Chai Latte (melkefri)

Chai Latte 2

Chai Latte 3

Har du smakt Chai Latte før? Utrolig godt! Det er en fyldig drikk som består av varm melk og sterk krydderte. Jeg har prøvd å lage drikken hjemme med rismelk, soyamelk, og en blanding av disse, men ble ikke særlig begeistret. Så prøvde jeg med havremelk (den blå kartongen fra Oatley) og DET ble godt det! Havremelken er natulig søt, så ekstra søtning trengs ikke med mindre du vil. Da kan du tilsette et dryss stevia. Havremelken kjøper jeg på Rema1000 til ca 10 kr literen.
___________________________________________________________

Slik gjør du:

Varm ønsket mengde melk til kokepunktet.
Hell melken i en kopp, et fint glass eller i termokoppen din, og tilsett en pose chai-te.
La teposen trekke noen minutter før du drikker. La gjerne posen bli værende i melken hele tiden.

___________________________________________________________

Nam nam nam! Det finnes mange mange ulike teblandinger med chaismak. Jeg kjøpte min på tebutikken i Trondheim, veldig god. Chai latte syns jeg er i «familie» med kaffelatte, kakao og skikkelig god te.

Kos deg med denne nå i kulden :-) Det gjør jeg.

Chai Latte 1

18 thoughts on “Chai Latte (melkefri)

 1. Jeg drikker av og til chai latte med soyamelk på Starbucks, og merker ærlig talt ingen forskjell mellom den med soyamelk og med vanlig melk (har smakt den noen ganger før). Godt er det i hvertfall! Men mulig det ikke blir like bra hjemme :)

  • Har også laget med soyamelk hjemme, men ble liksom ikke det samme. Har smakt chai latte på soya på Dromedar i Trondheim, og den var god. Vet ikke hvorfor jeg ikke har fått den god før jeg, kanskje feil merke soyamelk. Æ veit itj :-)

 2. Nam, chai latte er såå godt! Jeg bruker enten soyamelk eller mandelmelk, synes det blir best :) Hm, synd at jeg er helt fri for chai-te da :P

 3. Hei! Fikk bare lyst å rose deg for en spennende og inspirerende blogg! Er innom deg med jevne mellomrom og synes det er hyggelig å følge deg! Håper salget av kokebok går strålende :-)

 4. Chai latte er fantastisk! Jeg liker det best med mandelmelk og masse masse MaSsR skum!!
  Håper alt er bra med deg søte Silje♥

  • Prøvde med mandelmelk i dag etter du skrev det her, og det var kjempegodt! Visste ikke at mandelmelk skummet når den ble varmet opp, det var et herlig skum. Så da lærte jeg det, tusentakk :-)

 5. :-) Hei, du har en kjempe koselig blogg! Og nyttig.
  Men er det ikke gluten i havremelk ?

  • Takk Bente! Det kan være spor av gluten, så man må kjenne på selv om man tåler det eller ikke. Jeg for min del tåler det fint, mens andre tåler det ikke. Ei venninne av meg er svært glutensensitiv, men kan fint spise glutenfrie havregryn mens melka må hun holde seg unna. Andre glutenallergikere tåler ikke glutenfri havregryn heller, til tross for at ren havre er naturlig glutenfritt. Noe kryssallergigreier, har ikke satt meg helt inn i det. Tåler du ikke havremelk kan bytte den ut med annen plantemelk. Mandelmelk er et godt alternativ til havremelk syns jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *