Er spirulina og chlorella legemiddel?

Har fått en del henvendelser fra lesere om at de har fått stoppet Spirulina og Chlorella i tollen når de har bestilt det fra iHerb.com, med beskjed om at det vil bli returnert fordi det er regnet som legemiddel. Dette syns jeg hørtes veldig rart ut, så jeg undersøkte saken og fant ut at Spirulina og Chlorella står på urtelisten som handelsvare(H), og er ikke regnet som legemiddel. Dere kan sjekke det på listen til Lovdata HER.

Så hvorfor har de plutselig begynt å stoppe alger da? Har det blitt endringer i lovverket som ikke er oppdatert på Lovdata.no? Hvis noen vet, si fra! For hvis det ikke har skjedd en lovendring er jo det de holder på med på tollen feil. Jeg vet at en del varer som feks Maca ikke kan kjøpes utenfor EØS (les: iherb) og derfor må kjøpes fra feks england, men dette har da ikke vært gjeldende for alger? Jeg har ihvertfall aldri fått stoppet alger i tollen fra USA.

Her har jeg gjort litt klipp og lim fra lovdata sin nettside, hvor det står at det er handelsvare(H):

Har du opplevd å få alger stoppet i tollen?
Når du har kontaktet dem, hva sier de?

Oppdatering 23.jan:
Mjuuugly har som vanlig kontroll, og har skrevet et godt og informerende innlegg om temaet HER.
Sjekk det ut!

74 thoughts on “Er spirulina og chlorella legemiddel?

 1. Så rart.

  Jeg har akkurat bestilt min aller første batch med både spirulina og chlorella for å prøve å bli bedre av ME som jeg nettop har blitt diagnostisert med, og jeg håper virkelig ikke de blir stoppet i tollen!

  Tusen takk for masse inspirasjon til å endre kosthold og gjøre det som står i min makt for å bli frisk. Jeg setter veldig stor pris på bloggen din :-)

  • Ikke for å være moodkiller her altså, men ikke forvent at algene gjør deg frisk. Da hadde jeg vært frisk for mange år siden ;-) Men at de vil hjelpe deg til å få et sterkere immunforsvar, DET skal du være ganske så sikker på :-) Vi med ME blir jo så lette syke og forkjøla, men ettter at jeg begynte med supermat er det lenge mellom hver gang det slår ut. Digg! Vi satser på at pakken ikke blir stoppet, og blir den det får du henvise til lovverket og stille spørsmålstegn til dem om de egentlig har noen rett til å stoppe algene dine når det står at det ikke er ulovlig i lovverket.

   • Takk for tips!

    Jeg ser poenget ditt, i all fall er det et skritt i rikting retning :)

 2. Jeg er ganske sikker på at lovdata skal være oppdatert. Har mye juss på studiet, og har aldri opplevd at det ikke har vært oppdatert.. :)

 3. Det virker som ting forandrer seg litt nå for tiden, altså at det er mye ting som er i forandring, så hvem vet, kanskje noen har «sladret» til Staten eller Posten, og har sagt at det finnes noen som får kjøpt BILLIG helsekost her i Norge- og det kan vi jo ikke ha noe av! Så nå stopper vi det! F.eks.Nesten alle mine pakker med piller har blitt åpnet i det siste… Norge er jo et nokså crazy land når det gjelder å lage teite lover og regler for innbyggerne, f.eks at vi ikke skal få lov å kjøpe ting fra utlandet for over 200 kr! Det er jo bare for å være vanskelig!:/ Ikke for noe annet….

  Iallefall. Hvis det blir stoppet får man jo bare slå i bordet med lovdata og høre hvilke påskudd de har for å stoppe alger osv. da!!! Skulle vel ikke være så mye å diskutere når man har loven på sin side;)

 4. De stoppet min pakke da jeg hadde bestilt spirulina. Men siden det faktisk ikke er legemiddel ringte jeg til posten og forklarte greiene.
  Damen sa at de dessverre hadde gjort en feil og at pakken ble sendt til meg.
  Dagen etterpå hadde jeg den i postkassen :)

  Dessverre skjer det av og til at de tolker feil, men da er det bare å kontakte posten så går det i orden.

 5. Jeg fikk akkurat stoppet spirulina. Dvs at jeg fikk brev om at jeg hadde kjøpt legemiddel fra iherb, og da måtte jeg ringe for jeg har jo alltid masse pakker på vent, og jeg sjekker alltid nøye så jeg visste ikke hvilket produkt de mente. Da jeg ringte ble jeg satt på vent så lenge at jeg trodde de hadde lagt på, men tilslutt kom hun på tråden igjen og sa at de hadde tatt feil og at det ikke var legemiddel. Så det skal være greit, men tollerne har tydeligvis blitt overivrige. Fikk stoppet stevia også for ikke lenge siden. :)

  • Ah, så bra!
   Men stevia kan faktisk bli stoppet ifølge listen, det oppdaget jeg når jeg satt og gjorde research. Så da må vi bestille det fra andre steder for å være trygg.

   • Ånei… tenker du fordi det står stevia to ganger på legemiddelisten? På den ene står det H og på den andre L. Min stevia kom igjennom tilslutt, den var også stoppet ved en feiltagelse. så jeg ganske sikker på at det skal være lov. Håper hvertfall det :) Blir ganske frustert noen ganger av å bo i et land der de åpner pakkene våre for å kontrollere hva vi kjøper for å være friske og sunne :) Er viktig å sette seg inn i reglene hvertfall. Ser mange som bestiller mye rart av og til :)

   • Å det står på H også ja, jeg så bare den L, men jeg så ikke skikkelig etter, var så fokusert på algene ;-) Har fått stevia flere ganger selv jeg også.

 6. Når alt dette er sagt, er det viktig å ha for øye, at Posten Norge noen ganger er noen klummerhoder. Har flere ganger fått varsel om å betale toll, uten noen grunn (de har gitt seg hver gang). Her i dag gledet jeg meg til å hente to pakker fra iHerb, men det viste seg at ene pakken var sendt til et heeelt annet postkontor…
  Siste år ble en pakke sendt retur til Sverige, selvom jeg hadde etterlyst den flere ganger. Fikk et surt svar på postkontoret, at de jo alltid sendte purring hvis pakken ikke ble hentet. I dette tilfelle fikk jeg verken hentelapp eller purring. Så vær obs folkens! :-))

  • Har opplevd at de krever moms og avgifter uten at de skal ha det jeg også noen ganger. Irriterende. Men de gir seg fort.

 7. Jeg bestilte en pakke med Chlorella og Spirulina sammen, samt en te fra Yogi. Fikk brev om at denne var stoppet grunnet at det var et legemiddel. Ringte dem og sa da at jeg hadde bestilt det flere ganger før, og at det ikke var noen legemidler, og at man til og med fikk kjøpe det i Norge. Da fortalte mannen at for det om det ikke var legemiddel, så kunne det være sammensetningen eller at det rett og slett var for høy mg liksom.. (Chlorella 1000 mg og Spirulina 500mg). De var blitt veldig strenge på det sa han.

  Han tok et eksempel om at hvis man kjøpte B-vitaminer på 1000mg i Sverige, ble dette regnet som et legemiddel, men hadde man kjøpt 250mg, hadde det gått fint.

  Forferdelig irriterende.. Han sa jeg møtte søke Legemiddelverket om engangstillatelse for å få dem, som ikke var sikkert jeg fikk heller :/

   • Ja, også er det så rart av noen ganger får man dem, mens andre ganger er de heeelt strenge på det, selv om man har bestilt samme greia flere ganger. Uff :/

   • I know! Men min erfaring er at når de først har begynt å stoppe og sjekke pakkene dine blir nesten ALLE pakkene dine stoppet er periode. Opplevde dette for litt under et år siden. En pakke ble stoppet og jeg fikk brev, men husker ikke hva det var. Nå er det lenge siden noen av mine pakker er blitt stoppet.

 8. Hej silje!

  jag har beställt massa från iHerb, ink spirulina+chlorella, men det har inte blivit stoppat. DHL kommer med mitt på måndag till pappas jobb och det har gått så bra med min beställning, det har gått fort och jag har kunna följa med på min beställning var den har varit osv… men så knasigt att det blir stoppat på vissa beställningar :(

 9. Hei Silje, jeg har bestilt både spirulina og chlorella regelmessig fra iHerb i over et år nå. I romjula opplevde jeg for første gang å få en pakke stoppet i tollen på det grunnlag at den inneholdt legemidler (den inneholdt spirulina og aloe vera 40+). Jeg tok da først kontakt med legemiddelverket pr. telefon, hvorpå jeg ble feilaktig opplyst om at spirulina er ulovlig å importere. Etter ytterligere to telefone, fire mail (og 13 dager ventetid) fikk jeg til slutt endelig en bekreftelse på at pakka ikke inneholdt legemidler. Jeg rakk med nød og neppe returfristen og fikk pakka utlevert.

  Nå har det samme skjedd igjen. På torsdag fikk jeg et brev om at en pakke var stoppet i tollen, og i dag fikk jeg ytterligere ett brev. Den ene pakka inneholder spirulina og amla-c, den andre chlorella og leppepomade. Mister helt motet av dette jeg.. Jeg vet hvor mye som skal til for å få en bekreftelse fra legemiddelverket, og vet ikke om dette er noe jeg orker å holde på med på jevnlig basis fremover. Jeg har også finlest forskriften og vet at alt jeg bestiller er lovlig. Jeg lurer på det samme som deg; hva skjer? Kampanje mot urter? Kampanje mot iHerb?

  • Det burde jo være bare å sende linken til lovverket til tolletaten, det står jo der at det er lov. Hmmf. Jeg er glad jeg har fått bestilt med opp masse, har hamstret i en måned nå så har heldigvis et lite lager nå.

 10. Forrsten; styrkegraden/mengden på spirulinaen (500 mg. 500 tbl.) er ikke noe problem iflg.min kontakt i legemiddelverket. Spirulina er lov uansett.

  Visse B- og C-vitaminer (askorbinsyre i store doser) er det derimot verre med. Disse klassifiseres som legemidler i importsammenheng.

 11. Kommer uansett ikke til å gi meg i forhold til de to pakkene jeg nå har fått stoppet i tollen da;) Men etter det kan det bli kroken på døra.. Har ikke tid til å holde på med dette, det tar jo utrolig mye tid.

  • Ser den. Forbannja at tollfolka er så kjipe og ikke er oppdaterte på hva som er lov og ikke lov. Gjør det ikke akkurat enkelt for oss forbrukere når det viser seg at de som BURDE ha kunnskapen viser seg å ikke ha så mye peiling likevel.

   • Nei, de er tydeligvis lite oppdatert. Eller så gjør de det helt bevisst for å få folk til å slutte å handle billige alger fra iHerb…

    Kjipt er det uansett.

 12. Chlorella og spirulina er IKKE legemidler, det som kan kvalisfiseres som legemidler i chlorella og spirulina er det høye innholdet av vitaminer og mineraler, MEN det går likevel ikke over grenseverdiene. :)

 13. Jeg har fått mitt gjennom tollen hver gang jeg brukte DHL, men når jeg skulle ha det via Airmail ble det stoppet. Jeg kontaktet dem, og fikk beskjed om at det ikke var lov til å ta inn i landet, så det ville derfor bli sendt tilbake. Men da bestilte jeg Spirulina og Best of Greens, men vet ikke om sistnevnte har noe med saken å gjøre.

 14. Jeg har enda ikke opplevd at noen av mine pakker har blitt stoppet. Holder meg alltid under 200-kronersgrensen, men kanskje det skjer med meg også snart siden jeg ser flere andre her har hatt problemer med at pakker stoppes.. hm..

 15. Spirulina blir ofte stoppet fordi det inneholder veldig høyt nivå av A-vitamin og betakaroten – ved anbefalt inntak kan man nærme seg toksiske nivåer. Altså kan man risikere fosterskader dersom man ønsker å bli gravid og andre kjipe bivirkninger… Så selv om det ikke er et legemiddel; vær litt forsiktige med det!
  Bruker det selv, men holder meg til maks 3g dagen.

 16. Jeg har heller aldri hatt problemer med pakkene fra iherb før…helt til i dag!fått hentelapp på 2 pakker,mens 1 har blitt stoppet…denne inneholder yogi-te, hempprotein og vanilla stevia??er det stevian som har skylden kanskje?har bestilt dette maaange ganger før uten problemer…frustrerende at det skal bli sånn :/ Har inne bestilling på både spirulina og chlorella så nå spørs det vel om det også blir stoppet

   • Ja,har møtt masse motvilje i dag jeg også…å han ene sa at alt fra iherb nå blir stoppet..men hvordan i svarte kan jeg da få 2 pakker i posten,mens en blir stoppet???HERREGUD ass…vi er nok mange som er frustrerte nå..jeg har 4 pakker som ligger inne så dette kan jo bli intr

 17. Nå er jeg inne i en ny runddans med legemiddelverket i forhold til å få godkjent de to pakkene jeg nylig fikk stoppet i tollen. Jeg møter mye uvilje… det virker som om de prøver å gjøre alt for å unngå å gi bekreftelser.

  Fikk en mail fra legemiddelverket i dag, de prøver å skylde på at sendingene kan ha blitt stoppet på grunn av for høyt innhold av vitaminer, jmf. Forskrift om kosttilskudd. Og at mattilsynet dermed må uttale seg fordi det da regnes som næringsmidler.

  Maken til tull og tøys! Verken Spirulinaen eller Chlorellaen overskrider tillatte doser av vitaminer/mineraler i denne forskriften. Og uansett står det tydlig i brevene fra Posten at «sendingene er stoppet fordi de inneholder legemidler jfr. Lov om legemidler av 4. desember 1992 § 13 forskrift av 30. juni 1995 om tilvirkning og innførsel av legemidler sist endret 22. desember 1999 samt retningslinjer for inn- og utførsel av legemidler til personlig bruk av 20. januar 1994.» Puh.. det ble langt.

  Kjenner jeg er litt frustrert. Men kommer ikke til å gi meg ;)

  • Nei ikke gi deg :-) Og husk å les innlegget som Mjuuugly har skrevet, jeg har linket til det i dette innlegget!

 18. Jeg har nå sittet på telefonen i hele dag for å få pakken min med Spirulina tilsendt, men det siste svaret jeg fikk var at tollvesnet har forbudt import av alle varer fra iherb. Det var noe med forsendelsene fra firmaet som ikke var i samsvar med norsk lov, så inntil videre er alt derfra stoppet. Har fått enda et nytt nummer jeg kan ringe for å undersøke mer, men har ikke kommet gjennom enda. Så det kan jo være grunnen til at mange pakker er stoppet.

  • Bor du i Oslo?

   Om ikke alt stoppes så stoppes nok hvertfall det meste her… Men for noen få dager siden fikk jeg faktisk en pakke fra iHerb som hadde vært åpna i tollen (den inneholdt kun en flaske tart cherry). Så det er tydeligvis noe som går igjennom uansett.

   Venter enda en pakke fra iHerb. Men er vel egentlig innstilt på at også den kommer til å bli stoppet (inneholder bl.a. best of greens).

   Har ikke kommet noe nærmere å få mine to pakker utlevert i dag jeg heller. Det virker som om legemiddelverket ikke gidder å svare folk som henvender seg angående stoppede sendinger. Dårlige greier…

   • Nei bor i Trondheim, men såvidt jeg vet kommer alt av utenlandspakker dit først.
    Jeg fikk også en pakke fra iherb i dag, og de 6 jeg venter på inneholder bare ting som går igjennom, så satser på alt går knirkefritt. At de åpnes er jo helt greit forsåvidt, stikkprøver er jo greit å ta. Det har vel bare tatt av litt nå virker det som.

 19. Etter å ha henvendt meg til legemiddeltilsynet, mattilsynet, posten, postens utenlandskontor og tollvesenet, fikk jeg endelig en opprigning i går ettermiddag av tollvesenet som beklaget det norske postvesenets håndering av saken min. Det viser seg at noen deler av posten stopper iherb produkter, uten hjemmel for det. Tollvesenet skulle prøve å gjennomgå rutinene, og pakken min ble sendt ut til meg i går. Det skal ikke være mulig…

 20. Nå er det noen år siden jeg benyttet Posten til kjøp fra iherb og jeg forstår at ingenting er endret til det bedre. Man kan aldri være sikker på om forsendelsen går gjennom, selv om etiketten følger norsk regelverk. Jeg ga derfor opp å bruke Posten. Hos DHL blir pakken iallfall ikke stoppet, men de er vel ok kun ved større ordrer da mer frakt + mva og div andre avgifter tilkommer. Jeg kjøper heller Spirulina og Chlorella fra norsk nettbutikk og prisen er langt lavere enn i helsekost butikkene og ikke noe særlig dyrere enn iherb.
  NB: Ikke all Chlorella, og spesielt Spirulina, er nødvendigvis trygg å konsumere. BMAA og microcystin er gifter som har blitt påvist i mange produkter på markedet, men disse stammer fra tvilsomme produsenter fra bl.a. Kina og India! Holder meg til følgende: Chlorella fra Sun eller Yaeyama. Spirulina fra Hawaii (Pacifica, Pure Planet, Marcus Rohrer) eller California (Earthrise). Førstnevnte Spirulina produsent har høyest næringsinnhold.
  Jeg har spist Spirulina og Chlorella så og si daglig i godt over 10 år og har skaffet meg noe kunnskap og erfaring med dette.

  • Takk for at du deler! Personlig bruker jeg hovedsaklig alger fra Pure Planet.
   Og DHL er digg, pakkene kommer kjapt og enkelt. Kjipt med prisen, men alt i alt er den jo ikke ille.

  • Elvira: Jeg har prøvd å finne ut mer om hvorvidt Pure Planet tester produktene sine for tungmetaller og toksiner (som BMAA), men de sier ikke noe om dette. Tok kontakt med både Pure Planet og med Organic by Nature – som produserer Spirulina for Pure Planet, men fikk ikke svar fra noen av dem… Vet du om de tester produktene regelmessig?

   • Anne: Vedrørende BMAA og microcystiner i spirulina. Det som produseres av Cyanotech anser jeg som trygt. Les gjerne mer om deres hyppige tester, m.v. på http://www.cyanotech.com og http://www.spirulinapacifica.no
    Det av Pure Planet sin spirulina som kommer fra denne produsenten er dermed like trygg. Det er kun forurensninger fra f.eks andre algearter som bidrar til giftstoffer som er påvist i mange(!) spirulina produkter. Skummelt! Dette kan du finne mye info om på internett.

   • Organic by Nature produserer ikke spirulina for Pure Planet. Men det er mulig de tar seg av innkapsling og evt innpakning. Spirulinaen blir dyrket/kultivert i Hawaii av Cyanotech.

   • Hmm, jeg leste at Organic by nature nå eier og produserer for Pure Planet (kanskje de har skiftet produsent nå i det siste?). Jeg så også på hjemmesidene til Organic by nature at Pure Planet er blant merkene deres, og jeg fant ingen tilsvarende kobling mellom Cyanotech og Pure Planet. Siden Organic by nature også produserer «hawaiian spirulina», ser det ut som om de også produserer dette for Pure Planet. Jeg håper du har rett, da det virker som om Cyanotech tar kvalitetstestingen på alvor.

 21. Etter mye styr, mange telefoner, mail osv., får jeg heldigvis pakkene mine denne gangen også. Men kjenner jeg er skeptisk i forhold til å foreta flere bestillinger fra iHerb (i hvertfall inntil vidre). Nå har jeg heldigvis det jeg trenger for en god stund fremover ;)

  • Ah, bra. Og SÅ kjipt at det blir sånn! Jeg har hatt flaks skjønner jeg, fikk 3 nye pakker igjen idag. Ingen var åpnet (ikke at det var noe å skjule heller altså), og fikk de innen 11 dager.

 22. Pure Planet kjenner jeg godt til. Har brukt deres Spirulina tidligere. Denne er produsert i Hawaii av Cyanotech og er derfor av samme kvalitet som den originale Spirulina Pacifica (som jeg bruker) og Marcus Rohrer. Dette er den desidert beste. Jeg mener man får samme produkt til omtrent samme pris i Norge. Chlorella fra Pure Planet har jeg også brukt, men jeg synes det finnes bedre og billigere Chlorella enn dette. F.eks Yaeyama, som jeg regner med iherb fortsatt selger. Sun er også bra, men dyr.

  • Ja jeg ser de selger Yaeyama chlorella på iherb, skal ha den i bakhodet! Takk for info og tips, setter pris på sånt!

 23. Med andre ord: Cyanotech og Yaeyama er mine favoritter. Selges dog under ulike varemerker til svært variabel pris. Sjekk på etiketten hvem som lager råvaren og om dette er en anerkjent produsent. F.eks så lager ikke Pure Planet, Source Naturals eller Jarrow slikt selv. Mye skummelt farlig Spirulina og Chlorella er muligens fortsatt i omløp.

 24. Jeg fikk to pakker i dag (med chlorella) og to i går (en med bla. spirulina)… Ikke noe problem med noen av pakkene, så regner med det går fint :)

  • Samme her, fikk tre pakker i går (ikke alger i dem da), og ingen har vært åpnet. Gikk fort også, 10 dager. Jeg tror også dette ordner seg, de har sikkert bare… nei jeg vet ikke. Men jeg er glad pakkene mine kommer fram!

 25. Har kjøpt fra både iherb og Swanson. Jeg bestiller alltid så mye at jeg får ekstra VIP rabatt, men jeg fikk nettopp en mail fra iherb om at denne rabatten blir halvert(!)om en måneds tid var det visst:( Med inkompetente Posten ble det for mye trøbbel med fortolling, mens det med DHL fungerer aldeles utmerket hver gang:) Det er ikke alltid jeg har råd til å bestille så mye på en gang og det hadde vært fint å kjøpe fra Europa eller Norge. Jeg ser det blir nevnt at prisene ikke nødvendigvis er så mye høyere i Norge??? Det er langt i fra det jeg har erfart. Kan noen andre tipse meg om norske (evt europeiske) butikker som har gunstige priser på kvalitetsprodukter? Trenger spirulina, linfrøolje, div supermat, m.m….

 26. Hei
  Sitter som et stort spørsmålstegn her. Det står jo at spirulina er handelsvare, men på innholdsfortegnelsen inneholder den Riboflavin som klassifiseres som et legemiddel. Hva skal man ta utgangspunkt i? Skjønner ikke dette helt. Har du et bra svar Silje?

 27. Er det noen her som har erfaring med å kjøpe hampfrø med skall fra iherb? Min pakke er stoppet i tollet, og nå er jeg anmeldt for innføring av narkotika!! Det selges visst over disk i Norge, og jeg har sett diverse bloggere som har bestilt derfra. Har også bladd meg igjennom listen på lovdata, men kan ikke finne at det står noe om dette. Noen tips før jeg skriver klagebrevet mitt og forhåpentligvis får det fjernet fra rullebladet mitt?

 28. Katrine: Riboflavin = vit B2, og det er jo ikke legemiddel? Og den mengden som er i spirulina er langt under grenseverdiene.. Nå synes jeg tollerne begynner å dra det litt langt :-O

  Sar: Hampfrø med skall er jo en matvare, på lik linje med andre frø/nøtter! Det må jo tollvesenet også skjønne. Fikk du noe begrunnelse på hvorfor de tolket det som narkotika??

 29. Elisabeth – spirulina er ikke skadlig ting. Man kan ikke stole bare på en kilde. Se litt på nettet så finer du mange studier som viser at spirulina har ekstremt positive egenskaper.

 30. Hei! Er det noen som har erfaring med innføring og bestilling av iHerb varer til Sverige? Jeg bestilte min første vare tidligere idag, før jeg ble klar over at man må holde seg under 300 kr (i Sverige).. Varene mine kostet tilsammen ca 470 norske, inkludert frakt fra DHL. Bestilte Nutritional Yeast Flakes, Maca Pulver, Yerba Mate te, Acai pulver, Chia frø og Green Foods Corporation True Vitality protein shake.. Nå ble jeg veldig nervøs for om det blir stoppet. Noen som har noen erfaringer med True Vitality, om de stopper pakker med det i? For det er vel uungåelig med toll ettersom jeg har bestilt så mye..

 31. Hei silje,kjempe fin og nyttig blogg du har blir inspirert av deg , tusen takk. men til spørsmålet mitt jeg har bestilt tea tre oil fra i herb før jeg sjekket litt rundt. er det sant at det er et legemiddel i norge? tusen takk for svar.

  • Sjekket nå, og det er visst det ser jeg. Legemiddel, men ikke reseptbelagt. Du får håpe den går igjennom :-) Hvis ikke blir den (hele pakken) sendt tilbake.

 32. Hei,

  Takk for innlegg, og kommentarene, fant produktet «The Ultimate Meal» som selges av iherb, og husket at det var noe tull med Spirulina og innføring i Norge, så.. med en liten sjekk, havnet jeg her!

  Om Dpirulina og Chlorella blir fortsatt stoppet av tollvesenet så kan dere sende denne adressen til dem: http://www.besteffekt.no/kampanje/chlorellaspirulina.html så de kan se at det blir solgt i norge!

  Ps: ikke kjøp fra den linken (eller gjør hva dere vil… les i tilfelle små skriftet, for jeg trur det er av den slags «abonnement» du vanskelig kommer unna etterpå). Men artig å vise til toll-folkene hvis de stopper det igjen :)

  Kommer til å lese litt i bloggen din no ;) Men det jeg har fått meg til no er at du er utrolig pen!, liker foto som meg, er ikke-trønder i en trønderby, og du har en katt som heter så å si det samme som meg!!! Prrrr! ;)

  So long!

 33. Må bare spør her siden det var den eneste siden jeg fant der «Ultimate meal» ble nevnt. Vett noen om tollvesenet har problemer med at jeg vil spise dette?

  Hvorfor er det slik at staten vil at vi skal spise store mengder meieriprodukter og kjøtt, men vi kan ikke ta hvilke kosttilskudd vi vil. Er det bare meg eller er det noe som ikke stemmer her?

  Gøy at så mange er interessert i sunnt kosthold :D
  Lev lenge folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *