To vegetarretter: Bokhvetespagetti og blomkålrøre


Nr 1: Blomkålrøre

– Jeg brukte noen rester av blomkålris.
(Det lages slik: Ta et halvt blomkål og kjør i foodprosessor noen sekunder sammen med litt salt og pepper + en god skvis sitron -voila! Ferdig når den ser ris-aktig ut. Det var litt frisk dill i blomkålrisen jeg brukte her, bruk gjerne frisk koriander istede)
– Hiv blomkålrisen i en varm stekepanne og kakk oppå et økologisk egg fra glad høne. Rør sammen og stek raskt til det blir tørt. Ha på litt salt og pepper.
– Skru av stekepanna og kakk oppå et egg til. Rør sammen og la det stå littegrann, da blir det litt mer fyll i røren og den blir ikke tørr. Egget stekes av ettervarmen i stekepannen. Vips ferdig!

Servert med avokado og mungbønnespirer.


Nr 2: Bokhvetespagetti med tilbehør

– Bokhvetespagetti. Glutenfritt. Kjøpes på store matvarebutikker, helsekost, Helios, iherb osv. Min er fra iherb.
Kok som anvist og server den med:
– Litt squashgetti
– Mykstekt løk og hvitløk
– Hjemmelaget guacamole
– Alfalfaspirer eller andre spirer
– Litt ekstra virgin olivenolje

Nam :-) Begge rettene er uten melk og er glutenfrie. Den øverste er vegetarisk, den nederste vegansk.
Begge rettene lages på under 10-15 min!

__________________________________________________________________________
PS: Hvis noen som var på Rawfood-kurset sammen med meg leser her nå, så meld deg inn i facebookgruppen det ble linket til i en mail fra Unge Kokker for litt siden! Det er en event i morgen dere kan melde dere på NÅ!

28 thoughts on “To vegetarretter: Bokhvetespagetti og blomkålrøre

  1. Namanm! Den nederste ble inspirasjonen til min middag/kveldsmat :) Møtet i kveld var forresten …. tja, hva skal jeg si. Ikke superbra, men ikke dårlig heller :P Kan fortelle mer hvis jeg kommer i morgen :)

  2. Jeg kjøpte og min bokhvetespaghetti fra iHerb, men syntes den smakte helt PYTON:p Dessuten så det ut som lange marker som lå på tallerken.hehe.

    • Haha, uffda. Jeg også syns det smakte sånn helt ok, men teg smakte på (som ELSKER pasta) og han sa den var bra, så da tenkte jeg at Jaja, sånn går det når man spiser for mye raw food :’-D

  3. hihi, du skriver så «sprudlende» oppskrifter; «fra ei glad høne», også er de så enkle og greie! TAKK, for enda to spennende nye retter! Jeg ELSKER blomkål :-) Har ikke kommentert så ofte, men du altså… Dette kan du, og inspirerende er du :-)

  4. Ser utrolig godt ut. Bestilte meg bokhvetepasta på Iherb nå. Jeg er/var så glad i pasta, men magen reagerer veldig dårlig på det. Også fullkorn, så nå gleder jeg meg til å prøve dette alternativet ;D Takk for tipset!

  5. sv: Macadamiaoljen er kjempe god! Gir en god smak på salater og jeg skal bruke den i smooties. Veldig bra for huden også for de med tørr hud. Trekker fort inn uten å bli veldig klissete.

  6. Haha, det siste så litt utsom meitemark.. Ugh.. Alt det andreså godt ut da! Du er så flink!

  7. Har akkurat laget blomkålrisen din, Fantastisk godt OG enkelt! Tusen takk for mange gode mattips!! :)

  8. skal ikke blomkålen kokes på forhånd? Eller etterpå? For i den «hot indisk gryterett» så har du blomkålris til, skal den da være kald?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.