Ananas og grønnkål + vanilje og kokos = NAM!

At jeg elsker ananas sammen med grønne grønnsaker er ingen hemmelighet. Tidligere har jeg blogget om Jupiterjuicen jeg pleier å lage, her. I dag laget jeg en enkel og smaksvennlig versjon av grønn smoothie, uten superpulver, alger og andre ting som kan gi spesiell smak, men likevel stappfull av næring! I tillegg smaker den HIMMELSK! Ananas og grønnsaker altså, killer kombination! Vaniljepulver kjøpes her.


Om Grønnkål

Grønnkål har sesong i Norge fra august til desember, og består i motsetning til vanlig kål ikke av et kålhode, men av stilker med krusete mørkegrønne blader. Grønnkål er noe vi burde spise masse mer av da det har vanvittig høyt innhold av vitaminer og mineraler – mye mer enn spinat og brokkoli! Du kan se på grønnkål som en slags supermat :-) Har høyt innhold av protein, fiber, kalsium, folat, jern, vitamin A og C, fosfor og kalium. Det er også en super antioksidantkilde!

Bruksområde
Brukes rå i salater, juice, smoothie, stuing, supper, ovnsretter, osv. Grønnkål har en skarp kålsmak. Jeg pleier å fjerne stilken i midten da jeg syns denne er veldig hard.

Hvor kjøper man Grønnkål?
Meny på Solsiden i Trondheim har Grønnkål, og du finner det sikker på Bondens marked også de helgene det er. Økologisk grønnkål kjøper jeg fra en lokal gård.

Ikke la dere skremme av fargen, den smaker utrolig godt! Denne må dere prøve!

:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *