris på iHerb, her.

– Også fyller jeg raw Camu Camu i tomme kapsler. Superduper og kraftig antioksidant og c-vitamin i naturlig form, ikke ekkel kjemisk brusetablett. Camu Camu tar jeg regelmessing.

Om dere ikke har supermaten camu camu og raw manuka honning i hus er det å drikke vannet med sitron og ingefær også veldig smart å gjøre når du kjenner noe ligger og ulmer (også når det har brutt ut). Antiseptisk og rensende. Også er det viktig med nok søvn og å drikke masse vann. Ikke spis masse snop, sukker og drit, det herper kroppen og gjør deg ikke raskere frisk.

Det var mine tips, og selv om jeg ikke kan love at dere blir friske av dem håper jeg likevel dere kan få nytte av dem! :-)

24 thoughts on “Forkjølelsesmedisin

 1. SV: Haha! Gvor søren er agar`n når du trenger den!!? ;) Håper kokosmakronene falt i smak da!

  Varmt vann med sitron og ingefær er en klassiker når man kjenner forskjølelsen kommer snikende. Funker alltid!

 2. Men hvor finner man økologisk sitron hen i Trondheim da? Har sett mange andre økologiske frukter og grønnsaker, men ikke sitron. Skulle gjerne sluppet alle de sprøytemidlene, ja. :)

   • Har dere Ica Super/Ica Maxi? De har noen fantastiske øko-sitroner i I Love Eco serien. Husker ikke pris, det er ikke alltid jeg ser dem, mulig det er sesongvare? Får et nett med 3-4 små i. Kjempegode!

   • skal ikke garantere at maxi har, vi har ikke maxi her i byen, men jeg kan ikke tenke meg noe annet. Da har man jo et hav med billige økoprodukter der, så den bussturen er lett spart inn. http://verosgalematverden.wordpress.com/2010/10/11/ukens-kjp-del-1/ her er kjøps-innlegg jeg la ut da jeg kjøpte masse økomat der selv, så kan du sjekke ut utvalg og priser. Jeg er kjempefornøyd med alt jeg har prøvd!

    Coop änglamark aner jeg ikke om har frukt og grønt, ikke hadde vår mega så utrolig mange varer heller.

 3. takk for tipset når det kommer til rasping av skall! det skal jeg ta med meg videre og informere familie om også. For det vet jeg de gjør i mye bakst nå fremover! :)

 4. Hehe, det er nøyaktig det jeg har hellt i meg flere ganger om dagen den siste uka! Minus camu camu, da.

  Er et veldig bra tips, for det både gjør godt og føles godt:)

 5. Åh, jeg har levd av ingefær, sitron og honning i det siste. Og føler meg faktisk ikke så snufsete og forkjøla som jeg gjorde for litt siden. Er så fint at ting er både godt og bra <3

 6. Og noen biter rå sjokolade så blir man hvertfall ikke syk :D Fint innlegg :) :)

  sv: Jeg eier navnet og har egentlig en ferdig blogg, men jeg er veldig usikker på om jeg vil bruke den siden man mister alle kommentarene. Jeg vet det er mange av leserene som har nytte av kommentarene så akkurat det gjør meg veeeldig usikker!

 7. Hot stuff er min favoritt når jeg kjenner at jeg brygger på noe. hvitløk, ingefær, chili, olivenolje, litt sitron og himalayasalt. Mos med stavmikser, så blir det en herlig salsa som passer til alt.

 8. Jeg juicer bare to sitroner og drikker saften av det first thing in the morning.

  C-vitamin skades jo av for varmt vann :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *