Damen bak bloggen

Jeg har oppdatert teksten om meg som du finner i menylinjen på toppen her. Jeg poster det her i et eget innlegg også, det er sikkert noen av dere nye lesere (og mine gamle trofaste) som lurer litt mer på hvem jeg er og hva jeg tenker om dette med mat og slikt. Jeg føler meg godt jordet i hva jeg tror på nå, og er trygg i det. Dette er såklart ikke hele meg og min identitet, det er den delen av meg jeg velger å dele på the big wide web.
_________________________________________________________________________________

Bloggen siljesreise så dagens lys en kald februardag i 2008, og har utviklet seg til å bli det den er i dag – en blogg hvor jeg lidenskapelig deler vegetarisk matlaging. Jeg var vært vegetarianer i omtrent 9 år, et naturlig og selvfølgelig valg for meg. Oppskriftene fra og med 2010 er også uten gluten, kumelk, sukker, egg, og lugubre tilsetningsstoffer. Maten du finner er både søtt, salt, kult, enkelt, fancy, middag, lunsj, juice og smoothie, glutenfri bakst, pannekaker, se liste her.

Av all mat som finnes innrømmer jeg at sjokolade, kaker, godis og snop er ekstra gøy å jobbe med. Kanskje jeg åpner juice og sjokoladebar når jeg blir stor? Det hadde vært gøy det! Jeg tipser om bra kjøkkenutstyr, snill og dyrevennlig kroppspleie + andre kjekke tips og triks. Sjekk også ut mine håndlagde egendesignede monster. Jeg brenner for å lage fullverdige kjempegode alternativer til «vanlig» mat, selv om man har et kosthold hvor man må utelukke en del matvarer. Jeg er også en skikkelig kattedame, og er aktiv i Dyrebeskyttelsen.

Mine ambisjoner for bloggen: At den skal inspirere og la folk se muligheter – ikke problemer!
♥ ♥ ♥

«La din mat være din medisin» er ord jeg med rette har erfart har noe for seg. I 2010 møtte jeg for atter en gang veggen med et smell, og kraftig utmattelse ble igjen en skrekkelig realitet det ikke gikk an å rømme fra. Jeg så meg nødt å snu tilværelsen på hodet for å få ting på rett kjøl, en ensom kamp omgivelsene ofte ikke får se. Det krever voldsomme krefter å leve med langvarig alvorlig sykdom uten å miste vett og forstand, og jeg har enorm respekt for alle disse menneskene som hver dag er våre ekte hverdagshelter.

Veien jeg valgte var kosthold og tanker. Jeg valgte bort gluten, melk og sukker, økte mengden naturlig mat uten kunstige tilsetningsstoffer, spiste mye mer grønnsaker enn før, og levde med et snev av håp om at denne tilstanden ikke skulle være skjebnen min her på jorden. Og det ble den ikke! Jeg er heldig, og ubeskrivelig takknemlig. Målet er 100%. Jeg er overbevist om at valget mitt om å ha et næringsrikt kosthold i kombinasjon med et valg om å lage sunne tanker og bevissthet, ha beinhard vilje, mot til å møte det man frykter, og ha som nøkkel hele veien at kjærlighet får ting til å vokse – ja det har betydd så si alt. Livet ble ikke slik jeg hadde forestilt meg, men nå som jeg er blitt så bra er jeg glad for alt som har vært. Det har gjort meg til den jeg er i dag.

Mat for meg er ikke en religion som overstyrer alt annet i tilværelsen, jeg tar avstand fra ekstreme overbevisninger og mennesker som har «sannheten» for hele menneskeheten. Ingen er like, og alt funker ikke for alle. Mat for meg er noe som skal berike livet, gi næring, gode smaksopplevelser og trivelige stunder, samtidig som det skal hjelpe kropp og sinn å holde seg i sjakk. For meg er det ikke et mål å holde meg strikt til hverken den ene eller andre kostholdsretningen, jeg tar det jeg syns er det beste fra de ulike verdenene og søker min egen balanse der jeg er. For ro, glede og balanse er viktig for meg, på alle områder i livet. Jeg er møkk lei av at mat er et problem og et hinder, og velger det bevisst bort og skaper det jeg ønsker det skal være. Det krever en del, men alt blir triveligere når man gjør det

Mitt beste hverdagstips: Bruk energien på det du ønsker, ikke på å ødelgge for deg selv :-)
_________________________________________________________________________________

17 thoughts on “Damen bak bloggen

 1. Kjempebra og diplomtisk skrevet, om jeg kan si det sånn :) Det inspirerer at du har funnet noe som gjør din hverdag bedre!

 2. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg! Det er inspirerende å se hvordan du balanserer alt man blir utsatt for her i livet, både med tanke på mat, sykdom og innstilling til livet. Det er rett og slett herlig å lese bloggen din :D

 3. Fantastisk skrevet Silje :) Alle har sin vei i livet og i sykdom, og alle må få velge det som er riktig for dem! Stå på og lykke til <3

 4. Hei! Så fint at du oppdaterte informasjonen om deg selv. Jeg har fulgt bloggen din i det stille de siste tre årene, og igår da jeg satt og tittet på oppskriftene dine lurte jeg på om du faktisk har overvunnet utmattelsen med livsstilsendringene dine. Er midt i en ME-utredelse om dagene, så det er inspirerende lesestoff. Kos & kram fra Oslo.

  • Takk for kommentar, hyggelig å høre fra dem som er innom :-) Overvunnet eller hva det er, eller hva utmattelsen har vært og er, endringen, tilfeldigheter, flaks ulaks, jeg vet ikke. Men jeg føler meg mye bedre nå, har fungerende immunforsvar og tåler mye mer. Hvem skulle tro det! Jeg turte ihvertfall aldri å håpe på det :-) Ubeskrivelig følelse, jeg elsker det, og jeg grubler ikke på det. Slik er det -nå-, og det er veldig fint. Lykke til videre med utredning, kommende energi, og alt. Jeg sender deg alt jeg har av gode ønsker for deg, og varme klemmer.

 5. Hei Silje, gratulerer med kokebok! Jeg forsøkte å forhåndsreservere den, men det fungerte ikke på veggissiden. Skal prøve igjen i morgen, kanskje de har fikset det da (^.^)
  Lykek til med salget!

 6. Kjempefint skrevet! Jeg lurer på hvor frisk du føler at du har blitt, hvis du har lyst til å dele? Hvis ikke så har jeg selvsagt forståelse for det, vi må respektere våre egne grenser. :)

  Maria

 7. Hei,

  Synes å huske at du nevte i et tidligere innlegg noe solkrem du hadde kjøpt på USA turen din.
  Kan ikke finne det igjen og reiser selv til USA i morgen, har du tips til gode solkremmer uten «tull»?

  Takk for inspirerende blogg :) :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *