Yacon sirup, Udos Chioce, mandelolje og SOL<3krem

***Mandelolje*** 118 ml, kjøpt HER, ca 21 kr
Brukes til ansikt og kropp for å gi fuktighet. Jeg elsker å bruke oljer som kroppspleie fordi det er rent og jeg vet hva jeg smører på meg. Er flittig bruker av både extra virgin kokosolje og jojobaolje til kropp og ansikt. Og jeg får ikke kviser av det:) Oljene er slik at de ikke skal tette porene. Istede styrker de huden og gjør den frisk og fin. Mandelolje er vanlig å bruke som base til massasjeoljer, og jeg har lest at det skal være en god sminkefjerner.

***Solkrem spf 45*** 118 ml, kjøpt HER (utsolgt for øyeblikket), ca 38 kr.
Denne har dere sett noen ganger nå her på bloggen. Vegetarisk solkrem som ikke er testet på dyr, høy faktor og lukter kjempegodt. Trekker godt inn i huden og er ikke klissete.

***Yacon sirup*** Økologisk 340 ml, kjøpt HER, ca 70 kr.
Yacon sirup er presset av roten til Yaconplanten og har lav GI (ca 5). Påvirker nesten ikke blodsukkeret og kan brukes av diabetikere. Roten har et høyt innhold av frukto-oligo-sakkarider (FOS),  noe kroppen ikke har enzymer til å fordøye, derfor går FOS ufordøyd gjennom kroppen og gir dermed Yacon sirup et naturlig lavt kaloriinnhold. FOS er et godt probiotikum. Det betyr at den ufordøyde FOSen ender opp som mat for de «gode» tarmbakteriene og stimulerer den naturlige tarmfloraen. En god tarmbakterieflora er svært viktig for et godt immunforsvar opptak av næringsstoffer og god helse generelt. (kilde). Yaconsirup er ikke godkjent av Mattilsynet, så det er ikke lov å selge det som mat i Norge. Det betyr ikke at det er farlig eller noe sånt, på ingen måte. Det er samme opplegg som med Stevia – Norge henger etter og vil at folk skal stappe i seg sukker istede for sunnere alternativer som ikke gjør folk tjukke og sjuke med råtne tenner ;-)

Hvordan bruke Yaconsirup? Bruk som honning! Jeg tenkte å bruke det til å søte sjokolade og snop med. Det smaker karamellaktig.

Bilde av Yaconroten.
http://www.candida-cure-recipes.com/images/Yacon.jpg

***Udos Choice Olje*** 500 ml, kjøpt HER, ca 180 kr.
Omega 3-6-9 i perfekt mengeforhold. Laget av planter, ikke fisk. Passer supert for vegetarianere/veganere (og selvsagt til alle andre som heller ikke vil ta fiskeolje, men ønsker sunne fettsyrer i kosten).

Anbefales og omtales som en helt fantastisk olje. Min mor som sliter med leddene merker bedring av å bruke denne. Det samme med en annen voksen dame jeg snakket med en gang som hadde prøvd «alt» – Udos var det eneste som hjalp mot hennes kroppsplager. Dette er olje av høy kvalitet som gjør jobben sin! Google det gjerne, jeg tviler på du vil finne noe negativt. Det jeg personlig merker når jeg inntar denne er at etter ca to uker blir huden kjempemyk, så da tenker jeg at da må den gjøre mye godt inni kroppen også! Smaken er derimot så som så. Bland ut oljen med en melkevisper i et lite glass tropisk juice for å best dempe smaken. Men altså, hva gjør vel 10 sekunder med ekkel smak når helsefordelene er så store?? :) 2 ss helst både morgen og kveld. Du legger ikke på deg av å inkludere denne oljen i kostholdet ditt.

Fortell gjerne om dine egne erfaringer med produktene hvis du har prøvd dem!

:*

3 thoughts on “Yacon sirup, Udos Chioce, mandelolje og SOL<3krem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.