Tips til BRA alkoholfri drikke på fest – Amé!

Må tipse dere om Amé, en leskedrikk av frukt med litt bobler i, kjempegod! Og den er ikke tilsatt sukker :-) Og ikke minst, den er veldig fin å ta med på vors! Flasken ser ut som en vinflaske og drikken ser ut som cava, så ingen spør hvorfor du ikke drikker alkohol, for det ser ut som du drikker alkohol. I et lag med folk du ikke kjenner kan det være greit å slippe spørsmål (selv om de fleste tar det fint at man ikke drikker).

Jeg kjøpte den på en helsekost i Molde av alle plasser, kostet en femtilapp. Det fins flere smaker, jeg tok den hvite med drue og aprikos. Skal prøve å finne Amé i Trondheim også, men vet ikke hvor de selger den. Hvis du vet hvor de selger den der du bor må du gjerne dele det i kommentarfeltet, så hjelper vi hverandre å finne den!


Og dere må tro denne boksen fikk mye oppmerksomhet i kjøleskapet på vorset! HVA er det der??? haha. Den drakk jeg på vei ned til byen. Kokosvann fra iherb.

Så Amé altså, det er greia.

Her er mitt gamle blogginnlegg med tips om å være edru på byen og på fest.

57 thoughts on “Tips til BRA alkoholfri drikke på fest – Amé!

 1. ame er det japanske ordet for regn. uten apostrof, da. men det er ganske fint å tenke på.

  og hvis de finnes i oslo overhodet finnes de nok på centra på majorstuen. like ved colosseum. det er et av de største supermarkedene som er her, og de har massevis av rare greier. i fjor fant jeg en gløgg der som het «nordlys».

  der selger de også himmelsk eplemost (ikke sånn sur og rar) av merket «ringi», og hylleblomstsaft, på literflasker. tror de er ganske så naturlige og bra, høy kvalitet er det i alle fall. blandet med farris og slikt er det kjempegodt.

 2. Fint tips, skal holde utkikk etter den.. Greit med noen alkoholfrie alternativer for tiden ;) Litt dyrt men for spesielle anledninger er det jo greit, eller kooser jeg meg med Farris Bris også :)

 3. du har de beste tipsene=) jeg får LYST til å ikke drikke alkohol pga deg. Og jo mer jeg leser om det, jo mer forstår jeg at alkohol (i store mengder) er ren gift i kroppen.

  En annen ting jeg prøver ut for tiden, er en metode som heter no poo ;) hehe. Man unngår å bruke shampoo og balsam i håret, for dette inneholder jo litt av hvert av tvilsomme ingredienser. Veldig artig å prøve, men jeg er i uke 2 nå – og håret ser ikke ut. Jeg tenkte å tipse deg om det Silje, det høres ekkelt ut, jeg vet – men er spennende å tenke alternativt synes jeg :D mange bra videoer på youtube, og bilder av de som har prøvd det ut =)

 4. Oi, det så hørstes og så godt ut!
  Her i Kbh er alokohol så billig at prisene ikke stopper meg, så jeg sikkert kunne ha godt av å kutte ned litt. Den skal jeg lete etter. :)

 5. Ame er så genialt!! Får ikke nok av den jeg:) fin erstatning for både brus og vin:) Og fungerer også supert som «dagen derpå» drikk for de som måtte trenge det;)

 6. Takk for tips :D Jeg kjenner jeg har blitt mer åpen for å være edru på fest nå når jeg plutselig har blitt voksen (og gravid, haha). Skal jammen se etter denne på helsekosten!
  Og; herregud så pen du er, Silje! Stunning! :D

 7. Åh, wicked! Der er mange som ikke bryr seg om hvorvidt man drikker eller ei, men når man treffer dem som gjør det er det deilig å slippe spørsmål og mas! Fælt som folk skal grave av og til ;) Tusen takk :D

 8. Life har Amé, hvis de ikke har inne i butikken er de aller fleste behjelpelig med å skaffe det. :)

 9. I Oslo finner man dem helt sikkert på Røtter, for «lille-Røtter» på Nesodden der jeg bor har dem.. Kjempefint bilde av deg forresten :-)

 10. Du er sick pen altså!! Drikken der så jo skikkelig god ut. Jeg har igjen å drikke alkohol som smaker godt, men tror ikke det kommer til å skje heller, det smaker jo.. dritt.

  Du kler den nesepiercingen veldig godt! Har en del spørsmål til deg angående de nesepiercingene dine, tenker å ta selv skjønner du. Ser du ikke bruker den septum-ringen lengre. Hvorfor? Hvilken av de to var vondest å ta? Hadde du/fikk du anbefalt å ha en sånn enkel piercing med bare en sånn perle eller noe på enden før du satte i ring(på den du har på bildet altså)? For å forbygge arr tenker jeg. Når du tar den ut nå vises det godt at det er et hull der?

  • Takk :-)
   Jeg har ikke tatt ut septumen enda, jeg bare skjuler den med en u-stang inni nesa. Jeg ble litt lei av den, så jeg valgte å gjemme den bort en periode. Det var definetivt den i nesevingen som var vondest. Jeg tok den i nesevingen for snart 10 år siden, så jeg husker ikke helt. Jeg tok ihvertfall stang istede for ring, for mamma hadde klikka om jeg kom hjem med ring i nesa, haha. Tok den hos piercingartist. Og ja det vises godt når jeg tar den ut.

 11. Det skal jeg teste ut! Jeg er veldig glad i et glass vin, men liker ikke å drikke mye, så dette hadde vært fint å spe på med :) Dessuten liker jeg tanken på litt kokosvann på vei til byen :) Det smaker jo sååå godt!!

  Nydelig bilde av deg!!

 12. Hei

  Jeg reagerer på alkohol , siden jeg har candida. Så dette var jo et fint alternativ. Du var fin på bilde, og jeg lurer på er det naturlig brunfarge du har? I såfall er du heldig:)

 13. Ja grunnlaget gjør jo sikkert en del. Hva slags selvbruner bruker du? Jeg har lest en del på bloggen din, og vil gjerne prøve en del av oppskriftene. Jeg sliter mye med å spise mat egentlig, fordi jeg reagerer på så mye. Lurte på om du har noen mulighet for å sette opp menyer eller hjelpe til med matoppsett. Syns det er så vanskelig. Eller har du noen råd om hva jeg kan gjøre uten at det blir for dyrt? Fine bølger du hadde i håret:) Er det bølgetang du bruker?

  • Jeg har ikke kompetanse til å hjelpe deg å sette opp menyer, så det må du oppsøke ernæringsutdannede mennesker for å få dem bra tilpasset DEG. For å spare penger er det lurt å bruke iherb, innvandrerbutikker, handle på rema kontra bunnpris.. Tja. Noen tips på rappen. Og takk :-) Der har jeg brukt bølgetang ja, kjekk den!

 14. ok. Da får jeg prøve det. Takk for tips på rappen:)
  Håper du fortsetter å blogge lenge, er så naturlig og god den bloggen din :)

 15. Er fint å ha alternative drikkevarer når man ikke har lyst på øl eller vin :) Tror jeg har smakt på den før, men husker ikke når det var. Men go vart den ;)

 16. Så fin du er, Silje :)!
  Hvordan smaker kokosvannet forresten? Er den god?
  Har vurdert å bestille den flere ganger fra iherb, men har ikke fått gjort det enda :)

 17. De selger flere forskjellige smaker av Amè på «Helios Colloseum» på Majorstuen i Oslo. Veldig godt:)

 18. Dette hørtes ut som et godt alternativ til vin på fest! Tusen takk =)
  Jeg må innrømme at jeg er litt lei av kommentarene jeg får hvis jeg velger å være edru på fest, så kan være greit å «late som» da.. =)

 19. Så herlig Silje! Den må prøves ut. Hadde en fantastisk god australsk eplejus stående på bursdagen min som fungerte like godt som vin i glasset ;)

 20. Hallo Silje! Synes det er så inspirerende at du deler hvordan man kan gjøre hverdagen enklere, om man ikke drikker alkohol, ikke spiser kjøtt, er allergisk, you name it. Skikkelig inspirerende og du får meg til å faktisk kunne gå på fest :p med annen type drikke. Hehe. Faktisk bare tenkt at det holder jeg meg unna, men du gjorde det liksom mulig nå. Super blogging. :-) får dere forresten omplassert pusene deres fortløpende? Her går det veldig sent, med de vi fostrer opp..

  • Er det sant? Så utrolig kjekt å høre! :-)) Og pusene våre er her både lenge og kort tid. Unzia har vært her snart 2 mnd tror jeg, men jeg vet ikke hva som skjer videre med henne siden hun er en uferdig dyrevernssak. Så enn så lenge blir hun her, og forhåpentligvis blir det orden i formalitetene slik at hun kan adopteres bort.

 21. Hei sann Silje! :D Husker jeg leste dette innlegget da det var nytt, også tenkte jeg at det fantes ikke i noen helsebutikker jeg kunne komme på i mitt nærområde. Men i går var jeg tur på Organic Store på Strømmen storsenter, og der hadde dem det :D Kanskje Hvis det finnes Organic Store i nærheten av deg, at de har det der også? :D

  Hilsen ida kristine :)

 22. hei, jeg kjøpte en flaske AME aprikos og drue i går 13.9.13, på Life-butikken på City Syd, den ved kassene på Obs/Domus. De hadde også med bringebær og bjor̈nebær(?)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *