Cashewdipp

Cashewdipp blogg

Cashewdipp er en anvendelig dipp og minner om rømme om den lages syrlig nok. Jeg bruker cashewdipp en del, og da er det greit å ha en skikkelig basisoppskrift her på bloggen. Denne oppskriften er middels syrlig og kan passe de fleste. Jeg liker å ha den enda mer syrlig, da minner den mer om rømme, men mine testpersoner syns «Siljesyrlig» ble i meste laget ;-) Den er enkel å variere, man tilsetter bare mer eller mindre sitron, eddik, vann, salt, krydder osv. Husk at dippen tykner når den står i kjøleskapet en stund. Virker den littegrann tynn med en gang blir den ofte fin når den blir kald. Skulle den bli for tykk etter kjøleskapet rører du bare inn mer vann. Enkelt og greit.
_____________________________________________________________________

Basisoppskrift Cashewdipp ala Silje
4 dl cashewnøtter, bløtlagt 1 time
2 dl vann
2 1/2 ss sitronsaft
1 ss eplecidereddik
1/2 ts salt

Kjør alle ingredienser i blender, liten foodprosessor eller stavmikser til den er jevn og klumpefri. Finito!

Tips: Du kan også bruke macadamianøtter, bruk da litt mer vann.
_____________________________________________________________________

Cashewdipp kan du bruke som rømme, blande i krydder og lage grønnsaksdipp, grønnkålchips, raw gryterett, salater, blande med ferske urter (gressløk nam nam!) +++

8 thoughts on “Cashewdipp

  1. Jeg ser at eplecidereddik blir brukt en del i oppskrifter nå for tiden, så kanskje jeg får se å skaffe meg litt jeg også sånn at jeg kan lage denne dippen. Høres utrolig god ut! Smaker den cashewnøttsmak? Jeg er ikke så glad i den smaken.

    God helg!

  2. Cashewdip/saus/dressing er kjempedigg! Min oppskrift er nesten lik som din bare at jeg kun bruker sitron og ikke eplecidereddik (har det ikke). Synes det er skikkelig godt over raw pasta.
    God helg :)

  3. Innmari godt! Også som fyll i maistortilla med salat, oppdaget vi ikveld. Thumbs up Ü

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *