Anbefales: Glass til spiring

Anbefaler på det varmeste dette spireglasset. Det er kjempeenkelt å bruke og spirere spirer som bare det. Mitt er kjøpt her og er superrimelig (min iherb rabattkode er BUH225). Du kan lage et sånt selv også av feks et norgesglass, og ha et stykke tynt tøy foran eller netting slik at du får til å tømme ut vannet når du skyller spirene uten at de havner i vasken ;-)

Jeg har erfaring med andre spirebokser/poser også. Har tidligere brukt en spireboks med to etasjer, og den funker helt ok, men er tungvindt å bruke i forhold til glasset. Har også prøvd hampspirepose, men får ikke noe til å gro i den. De samme mungbønnene jeg brukte på bildene her var spiret ferdig iløpet av to dager, mens i spireposen var de knapt kommet i gang når det var gått 5 dager.

Så mine favoritter er spireglass og mungbønner, den aboslutt enkleste kombinasjonen å få til :-) Grønne linser og alfalfa er også enkelt å få til.

Spirer du også?

 

45 thoughts on “Anbefales: Glass til spiring

 1. Så lurt! Jeg trodde de skulle stå mørkt? Varierer det med forskjellige spirer? Jeg tenkte å begynne å spire i massevis. Det er veldig fint å pynte mat med og jeg tenkte det hadde vært kult å ha massevis av spirer på maten i bryllupet vårt. Så er det jo selvfølgelig sunt også da. :)

  • Jeg har pleid å bare dra over ei lue på både spirekassen og glasset, så vil du ha det mørkt er det et enkelt tips ;-)

 2. Oi, flink du er til å spire ting og tang!:) Selv har jeg kun én gang (etter barneskolen, hehe) prøvd meg på spiring, da ble det alfalfa-spirer som skulle til pers. Puttet optimistisk frøene i en pappeske med bomull (eller hva det nå var), men de råtnet etter noen få dager, så hadde ikke helt teken.
  Men det er et par år siden nå, så kanskje på tide med et nytt forsøk. Kjøpte den toetasjes spireboksen fra Sanabona, kanskje på tide å ta den frem? Noen forslag til hva som er enklest å spire?

  • Mungbønner er absolutt enklest, samt store linser, deretter alfalfa. Dine råtnet fordi alfalfa ikke skal spires på bomull ;-) De må skylles to ganger daglig.

 3. jeg har to av dem, men har ikke spiret noe på et år. har ikke noe sted å sette dem i leiligheten, for de skal vell helst stå mørkt.

  • Jeg lot min bare stå(ligge) på kjøkkenbenken uten å bry meg om å pakke den inn i noe, og det funka like bra!

 4. Jeg vil jeg vil :) Har masse ubrukte glass stående. Skal jaggu sette i gang. Visste ikke jeg skulle ha så masse glass til overs, fikk ei kasse av min far til oppbevaring av nøtter og diverse. Bør klare å få litt plass, bare håper de tåler forholdene på kjøkkenet…. grisevarmt og direkte sollys halve dagen… :/ Det er i grunn ikke et rom her i leiligheten som har passe med lys og varme, alt er mørkt eller altfor lyst…

 5. Hehenei, gjør ikke det, men det så godt ut :P
  Det går også an å ta en (tørket) ert i vått tørkepapir, så kommer det fram sukkererter :D

 6. Hehe, takk for tips, ikke rart de råtna da, når de sto i bomull og ikke ble skylt av heller, stakkars spirene! Jeg har kommet langt siden den gang, men jeg har mye igjen å lære- takk og lov for at du har så peiling på alt dette!:)

  Ps. ser ut som om det kanskje blir en blogg på meg etterhvert også, som kommer til å ha med en del om denne livsstilen, med superfoods, rawfood, vegetar, grønne tilskudd, mm, men kommer antakeligvis til å ha hovedfokus på sunne kroppsprodukter og lignende- så når det gjelder spiring og den slags henviser jeg til bloggen din- hvis det er greit?;)

 7. Tenkte å begynne å spire, har kjøpt det glasset fra iherb. Bruker du noe sitronsyre eller andre antioksidanter i spirevannet, eller går det like fint uten?

 8. Det hender jeg spirer, men nå er det en stund siden jeg har kommet på at jeg skal gjøre det. Takk for påminnelse ;) Det går forresten også an å ha de i et vanlig glass med lokk og bruke sil/sikt når en skal skylle de.

 9. Oi, takk for tips. Jeg såg etter mungbønner/spirer på butikken i dag. Hvor kjøper du dine (som du spirer?)

 10. Jeg har fire av disse glassene, hehe, en veldig enkelt spiremetode. Men jeg syns alfa er like enkelt å spire så lenge man bruker dette glasset hvor vannet renner ut. Setter alltid mine spirer mørkt når de spirer og setter de lyst siste dagen :)

 11. Jeg har aldri spiret tidligere, men et slikt spireglass er herved på ønskelista:-) Proteinnivået øker jo med rundt 30% ved spiring, så det er jo ypperlig for oss belgvekstgomlere:-)

  • Ahaa, ja den boksen så fin ut. Min er litt kjip, og dreneringen funker ikke som den skal så må helle av vannet for hånd.

 12. Jeg spirer nå hvite bønner (i dørslag). De har fått hale!! (etter 2 dager) . GØY!! Tenker jeg gir dem et døgn til så må jeg finne ut hva jeg skal bruke dem til. Lage meg en salat eller noe i morgen i hvert fall :)

 13. Hei søte! Lurer på om du har noen tips på hvordan man gjør for at få ALLE bønene til at grodde? Det blir så mange som ligger på bunnen å ikke blir groddande. Hva gjør jeg for feil tro?

 14. Tenkte jeg skulle prøve det for litt siden, etter å ha sett en video på nettet. Men fant ingen rgnet tøybit. Men mitt største problem er at jeg ikke vet hvordan man skal spise dem. Joda, jeg har skjønnt man kan bruke dem på alt, på brødskiva, i wraps og salater. Men er det meningen man skal spise spiren med bønnen og hele pakka? Har hørt at bønner ikke skal spises rå (om de fortsatt er rå etter å ha bli skyldt flere ganger over flere dager). Så er det da meningen at man skal sitte å dra spiren av frøene? For det må jo ta fryktelig lang tid.

   • Mjuuugly sier man må være litt forsiktig med spirede bønner (fillern, jeg har et dørslag full av dem nå..), – at bønner (m noen unntak) bør kokes før de spises. Og jeg skjønner hvor hun har det i fra (googler «rå bønner»). Hm.. hva skal jeg bruke dem til nå da.. :D

   • Mungbønner må da vel gå fint :-) Men feks spirede store bønner syns jeg ikke smaker godt uansett, så de holder jeg meg unna.

 15. Skal garantert teste ut denne. Har ventet på omtalen en stund nå, ville bare forsikre meg om at denne fungerte godt, før jeg kjøpte den inn selv. Haha.. :-D Takk!

 16. Fint innlegg, man få jo ekstra lyst til å spire nå som våren kommer :-) Jeg syns også glass funker veldig bra til mungbønner, men ikke så godt på alfalfa? De blir mye finere i spireboks hos meg… Det samme gjelder for broccolispirene.

 17. har en sånn minispireboks! hehe. er det sånn at de må ha veldig mye sollys eller? for jeg spira på de mørkeste vinternettene.. haha

 18. Jeg spirer alfalfa, og det er enkelt som bare det. Jeg har imidlertid ikke fått til brokkoli spirer – fikk mugg i glasset. På boksen med frøene, står det at man bør ta i en citric acid i vannet, men det har jeg ikke fått kjøpt ennå. Har du noen erfaring med brokkoli spirer?

 19. Det glasset så jo helt suverent ut! Jeg har tenkt lenge på å begynne med spiring av quinoa. Ser det er noen år siden du kjøpte det, men de har det fremdeles på iherb. Synd shippingen koster 6 ganger mer enn glasset :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *