Deilig ananas-smoothie og maki uten ris


Hvis du har lyst på noe ekstra friskt og godt er ananas-smoothie midt i blinken. Og enda bedre, ananas og kokos sammen! I denne har jeg brukt en halv ananas, 1 ts kokosrasp, 1 ts kokosolje, litt kanel, gojibær, en dæsj soyamelk og isbiter. Kjempegodt!

I det siste har jeg også prøvd meg fram med å lage maki uten sushiris, resultatet har blitt overraskende bra! Man får makifølelse likevel pga nori'en, soyasausen og wasabien. Men såklart, maki med ris er aller best ;) Men som kjapp hverdagsmat er det veldig enkelt og greit å lage den uten.

Denne er med tre typer salat (revierasalat i pakke), stekt tofu, philadelphia light, gulrot i tynne strimler og agurk.


I denne prøvde jeg å bruke quinoa istede for ris. Quinoa, avokado, agurk, gulrot og litt himalayasalt og avskallede hampfrø for en ekstra dose sunt fett og proteiner.

Quinoa er et supert alternativ til ris. Veldig næringsrikt, vanvittig sunt, og blir ansett som supermat. Inneholder masse proteiner, magnesium, jern og kalium. Det er ikke korn, men en type frø som du koker på samme måte som ris.

Min personlige favoritt med quinoa er å spise kun quinoa med himalayasalt på og avokado sammen, med skje. NAM!! Også har jeg laget quinoagrøt mange ganger etter Veggie in Norway sin oppskrift her. Quinoa kjøper jeg på Ultra til ca 35 kr. Helsekost selger det også. Nori, wasabi og soyasaus kjøpes billigst på innvandrerbutikker.

Idag er siste sjangs for å delta i konkurransen min der du kan vinne et valgfritt monster fra Eplabutikken min! Konkurransen avsluttes kl 24, og bidrag som kommer inn etter dette blir ikke med i trekningen. Vinneren annonseres i morgen :)

Hva syns du om makien og smoothien?
Ha en flott torsdag allesammen! Idag har teg og jeg vært kjærester i 1 år og 3 mnd<3 :*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *