Å være fornøyd med seg selv

Det gjør vondt å ikke være fornøyd med seg selv. Og frem til man en dag ser ut slik man drømmer om, eller har kommet dit man vil, så kan man like så gjerne være fornøyd med seg selv slik man er, og hvor man er –
akkurat . Det føles kanskje ikke rett å skulle være fornøyd når man «ikke har grunn til det», men tenk på på det; Det føles mye bedre å være fornøyd enn å være misfornøyd. Og hvorfor ikke være fornøyd? Det handler om å gjøre det beste ut av det. En klisjé, men åh så sant. Man forstår det ikke før man erfarer det tror jeg.

Man kan nemlig trene seg på å bli fornøyd.

Du styrer ikke følelsene dine, men du kan styre tankene. Ved å tenke gode tanker, som regel rake motsetningen av hva man ubevisst sier til seg selv, så vil etterhvert også følelsene henge seg på. Da vil du få det bedre, og du vil føle mer glede. Man kan ikke øse hjertevarme over på andre hvis hjertet egentlig er iskaldt. Det kan føles rart i starten å skulle si fine og oppmuntrende ting til seg selv, men det virker. Si fine ting til deg selv, gi deg selv den støtten du søker i andre, vær den som aldri svikter, og vær den som alltid sier de rette tingene når noe føles kjipt.
Si til deg selv
de aller mest støttende og gode tingene du ville sagt til din beste venn. Etter noen uker skal du se at det begynner å løsne, og du vil sikkert føle mer glede og kjærlighet også <3


Bildet er linket til kilden.

Du vil alltid ha deg selv.
Da er det greit å være sin egen bestevenn så man får det fint også.

Jeg har selv erfart at dette virker, for etter årevis med sjukdom har jeg det likevel (les: endelig) veldig bra selv om jeg ikke er slik jeg vil være. Og hvordan man greier å føle livsglede og ha det fint når man lever i en situasjon man ikke ønsker å være i, og måtte forholde seg til en kropp som reagerer ulogisk på ting, nei det forstår jeg ikke. Men jeg føler det sånn likevel. Ved å aktivt og bevisst bruke metoden over her vil ting etterhvert snu, for man tar et valg, et valg om at man ønsker det beste for seg selv. Og når man har kommet over kneika på én ting som har vært vanskelig er det bare å gå løs på det neste. Bak skyene er himmelen alltid blå vet dere! Haha, nei skal gi meg med ordtak og klisjéer nå.

God natt allesammen <3 Si noe fint til deg selv med en gang! Gjenta 20 ganger daglig til de vonde symptomene gir seg.

81 thoughts on “Å være fornøyd med seg selv

 1. Dette innlegget traff meg rett i hjertet. Har vært mye inne på dette temaet idag og ting er vanskelige om dagen.
  Jeg har rett og slett mistet troen på meg selv. At jeg noen gang skal kunne gjøre noe annet enn det jeg gjør nå. Og det innså jeg idag.

  Takk for fine, fine ord! :)

 2. Du er jo den søteste!! Haha=) Likte ordtakene – og du har veldig rett! Problemet mitt ligger i forelskelser (gutter som virker interesserte, er plutselig uinteresserte, og så interesserte, osv) og jeg kan la dette gå helt utover dagene mine. Til jeg ikke har lyst eller ork til å gjøre noenting:/

  Så det er bra at du gir tips, man HAR jo alltid seg selv :)

  • Jepp, alltid. Og når du finner kjærligheten i deg selv kan det jo hende at det vil snu på guttefronten også ;-)

 3. Dette er så veldig sant, og for veldig mange (meg også) er det så lett å si «det må jeg bli flinkere til», men vanskelig å gjennomføre. Til å begynne med kan man jo være med obs på folk rundt seg; kommenter den nye genseren eller det fine håret til hun i klassen/på jobb. Hun har sikkert brukt tid på det, og vil bli glad for å høre det. Dessuten merker hjernen at det skjer noe positivt, og man blir gjerne glad av andres glede, og dette i seg selv kan sette i gang den prosessen du snakker om her :)
  Oje – la oss spre kjærligheten!

  • Ja! Man må skru på «positivknappen» og bruke den bevisst. Jo mer den brukes jo lettere blir det, og etterhvert faller det seg naturlig! :-) Fred og kjærlighet!

 4. Dette er så veldig sant! På AKKURAT dette området endret mye seg i meg i løpet av høsten, og nå har jeg det bedre enn noen gang. Jeg ble ikke et gram lettere eller en millimeter tynnere (før trodde jeg det måtte til), men jeg ble fornøyd likevel. Å være glad i seg selv gjør det lettere å være glad i noen andre også.
  Flott og viktig tema du tar opp Silje, nok en gang!

  • Ja ikke sant?? Og man går heller ikke ned i vekt når man er ulykkelig eller tenker at «NÅ skal jeg bli tynn nå!». Hehe. Kjempefint å høre Tove Karin! Nå ble jeg glad :-)

 5. Kloke ord! Å være fornøyd med seg selv kan være kjempevanskelig…! Man burde støtte seg selv, like mye som man støtter vennene sine, men det er lettere sagt enn gjort. Så bra at du har funnet en måte å jobbe med dette på!

  • Og det er så rart syns jeg, at det å være fornøyd med seg selv, som i bunn og grunn burde være en selvfølge – at det er så vanskelig! Eneste måten å bryte ut av destruktive tankemønstre på er å bevisst bryte dem. Tunge tanker er som troll, de sprekker og forsvinner når de får lys (kjærlighet + gode ord og tanker) på seg. Kjærlighet er motgiften! :-)

 6. Du er så vis du, Silje! Dette er jo så sant! Jeg har blitt flinkerer til å være snill med meg selv, men er nok fortsatt over gjennomsnittet «slem», haha. Must change!

  • Er ikke særlig snill jeg heller, men skal virkelig begynne å ta i bruk denne metoden igjen nå. Er lenge siden sist, og da sklir tankene ut igjen i gamle baner. Ikke bra!

 7. Ja, mind is a powerful thing sier de.
  Jeg har endret min negativ verdensbilde ved å tvinge meg selv til å finne noe positivt i alt! Uansett hvor sarkastisk det kan være, finnes det noe positivt i absolutt alt-man får jaffal en god latter innimellom hvis saken er veldig vanskelig å snu:)

  Ha en fin helg! Kos til Rastuspus!

 8. Jeg har lest et proverb – som hjelper meg:

  «Bekymringer er som en gyngestol. De tar deg ingen steder, men gir deg noe å gjøre.»

  Det har ikke 100% med selvbilde å gjøre, men ligger ofte veldig tett opptil.

  Det hjelper også ofte å trene på å tenke på hva som er BRA. Som regel er det en del, heldigvis.

  Hilsen en som har fått en livslang sykdom, men som nå er friskere enn på mange år (før diagnosen). Så negative ting kan snus til noe bra.

  • “Bekymringer er som en gyngestol. De tar deg ingen steder, men gir deg noe å gjøre.” Haha, ja den var fin! Det er jo akkurat sånn! Og ja, man må rett og slett trene tankene. Og som med all annen trening føles det fantastisk når man merker framgang :-) Og så FINT å høre du føler deg bedre!! Negative ting kan definetivt snues om, det er det ingen tvil om.

 9. Takk Silje, hvordan viste du at jeg trengte å høre akkurat det i dag?
  Kloke ord fra klok jente

  Tine

 10. Hei!

  Utrolig inspirerende innlegg! Syntes du er veldig god på å styre tankene dine, og å fokusere på det positive- det minner veldig om det jeg har lest om i boken The Secret, Alkymisten og delvis også i Kjernesunn Familie. Så jeg lurte på om du har noen mål som du har satt for deg selv, som du fokuserer på? Og bruker du visualisering?

  • Visualiserer litt innimellom, men bruker det ikke så mye da det ikke passer meg helt enda.
   Jeg er veldig flink i perioder å trene tankene, også glemmer jeg det, også er det på’n igjen. hehe. Målet mitt er å bli frisk. Det andre er å og ha et så bra og givende liv som mulig til tross for begrensningene jeg lever med her og nå. Jeg velger å fokusere på mulighetene. Og jeg ønsker et liv der kropp og sinn er i balanse. Jeg ønsker meg rett og slett det livet jeg har drømt om, men aldri har hatt. :-) Men jeg kommer stadig nærmere! Det er spennende og fantastisk flott at man selv kan påvirke hele livet sitt, at man kan skape det aller meste av det man ønsker!

   Ja sånne teknikker som det her kan du lese om i det flese selvhjelpsbøker og bøker om personlig vekst og utvikling, og jeg vil tro også i kognitive bøker. Skal begynne med Wilhelmsen sine bøker når jeg har lest ut et par jeg holder på med nå. Har ikke lest The secret, men hører folk sier det er litt slik som jeg tenker. Ikke lest Alkymisten heller, men Kjernesunn familie har jeg lest! Jej! :-)

 11. Veldig fint innlegg Silje! Eg har både Alkymisten og The Secret, du kan få låne:) ha en fin helg!

 12. Kjempebra innlegg! :) Og morsomt at du tar opp akkurat dette nå, for går og tenker mye på dette om dagen selv, hvor viktig det er å være fornøyd med den man er, i den situasjonen man er, leve i nuet og gjøre det beste ut av livet. Å ikke la de fysiske begrensningene en har ødelegge for sin FRISKE sjel!:)
  Blir så inspirert at denne dama: http://www.youtube.com/user/kandeejohnson#p/u/56/-n0vi_ZbhN4
  Skikkelig gladjente, med et budskap. Uansett hva man er i for slags situasjon, kan man alltid finne noe positivt, og man vokser i motgang og blir formet til å være et bedre og sterkere menneske. Det er veldig viktig å være fornøyd med seg selv, vite at en er bra nok uansett, og prøve å finne lykken i de små gleder i hverdagen. Det krever en jobb, man må være bevisst på tankene sine, men det klarer man hvis man bestemmer seg for det, det går lettere og lettere. Har man det godt med seg selv, så har man så mye mer å gi til verden også:) Stå på, Silje, takk for oppmuntrende innlegg og ha en kjempefin helg!:)

  • Ikke bare en jobb, men MYE jobb. Jeg ble totalt utslitt i nesten et halvt år i fjor jeeg når jeg satte i gang og jobbe med det positive for å minske det negative. Herregud for en tid, men du store min så glad jeg er for at jeg gjorde det!

   Håper lyset i sinnet kommer sammen med lyset i våren for deg :-)

 13. Trur det er noko i dette altså. Eg er dessutan alt for lite flink til å ha godord på lur til dei rundt meg som fortener det. Kanskje eg må byrje med meg sjølv først :)

  God helg!

 14. et randomt spørsmål: du har den aloe vera 40x konsentraten, sant? syns du den er bra?
  vurderer å kjøpe den på super-nature, men er veldig dyr… (og nå så jeg at de har den på iherb til under en tredjedel av prisen, hehe)

 15. okey, takk! (kanskje litt rart å spør om, men noe tips til ting som kan være greit å ha fra super-nature som amn ikke får tak i på iherb? har to gavekort på 600 jeg må bruke… får vell bare bli noen flere bøker og sjokolade hvis jeg ikke finner noe :D

  • Aman Prana er er flott merke. Lager du din egen sjokolade, har de kokosblomstsukker og kakao «oboy»miks (Gula Java, som smaker himmelsk, har høy orac-verdi og i tillegg en lav GI stigning).
   De har deilige duftlys som er dyre, men har du gavekort har i allefall jeg ville unnet meg et. Eteriske oljer også. De kan også teste deg for hva du trenger (mange som jobber der er still point- terapeuter), og du kan velge å ha fokus på alle de fantastiske essensene de har. Og, Renee Voltaire har gode raw produkter. Svarte sesamfrøkjeks er godteri for meg! Kos deg! :D

 16. Så fint innlegg Silje! Tror jeg må jobbe litt med dette om dagen…. Jeg går konstant og drømmer om et «annet liv», hater jobben min, kolegaene (enda de er greie folk!), at jeg ikke har tid til det jeg vil etc etc. Tror jeg skal begynne å bestemme meg for å være mer fornøyd framover!

 17. Åh, elsker den tankegangen! Jeg har ubevisst begynt med det i det siste, heldigvis. Når man kan tenke »OK, det er jo litt dumt, men jeg MÅ gjøre det beste ut av det», hvorfor ikke? Det er det beste man kan gjøre i en slik situasjon, ingenting blir bedre av at man surmuler over problemene sine?

  Jeg har også to ting jeg pleier å tenke; Det ene er å tenke »Har dette noe å si om et år?» De små rriterende tingene har ofte lite å si i det store og det hele. Dessuten tenker jeg at det kunen ha vært verre. Jeg er fjorten, og har lest om MANGE jevnaldrene som sliter med depresjoner, og alt mulig drit. Dette er folk som jeg selv der på som mye penere, flinkere folk, som har gode venner ,kjærester, talent osv. Merkelig at det at jeg er mer positiv enn dem, i grunn. En positiv tankegang kan faktisk komme av seg selv, man trenger ikke gode hendelser for å dytte det i gang.

  Men problemer er som du skrev, at man må oppleve det for å forstå virkningen. Om man er langt nede kan det være så godt som umulig å tenke positivt, men om de bare visste at det nokså enkelt kan gjøres.. Forhåpentligvis innser alle dette før eller siden!

  Alt i alt elsker jeg sånne innlegg på bloggen din, fordi jeg kan sette meg inn i dem, og fordi de har så fine budskap. Takk, (og beklager for en så lang kommentar) og jeg må bare føye til at jeg drømte om deg i natt. Du holdt fram en boks med masse hjemmelaget snop, og jeg ville smake. Men fordi du hadde »plukket den ut av skjermen» gikk det ikke, og jeg måtte bestille fra din »nye epla-butikk» der du solgte mat. Uansett, ha en fin kveld! (:

  • Du var 14 år sa du?? Hadde jeg tenkt slik som 14åring sier jeg bare! Nå ble jeg imponert, og ikke minst glad på dine vegne :-)

 18. Ååh, er det rart jeg digger bloggen din ;D Har hatt en uke hvor jeg har følt meg (nesten) som verdens peneste og tøffeste og det er så deilig. Jo mer jeg gjør for meg selv jo gladere blir jeg. Jeg vet det jo egentlig fra før, men har glemt det i ett år..

  Chai-latten du lagde så god ut forresten. Og hvordan er det når du bestiller med toll og sånne ting? Er det lett å holde seg under 200 kr?

 19. sv: woop, så jeg hadde litt flaks at den ikke ble stoppet altså? jeg kom til å tenke på det rett etter jeg bestilte bakken for et par uker siden, så var ganske lettet når den dukket opp i postkassen. hurra!

 20. Hei! siden du har ganske god peiling på hva som er sunt, kan ikke du legge ut et innlegg om hva man bør spise for en dag for så å gå ned i vekt? :-)

 21. Dette er så sant så sant :) Det er en øvelse, men jeg har stor tro på at det funker også. For min del har det å bli eldre også hjulpet litt til ;)

 22. For et fint innlegg, Silje! :) Er så enig i det du skriver, det er viktig å rose seg selv og ikke ta seg selv så høytidelig :)

  Takk for at du er med på give awayen min, jeg håper du får en fiiin søndag :) Klem

 23. Veldig flott innlegg! Jeg har lenge tenkt på å lese The Secret, for det går mye på det samme, at man skal tenke positivt :) Jeg er vanligvis ganske flink til dette, men fallt i en dyp grop etter jeg kom hjem fra Thailand, men nå er jeg på god vei opp av gropen og det er deilig! Skal definitivt bruke rådene dine, takk for at du minnet meg på det ;)

  \\ Jeg elsker hvordan man veldig lett ser fremgangen i Yoga, og det har gjort underverker for nakken min og egentlig hele kroppen! Jeg liker best Yoga Advanced da, det er ikke så vanskelig som det høres ut som, bare gøy :)

 24. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Jeg har alltid hatt problemer med å være fornøyd med meg selv. Både med hvordan jeg ser ut og hvordan jeg er. I den siste tiden har det gått opp for meg at problemet er meg selv. Jeg påfører meg selv negative tanker og sier negative ting om meg selv. Jeg har alltid vært sjenert og lite pratsom, noe som har gjort at ikke mange snakker til meg. Dette gjør at jeg tror det er noe galt med meg!

  I det siste har jeg faktisk fått høre av flere gutter at de synes jeg er kjempe pen og har fin kropp. Jeg har bare problemer med å tro på det. Det er fordi jeg er overbevist om at det ikke er sant.

  Men jeg VET at når det går opp for meg at faktisk mange liker meg, så kommer jeg til å få utrolig mye bedre selvtillit og forhåpentligvis blir jeg mer utadvent og mer pratsom. Jeg trenger bare ett eller annet som får i gang disse tankene.. Hva det er vet ikke jeg.

  • Jeg vet hva det er som får i gang de tankene: Du må begynne å tenke de tankene du ønsker å tenke! Tenk dem selv om du ikke tror på dem eller du mener det ikke er sant, si dem ofte, bryt bevisst negative og stygge tankerekker. Selv om man VIL tenke stygt skal du gjøre ditt aller beste for å ikke gjøre det. Men hvis du tenker stygt skal du heller ikke dømme deg selv eller bli sint på deg selv fordi du ikke fikk det til. Kast det bak deg og prøv på nytt. Det løsner til slutt. :-) Lykke til! <3

 25. Sier du disse tingene høyt eller inni deg?
  Syns det føles rart å si de høyt, men er vel bare en vanesak?!?

  Håper du tar deg til til å svare!

  • Sier det som regel inni meg, men av og til høyt til meg selv i speilet også (når jeg er alene hjemme, hehe).

 26. Dette har jeg jobbet med i årevis, men av og til blir en så utrolig lei av å være positiv at en har lyst til å spy. hehe.

  You go girl. Når livet og kroppen er tung, må det positive og lette tanker til for å holde seg oppe…eller noe sånt. ER seriøst ikke noen fornuftige tanker i hode i dag;)

 27. <3 å klappe seg selv på skulderen er en god ting, da har man mere å gi også :)

 28. Jeg er ikke av den typen som leser blogger.. er ikke av den typen som blogger heller.. men så kom jeg plutselig borti bloggen din da.. og jeg leser og leser, og du skriver så pent. Herlig.

  Bra innlegg, gleder meg til å lese mer.

 29. Dette er andre gang jeg har kikket på dette innlegge, sist synes jeg det var bra og søtt, hang meg ikke noe mer opp i det i grunn, men denne gangen traff det skikkelig.

  Det er så lett å glemme å rett å slett bare være snill med seg selv ! De siste ukene har jeg bare glemt det, så nå skal jeg ta i ett tak. Skal jeg drive å være snill med alle andre skal jeg da søren meg være snill mot meg selv og, hehe.

  Takk for påminnelsen ♥
  En chai-latte, puse-kos, soling på sofaen pluss masse gode tanker på meg i dag, det fortjener jeg.

 30. Hei.

  Jeg er en mann på 35 og kan underskrive på at det du skriver gjelder alle aldre og begge kjønn.
  Takk for kloke ord! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.