Vegetarmat i Oslo – Miniguide!

Dette er en bitteliten vegetarguide for Oslo sentrum, med spisesteder jeg besøkte og fikk servert kjempegod mat på når jeg var i Oslo. Alle har gåavstand fra Karl Johans gate.
______________________________________________________________________________

MONO/Q
Pløensgate 4 (Youngstorget)

Ene delen er et utested, den andre et spisested. Spisestedet har litt 50talls dinerfeeling, og har små sittegrupper og høye bord med barkrakker til. Kjøkkensjefen som tidligere jobbet på Revolver (som var kjent for helt vanvittig gode veggisburgere) jobber nå på Mono/Q og har innført vegetarmat på menyen. Til og med jeg, som helst spiser vegansk og glutenfritt fikk et godt måltid jeg ble stappmett av, nemlig en diger tallerken med texmex tomatsuppe med tilhørende vegansk dip og soyaost på. De andre spiste veganburger basert på valnøtter og linser, skikkelig gode! Prisen var også helt ok. 80 kr for suppen, 110 kr for burgertallerken.


Texmex tomatsuppe. Vegansk og glutenfri. Veldig god og heftig krydret!


Burgerne kunne med fordel blitt stervert med hjemmelaget burgerbrød, men sett bort i fra det smakte det visst helt fantastisk! Stekte potetbiter som tilbehør. Vegansk, men ikke glutenfri.
_________________________________________________________________________

RICEBOWL – Hjemmeside
Youngs gate 4 –

Ikke langt unna Mono/Q og Youngstorget ligger Ricebowl. Litt østeninspirert sted med brune bambusvegger og hverdags utseende, det er ikke et sted man kommer stivpyntet for å si det sånn :-)  Menyen har masse eksotisk mat, enorme porsjoner, og alle rettene kan man få med stekt tofu istede for kjøtt/skalldyr. Så her er det bare å velge og vrake, ikke hverdags for en veggis på resturant! Se menyen HER. Betjeningen kunne med fordel ha smilt litt, men maten som er så utrolig god veier opp for det.

Ricebowl anbefales! Prisene ligger på ca 100-130 kr for en middag.

_______________________________________________________________________________

DELI DI LUCA

Samme opplegg som 7/11, altså en kiosk. De har oppskåret frukt i plastbokser (dyrt), smoohie og  Brämhults smoothie, nøtter, og vegetarisk varmmat som børek med spinat og pizzaruller hvis du trenger noe å spise kjapt.

____________________________________________________________________

VEGA (Tidligere Vegeta Vertshus)
Akersgsata 74 (Kurbadet)

Hjemmeside

FANTASTISK MAT! Hit burde ALLE dra å spise når de er i Oslo. Buffet, med masse vegansk mat, og det aller meste er også glutenfritt. Her spiser man alt man greier for 99 kr i den hyggelige bakgården når det er sommer, rydder etter seg når man går, og forlater stedet med en ønske om å komme tilbake så snart som mulig. De har alltid en varm suppe, råkost, salater og varmmat. Og hummusen, åh, den var helt utrolig.

Så husk det neste gang du er i Oslo – du MÅ på Vega!
___________________________________________________________________

Håper denne lille guiden kan være til hjelp for de som skulle trenge det når de er i Oslo sentrum :-)

Ps: Røyndom kan tilføye: «Kan også anbefale Egers Café! De har til og med rawmat. Namnam. Okei, ikke direkte billig der kanskje, men helt OK til å være midt i sentrum http://www.egercafe.no/meny.htm
Ellers så var jeg selv på Cafe Marhaba på lørdag, de har meza, arabisk tapas, de har også masse digg veggismat på menyen. http://www.cafemarhaba.no/». Greit å vite :-)

:*

4 thoughts on “Vegetarmat i Oslo – Miniguide!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.