Vegetar versjon av kjøttkaker i brun saus

Idag hadde vi «kjøtt»kaker i brun saus med kokt potet og ertestuing til middag! Skikkelig barndomsmiddag, og minnene fra middager hos bestemor strømmet på, manglet bare riskrem med rød saus på til dessert. Jeg laget faktisk brun saus fra bunnen av for første gang idag, og fikk det til! Og enda bedre, kjøttkaker som ikke er laget av kjøtt, det er helt supert!

In progress:


Hovedinngrediensen i alle Quorn-produkter er et næringsrikt sopp-protein. Det er magert, har et lavt innhold av mettet fett, er kolestrolfritt, proteinrikt og fiberrikt. 100 kcal og 12g protein pr 100g quornboller.

Som kjøttkaker brukte vi disse vegetarbollene vi kjøpte i Sverige på lørdag. De er utrolig gode, og jeg skal mase masse på Ica og Ultra her i Trondheim for å få dem til å ta dem inn.

Det er ikke det at jeg savner å spise kjøtt eller noe sånt, men av og til er det skikkelig godt med en ordentlig norsk tradisjonsmiddag. Det er ikke alltid så lett å få til for oss vegetarianere siden det meste av norsk husmannskost består av kjøtt med tilbehør. Da er det flott at det finnes vegetariske produkter som gjør at også vi kan spise denslags mat uten å måtte spise døde dyr :D

Liker du kjøttkaker i brun saus?
Kunne du tenkt deg å spist vegetarboller istede for vanlige kjøttkaker?
Eller i hvertfall prøvd det en gang?

:*

ps: Jeg ble ukens blogg hos Trinecam! Tusentakk:)

One thought on “Vegetar versjon av kjøttkaker i brun saus

  1. Ping: vegetar kokebok | oppskrifterogkosthold.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.