Favoritt: Kakaonibs

Hjertesmoothie

En av mine favorittermatvarer er kakaonibs. Det er rett og slett rå kakaobønner i småbiter. Rå/raw betyr at maten ikke er varmebehandlet mer enn 41 grader, altså rawfood. Ristet kakao og vanlig sjokolade man kjøper i butikken er varmet opp mer enn dette og har av den grunn mistet mye av de bra næringsstoffene rå kakao har. Det er derfor jeg lager rå sjokolade selv, for å få næringsstoffene samtidig som jeg får kjempegod sjokolade. To fluer i en smekk si! Av næringsstoffer i rå kakao trekkes ofte frem det høye innholdet av bl.a magnesium.

Jeg bruker kakaonibs på smoothie, det er kjempegodt! Jeg lager smoothiene mine ganske tykke og spiser dem med skje. Du kan også bruke dem i rå kakebunn, som pynt, i sjokolade for tekstur, snacks +++ Kakaonibs er ganske bittert, det er jo som sagt kakaobønner uten noen form for søtning. Ekte saker! Men smaken blir man vant til.

Du får kjøpt kakaonibs på de aller fleste helsekostbutikker nå. Jeg bestiller på nett og bruker denne som er økologisk og fairtrade, koster i underkant av 80 kr. Velg alltid økologisk. Jeg har også brukt denne.

Det var dagens tips fra meg :-)

10 thoughts on “Favoritt: Kakaonibs

  1. Syns de har en veldig bitter smak alene, men de er supergode i hjemmelagde energibarer! Skal prøve det i smoothie, syns jeg ikke så dette til morgenen idag, da jeg faktis laget smoothie :)

  2. Nam! Du er så sabla flink til å lage smoothie og juice :) Liker kakaonibs, men helst sammen med noe annet, spesielt rå grøt :)

  3. Kakaonibs frister meg hver gang jeg ser det, men de typene jeg har kjøpt før er så innmari harde.. Føles omtrent som jeg tygger på småstein. Skal de være slik? Eller er det jeg som har satset på feil merke?

    • De skal være litt harde og sprø, men ikke slik at tennene knuses ;-) Har ikke tenkt over at de er steinharde før. Prøv et annet merke og se om det er annerledes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.