Chiarundstykker!

Disse rundstykkene er uten egg, melk, gluten og sukker. Jeg har postet oppskrift på dem før, og jeg må gjøre det igjen. De er kjempegode og fortjener en ekstra oppmerksomhet her på bloggen! Oppskriften laget jeg i begynnelsen av juni 2011.
_____________________________________________________________________________

SILJES CHIARUNDSTYKKER
4 stk
1 ss tørre chiafrø + 1 dl vann = gelé (la svelle 10 min)
1 dl Bokhvetemel
1 dl Havregryn, glutenfrie
1 dl knuste linfrø eller chiafrø
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
1/4 – 1/2 ts salt
1 dl vann
0,5 dl rapsolje

Pynt med gresskarfrø oppå før steking hvis du vil, mums!

Gjør slik:
– Lag først gelé av chiafrøene, deretter blandes alle ingredienser sammen og røres godt.
– La stå og svelle 15-20 min.
– Lag fire rundstykker, bruk gjerne plasthansker når du former dem.
– Stek på 200 grader i 40 min, midt i ovnen.
_____________________________________________________________________________

Tips!
* La dem hvile en stund før du skjærer i dem.
* Gjerne doble oppskriften.

Håper flere vil få glede av disse :-)
Ha en strålende lørdag!

62 thoughts on “Chiarundstykker!

 1. Hihi jeg leste chihuahua-rundstykker først. Gikk visst litt fort her.
  Men disse må jeg prøve en gang tror jeg.

 2. Det så kjempe godt ut… NAM!
  Har du noen tips il hva man kan erstatte havregryn med?
  Har glutenintoleranse- da reagerer jeg også på glutenfri havregryn!

  • Æsj, kjedelig da! Hva med bokhvetegryn? Funksjonen til havregryna er at det ikke blir bare en deiget masse inni rundstykkene, den hjelper på å «grove» opp konsistensen slik at de ikke blir.. deigete. Hvis du skjønner?

  • Hei.
   Du skriver at du reagerer på gluten, og også på glutenfrie havregryn.
   Jeg reagerer på gluten, men har stolt på at de glutenfrie havregryn er bra for meg. Jeg velger å kjøpe de som er økologiske.
   Kan det være at du reagerer på Havregryn i seg selv?
   Det er flere jeg vet om, som har intoleranse for havre.

   Forøvrig tror jeg du kan få tak i valset bokhvete.

 3. Disse så veldig gode ut!

  Vet du forresten om de har pure planets puerly greens ( bladsafter fra korngress og alfalfa, kombinert med spirulina) Kunne ikke finne den? .(

 4. Herlig! Jeg er på utkikk etter glutenfrie oppskrifter og dette må jeg teste. Lurer på om man kan bruke psyliumhusk istedenfor chia, vet du det? (Kjenner ikke til chia, men psylium sveller også til gele…) Takk uansett for at du delte oppskriften, skal bli spennende å prøve!

  • Fiberhusk sveller MYE mer enn chia, så stede for chia ville jeg heller brukt linfrø :-) Hvor lenge de må ligge i vann da er jeg litt usikker på, så prøv deg frem! Tror det blir gelé av linfrø ganske raskt også.

 5. Jag gjorde dessa i helgen och jag måste säga att jag blev överraskad och mycket imponerad! De var ju jättegoda! Saftiga inuti, krispiga utanpå. Nyttiga med supermumsiga, det tyckte till och med min samboer. De här ska jag göra igen!

  Jag har inga allergier/intoleranser men tycker det är spännade att testa nyttigare versioner av «vanliga» oppskrifter. Bra jobbat!

 6. Tusen takk for link..:) Men skulle helst hatt kapsler men det så det ikke ut som om de hadde.

 7. Lagde nettopp slike rundstykker, bortsett i fra at jeg brukte hvetemel og sånt, siden jeg ikke hadde det du brukte:) Beste rundstykkene jeg har smakt! Og sprø på utsiden! Perfekt :D

 8. Ja, disse var kjempegode! Vi har bakt både med linfrø og chiafrø. Supre begge to! :-) Dattera mi likte de med chiafrø enda bedre enn de med linfrø, som også var veldig god!
  Har hørt litt om blåsyre i linfrø. Hva mener du om det? Det er jo en del linfrø forholdsvis i oppskriften.

  Forøvrig er jeg veldig glad for at du og flere med deg blogger, og deler villig oppskriftene deres slik at jeg kan hente inspirasjon fra dere. Så tusen takk! :-)

  • Så flott å høre! :-)) Ang blåsyre så har jeg hørt det jeg også, men ikke satt meg helt inn i det. Men hvis du vil være på den trygge siden, så bare dropper du linfrø helt, og bruker knust chia istede(lag i miniblender etc), eventuelt redusere mengden linfrø med halvparten og resten chia. Du har jo prøvd begge deler, og vet at begge varianter fungerer :-)

 9. Ser ut som en kjempefin oppskrift, men jeg mangler fiberhusk – er det mulig å lage uten, eller erstatte det med noe annet?

 10. Hvorfor jeg har ventet helt til nå med å prøve dem – DET vet jeg ikke! De var rett og slett helt geniale :D tusen takk for oppskrift! :)

 11. Hei Silje, flott blogg. Du har utrolig mange spennende oppskrifter. Laget chiarundstykkene i kveld og de ble helt supre. Takk for mange tips på iherb. Alltid noe nytt man vil prøve der :))

 12. Kjempegode! Lagde de for første gang i forrige uke, og familien min likte de så godt at jeg har endt opp med å bake de hver dag til brunsj :-) Det eneste jeg lurer på er at til tross for at jeg fulgte oppskriften, blir mine rundstykker litt lysere enn dine.. Tror du deg gjør noe?

  Sunniva

 13. Da fikk jeg endelig lagd disse, etter å ha fått tak i fiberhusk. Akkurat kommet ut av ovnen, og fy så gode de var!! Tusen for oppskrift! :)

 14. Hei! Jeg lager disse rundstykken for første gang i dag (deigen sveller i skrivende stund); jeg fikk ikke til å knuse chiafrøene -gjør det noe, evt. hvorfor må man gjøre det?
  Digger bloggen din, forresten! Masse god inspirasjon :) Takk!

  • Hei! Takk for det, kjekt å høre!
   Det er for å lage et kleberlig mel som limer rundstykkene godt sammen. Har ikke prøvd å ikke knuse dem før, men du finner snart ut om det blir suksess eller ikke :-) Knus frø kan du forresten gjøre i blender, kaffekvern, minimikser, stavmikser også kanskje.

 15. Nam! Disse ser supergode ut! Tror du det går an å sette deigen på kvelden og la den stå over natta i kjøleskapet så en kan bake ut ferske rundstykker på morgenen?

 16. Ping: Lunch pt. 3 |

 17. Hei Silje
  Disse har blitt en favoritt her. Jeg har også bakt dem til min mor, og hun er blitt helt avhengig og baker dem hele tiden! Jeg har kun bakt dem med hvetemel, men min mor bruker bokhvete og elsker dem. Så takk for oppskriften! Lurer på om jeg kan lure dem inn på bloggen min en dag, med link til din blogg og beskjed om at jeg har lånt oppskriften av deg? :blafre:

  Cathrine

  • Så kjekt å høre! Gjerne ta bilder av dem og del dem, men helst ikke post selve oppskriften. Henvis til min her istede hvis det er greit :-)

 18. Hei, har ikke knuste frø / frømel, er det noe jeg kan erstatte dette med? Har mandelmel, kikertmel, jyttemel og mye forskjellig (har kjøpt inn etter inspirasjon fra deg) :) Disse ser veldig gode ut, jeg har ingen intoleranser, men tror jeg har godt av å spise mindre hvetemel og gjær!

  • Chiafrø og linfrø har den egenskapen at de binder deigen veldig godt, nesten litt som egg. Jeg er usikker på hva jeg kan foreslå som alternativ. I GF-baking er inntrykket mitt at det ikke er så enkelt å erstatte ting med noe annet, det man erstatter med bør gjøre samme jobben som det man tar bort, hvis du skjønner. Kjøp linfrø og lag mel i blender og ha oppi det ihvertfall, så er sjangsen større for at de blir bra:-)

 19. Ping: CHIARUNDSTYKKER  | Linn

 20. Hei!
  Tusen takk for en knall gode rundstykker :-) De kommer jeg til å lage masse av. Min datter tåler ikke havregryn, så jeg får prøve noe annet i tillegg neste gang :-)

 21. Hei igjen Silje, lagde disse i går! Gode! men har et spm, jeg kjørte den med eltekrok i foodprocessor, siden jeg har kroniske betennelser i armene og får vondt av å røre veldig mye. Men da ble deigen veldig kompakt…vet ikke om den fikk svellet ordentlig. Bruker du alltid å blande manuelt, og var dine litt luftige eller er de litt kompakte? De var gode som de var, men bildene så litt luftigere ut:)

  • Heia! Deigen sveller ganske raskt. Jeg rører/blander alt sammen for hånd ja, og lar den stå og sette seg. Så plukker jeg ut biter som jeg ruller til boller. Jeg rører maks 1 – 2 minutter tilsammen. De blir litt kompakte, men luftigkompakt, ikke som stein. Kjekt å høre du likte dem likevel da :-)

 22. Disse ble veldig gode!! Noe helt annet enn de flate deigklumpene jeg pleier å lage hihi:-)

 23. Har boken din og laget nettopp disse og de var knallgode!! Hadde ikke alt, så brukte teffmel i stedet for bokhvete og sesammel i stedet for linfrømel, men de ble bra :D

 24. Lånte boken din, og falt helt for disse! Tusen takk for super oppskrift. Ønsker deg en fin vår:)

 25. Laget disse til datteren min idag og ble gode. Jeg knuste ikke frøa gikk fint. Sprøe utenpå og flotte inni. Flotte å varme opp i brødristeren :D

 26. Utrolig gode rundstykker!!! Har ingen problemer med mage, hvetemel eller noe som helst, men her fant jeg min nye favoritt :) Tror alle kan dra fordeler av å spise mindre hvete

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *