Boktips: Small talk

Tenkte å tipse dere om en bok jeg nettopp har lest, nemlig «Small talk – hvordan snakke om det meste med de fleste» av Thomas Leikvoll og Erling Arvola. Lettlest og underholdende skrevet, og mange gode tips å ta med seg om, ja, hvordan man lettere kan snakke om det meste med de fleste. Smalltalk er jo rene marerittet for enkelte, men det trenger det ikke være. Absolutt en bok å få med seg, både om man liker smalltalk eller ikke :-) Jeg lånte den på biblioteket.

Er du fan av smalltalk? Det er jeg.

23 thoughts on “Boktips: Small talk

 1. Artig at du skulle nevne denne boka nå. Jeg reserverte den for noen uker siden, og fikk nylig beskjed om at jeg kunne komme innom og hente den. Har ikke fått meg ivei ennå, men tar turen i morgen eller på mandag tenker jeg. Jeg er en som hater å småsnakke med folk jeg ikke kjenner, jeg finner aldri på noe å si, er dårlig på «ice breakere» osv., så håper den kan være til hjelp. :)

 2. Etter å ha lest den ut, var det en rekke av vennene mine som ville låne den. Den gikk fra hånd til hånd før jeg, etter et halvt år og en sommerferie, fikk den tilbake :p

 3. Det kommer ann på personen. Er det noen jeg ikke har noe interesse av å bli bedre kjent med har jeg ikke et så stort behov for å vite hva personen har gjort i dag og hvordan man har det. Smaltalk er slitsomt syns jeg.

 4. Genialt! Jeg har ganske lett for å snakke med folk, men man kan jo ofte føle seg litt usikker likevel! Så den skal jeg holde utkikk etter! :D

 5. Jeg har jobbet i resepsjon med en treg bankterminal. Det resulterte i mange pinlige situasjoner. Kanskje greit å ha litt tips og triks i bakhodet ja :P

 6. Ser ut som en morsomt bok=)
  Jeg er ikke fan av small talk om ubetydelige ting som man bare jatter i vei om for å få tiden til å gå eller for å unngå pinlig taushet. Jeg kan small talke med folk, men da snakker jeg om ting jeg synes er interessant=)

 7. Hei Silje!
  kom over noe skummelt lesestoff om at spirulin kan skade leveren! Har du hørt noe om det før!

  • Ja har hørt noe snakk om det, men har ikke satt meg inn i det. Tar man normale doser og alltid velger økologisk så velger ihvertfall jeg å tro at det ikke er noe problem.

 8. Begynte å jobbe i en matbutikk, og nå føler jeg at jeg er bedre på small talk enn noen gang. Kunden er viktigste pådriver, såklart…

 9. For å være 100% ærlig… Jeg er elendig.. til small talk :P Oog vanelig prat, eh, er vell fordi jeg stammer litt når jeg møter nye folk eller får en haug med spørsmål! Da får jeg panikk også. Så jeg burde vell lære meg den edle kunst samt «hvordan å kontrollere nervøse tendenser i sosiale sammenhenger» XD

 10. Jeg er den VERSTE på smalltalk. Jeg kan gjøre en helt fin situasjon til å bli klein og ekkel. Må se om vi har boka på biblioteket her, haha:)

 11. Hey!
  Dette var søndagens hyggeligste overraskelse. Trivelig at du likte boka, og håper at den kommer til nytte. Det viktigste rådet er uansett at man må prøve og fortsette å prøve. Small Talk blir enklere og mer spennnde etterhvert som man blir bedre og erfaren.
  Boka kommer forøvrig i litt revidert utgave med ny design nå i slutten av februar.

  God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *