Deilig raw sjokolade (med kun 3 ingredienser!)

Man trenger ikke mye for å lage supersunn, digg raw sjokolade. Jeg har lett for å hive oppi både det ene og det andre når jeg lager sjokolade siden jeg har skapene fulle av produkter. Men denne gangen tenkte jeg å lage den så nedstrippet som mulig, nemlig kun med basisen man trenger for å lage den;

Kakaosmør
Kakaopulver
Søtning
Og gjerne en klype salt.

Jeg bruker måleskje (1 ss = 15ml) og digital kjøkkenvekt når jeg lager oppskriftene.

Raw sjokolade med 3 (4) ingredienser
50 g raw kakaosmør
5 ss raw kakaopulver, 30 g
1 ss agave, 20 g
Valgfritt: En klype himalayasalt eller havsalt. Anbefales!

Gjør slik:
– Ta litt vann i en kjele og kok opp. Sett en bolle oppå så den varmes av dampen.
– Ha oppi finhakket/raspet kakaosmør, smelt forsiktig, ca 20 min. Følg med så fettet ikke blir varmere enn fingervarmt.
– Ha oppi én og én skje med kakaopulver og rør godt med visp.
– Tilsett søtning (og en klype salt) til slutt. Smak til med søtningen om du trenger mer eller mindre.
– Tøm sjokoladen på et bakepapir eller i plast/silikonformer, og sett i kjøleskap eller fryser en stund.

Nom nom!

Jeg pleier å oppbevare sjokkis i fryseren.

Kakaoproduktene jeg bruker og er fornøyd med er fra Navitas Naturals på iherb. Pulver. Kakaosmør.
Agave fra Sanabona.no/helsekost.

 Ser det ikke nydelig ut? :-)

56 thoughts on “Deilig raw sjokolade (med kun 3 ingredienser!)

 1. omnomnom. tror jeg skal prøve meg på det til uka, superenkelt :))) men kan man bruke sukrin som søtning tror du? :) god helg til deg!

  • Har ikke brukt sukrin selv, men vil anbefale å bruke en annen søtning i tillegg til sukrin for å unngå kald smak :-) Du kan også bruke honning, men den vil gi høy blodsukkerstigning.

 2. Ååh! Det så jo utrolig godt ut. Jeg har veldig lyst til å prøve det ut selv altsåå. Har hittil bare kjøpt ferdig rawsjokkis;) Tihi!

 3. Det enkle er ofte det beste :) Jeg bakte forresten brownies med raw kakaopulver i går, smaken ble SÅ mye bedre enn med vanlig kakao, anbefales! Kakaoen blir ikke mye raw etter å ha vært i ovnen da men, smaken ble helt nydelig. Med litt bringebærpuré til. Omnomnom.

 4. Rå sjokolade er det BESTE som finnes! Jeg satte nettopp en ny porsjon inn i kjøleskapet, så nå venter jeg så tålmodig jeg kan på at de blir ferdige :)

 5. Veldig greit å gjøre det helt enkelt noen ganger. Jeg følger sjelden oppskrifter til punkt og prikke når det gjelder rå sjokolade. Prøver å variere og trikse så godt det går. :D

 6. Heihei:) Jeg har mange ganger forsøkt å lage raw-sjokolade, men jeg synes rett og slett ikke det smaker noe godt. Og jeg elsker mørk sjokolade! Jeg har prøvd mange varianter; med kakasmør og kakaopulver som basis, kakaomasse og kakaosmør, jeg har til og med prøvd med rismelkpulver for å teste om jeg ville like den da. Men jeg vet ikke om den skal smake sånn, eller om jeg gjør noe feil. Jeg følger jo oppskriften. Er det noe man må passe på å gjøre/ikke gjøre for å få riktig smak?

  • Smaken på råvarene varierer ganske mye mellom forskjellige merker, og det er verdt å huske på! Har du prøvd å lage med et annet merke?

 7. Ping: Silje Silje Trallala: Deilig raw sjokolade (med kun 3 ingredienser!) | Magasinet Femelle

 8. Det ser helt nydelig ut! :) Og veldig fint med en oppskrift for nybegynnere (eller som meg: ikke-helt-begynt-enda-men-har-veldig-lyst). Supert med link til produkter du er fornøyd med også. Takk!

 9. I think I love you ;-) Hehe… Dette er innlegget som sendt fra himmelen. Har lyst til å gi hjemmelaget sjokolade til et par til jul nemlig… Eller når jeg tenker meg om, denne smelter kanskje fort? Kanskje har du tips for det også? Dette har jeg i hvertfall råd til å kjøpe nå, og dette skal jeg også klare lett som en plett – om enn det bare blir masse gaver til meg selv ;-) Hjertelig takk <3

  • Går bra noen timer :-) Sender du i posten går det sikkert greit nå på vinterstid, men jeg har ikke prøvd egentlig. Det burde jeg kanskje gjøre. Må sende sjokkis til meg selv i morgen, haha.

  • Bare man passer på temperaturen så kan alle det ja :-) Blir temperaturen for høy skiller sjokoladen seg lett, det er greit å huske på.

 10. Fått helt dilla på raw sjokolade :D Nam! Skal på kurs i Bærum for å lage sunt julegodis i morgen også, det kan jeg takke deg for at jeg oppdaget!

 11. Veldig enkelt og greit ja, kan også ha i bare litt mintolje, jeg synes det gjør enkel sjokolade mye bedre :)

  • Jeg er ikke noe glad i sjokkis med mint eller appelsin/sitrus i, men det er sikkert digg for dem som liker det ja :-)

 12. Hei Silje:) Hvor lenge trenger de å tine etter at du har tatt de ut av fryseren før de kan spises? Har kjempelyst til å prøve å lage raw sjokolade til jul:)

  • Ikke lenge, 10 min? Alt ettersom hvor store bitene er. Men altså, jeg spiser dem frosne jeg, ikkenoe problem ;-) Skal du tine dem bør du gjøre det i kjøleskap.

 13. Jeg er så glad for at du postet en helt enkel oppskrift til oss som ikke er så erfarne med dette! Å strippe hjemmelaget raw sjokolade helt ned til basisingrediensene gjør det mye lettere for meg å sette i gang å prøve ut:) jeg har lest bloggen din lenge, men kan bli litt overveldet av alle de forskjellige ingrediensene du bruker av og til (selv om det nok er enklere enn jeg tror). Skal prøve å lage dette med en gang!

  • Så kjekt å høre! Jeg har begynt å peile meg inn på en litt enklere vei, så mange av oppskriftene jeg holder på å jobbe med er enklere med færre ingredienser enn før :-)

 14. Herlig oppskrift,men enklere blir det om man kan smelte smøret/massen i ovnen ved 40 grader.1ss kakao = 5 g .1 ss agave = 20 g
  Hilsen sjokomons

 15. Da står sjokoladen i fryseren! Veldig spent. Og litt nedtur siden jeg brukte stevia, og fant ut at det var agavesirup her like etter.. Håper det blir godt uansett!

 16. Hvor lenge holder raw smøret seg i kjøleskapet? Siden det er nesten 500 gram. Håper holdbarhetsdatoen er på noen måneder? :) Og eventuelt hvor lenge?

  • Det vet jeg ikke, men i kjøleskap holder det seg nok en stund. Ta en luktetest i ny og ne, lukter det fint og ikke noe mugg å se er den sikkert bra :-) Oppbevar den i helt tett glass.

 17. Hei!

  Kakaosmøret er ikke in-stoc på iHerb, heller ikke sist jeg forsøkte por noen mnd siden.
  Forsøkte så nå å bestille både smøret og pulveret på Amazon, men der ville de av en eller annen grunn ikke sende dette til Norge..

  Finnes det tilsvarende å få taket i i Norge, eller er det hinsides dyrt?

  Sarah :-)

  • Heia! Ja jeg vet, det er sjeldent iherb får det inn lenger, og når de får inn blir de utsolgt på et blunk. Prøv kakaosmøret fra Sanabona.no, det er bra og bestilles på nett. Også økosjokolade er bra, kjøpes på helsekost. Samt kakaosmøret du bestiller på gojiking.com har jeg god erfaring med.

 18. Mmm, jeg lagde en plate av denne sjokoladen i dag! Tok litt sukrin og agavesirup oppi, pluss himalayasalt! Kjempegodt! Samboeren er ikke fan av mørk sjokolade, så denne får jeg ha for meg selv :) Har ikke nok ingredienser til å lage den lysere varianten, men noe er på vei i posten! Setter virkelig pris på alle oppskriftene du legger ut! Skal kjøpe boken din snart også!

 19. Noe tips til hva man kan tilsette for å få litt lysere og mildere sjokolade? Supert sted!!

  • Tror det finnes noe rispulver eller noe fra økosjokolade du kan prøve. Eller prøv å bytt ut noe av kakaoen med lucumapulver, nam! Kjøp på helsekost eller på nett.

 20. hei ser litt lengre opp at du sier honning gir høy blodsukkerstigning, hvorfor sier du det når honning er lav glykemisk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *