Tropisk<3kake

Hjertekake 4Hjertekake 1
Hjertekake 3

Hjerte hjerte hjerte. Og et kakehjerte På tide med en ny kakeoppskrift, er dere ikke enig? Den her minner litt om yoghurt-is og er kremet og god. Ananas, kokos, banan, bringebær, vanilje ++ Og laget uten egg, melk, sukker og gluten. Og vet dere, hjerteformen jeg har brukt er en plastboks jeg fant på loppis i fjor. Man taver hva man haver :-)
________________________________________________________________

TROPISK RAW  HJERTEKAKE
Bunn
3 dl mandler
1 dl kokosrasp
8 små myke dadler

Kjør alle ingredienser i foodprosessor til det blir en deig. Lag den så finkornet eller grov som du selv vil. Trykk ned i en springform på ca 20 cm, bruk gjerne bakepapir i bunnen. Sett i fryser.

Fyll
6 dl cashewnøtter
3 dl ananasjuice
1 dl sitronsaft
4 ss agavenektar
1/2 ts ekte vanilje
1 ss lecithin (les om lecithin her)
4 ss ekstra virgin kokosolje
1 ss fiberhusk

Først legger du cashewnøttene i vann i 1 time. Hell bort vannet og putt nøttene i en blender sammen med ananasjuice, sitronsaft, agavenektar, vanilje og lecithin (hvis du har). Blend til helt jevn masse uten nøttebiter. Så blender du inn myk kokosolje, og helt til slutt fiberhusk. Fiberhusk gjør at massen tykner raskt, derfor tilsettes den til slutt. Ta ut springformen fra fryseren og hell fyllet oppi. Plasser tilbake til fryser og la fryse inn minimum 6 timer.

Når du tar kaken ut av fryseren tar du den ut av springformen og setter den på et kakefat, ta bort bakepapiret.
La kaken tine i kjøleskap 3-4 timer før servering.

Ved servering
Bananskiver
Fersk bringebær
Kokosrasp (eller kokosmasse som mamma presiserte at det heter)

Finito!
________________________________________________________________

Hjertekake 5

Herodes hilser også til dere og håper dere liker kaken ♥ ♥ ♥
_________________________________________________________________

Psst! Flere nye ting på Finn-annonsen min nå, ta en kikk.

Klær 1

35 thoughts on “Tropisk<3kake

  1. Åååh, den både så og hørtes veldig god ut. :) Skjønner at lecithin og dadler er noe jeg bør gå til innkjøp av. Har straks bursdag, og da tror jeg at jeg vil prøve å lage en av kakene dine. Så da må jeg nok slenge inn en bestilling på iherb ASAP! Fikk min første pakke fra iherb for et par dager siden, tok nøyaktig en uke fra jeg la inn bestillingen. Gøy! :))

  2. Nydelig kake! Sikkert knall god på smak og gleder meg til å lage denne :) Er ikke meningen å mase da men kan du sende meg en mail når boken din er i salg? Vil jo så gjerne ha en signert bok <3

  3. Ser kjempefin og kjempegod ut! Og helt supert at det ikke er så mange ingredienser heller. Ting må være rimelig enkelt her i gården, ellers blir det bare ikke noe av. har jeg funnet ut :p

  4. Wow! Du er så ufattelig flink. Inspirerende, godt, OG bra for kroppen. Perfekt. Du er ei bra dame!

  5. Jeg kan ikke si noe på smaken, for jeg har ikke smakt kakene dine før. Men pynte de, det klarer du fint! De er så vakre å se på alle sammen :D

  6. Denne kaken fikk meg til å ta skrittet inn i raw-kake verden. Yum! Du er en inspirasjon! Linket til deg på min lille blogg :-) Gleder meg til kokeboken!

  7. Jeg får besøk til helgen og tenke å prøve meg på denne! :D Jeg lurte på å bytte ut cashewnøttene i fyllet med silken dessert tofu, men har aldri brukt tofu før. Har du noen ide om det går ann? :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *