Tips ang Gojibær

Gojibær man kjøper er ofte knusktørr, ihvertfall den fra Funkyraw.com. Men det trenger ikke gjøre så mye, for mitt aller beste tips ang gojibær er å bløtlegge dem. Da smaker de bedre, metter mer, og er mye lettere for kroppen å fordøye. Spis de med skje som kveldskos eller mellommåltid, ha de på salat, i smoothie, på grøt, i frokostblanding osv.

Gjør slik: Legg så mye bær du vil i et glass med vann og la stå minimum 30 min. Det står seg også godt over natta i kjøleskapet (eller omvendt, legg i bløt på morgenen og ha til senere på dagen).

Bruk bær og bløtleggingsvann i smoothie! Gojibær, jordbær, blåbær, vaniljepulver og en skvett tart cherry er supergodt!Bløtlagt kontra en tørr en. Det er jo logisk at kroppen liker den bløtlagte best :-)

Bløtlegger du gojibær og annen tørket frukt/bær?

24 thoughts on “Tips ang Gojibær

 1. Er så nydelig farge på dem! Men jeg synes det er så rar smak på dem, men teen var ok! Prøvde med litt sitron og stevia, da gikk det ned.

 2. Bløtlagte Gojibær er et MUST! De er utrolig gode bløtlagte, mens de er vonde tørre. De smaker så mye mer når de er bløtlagte og så henger de seg ikke fast mellom hver tann ;) ;) God helg Silje :)

 3. Ja, etter å ha lest på bloggen din prøvde jeg bløtlagte gojibær litt tidligere i uka. Mye bedre enn tørre! =D

 4. Jeg kjøpte min gojibær i frankrike i sommer og de er like myke som rosiner, så jeg synes ikke det er nødvendig å bløtlegge dem. Jeg skulle jo også ha tenkt på at de var mye billigere der og kjøpt mer. Var vel ca 1/4 av prisen i norge…

  // Tenker litt på å skaffe eget domene til bloggen, men foreløbig har jeg så lite lesere, så jeg vet ikke omd et er noe jeg orker å bruke så mye tid på ;) Men kanskje etter hvert. Får se…

 5. Godt tips, og bedre for fordøylesen. Jeg synes dem alene blir for bløt på smak, prøvd i te f.eks. ikke min favoritt. Men i smoothies og syltetøy – veldig godt :)

 6. Digger gojibær!, og ja, de er mye mye bedre når de bløtelegges.
  Ble forresten inspierert av deg og Løvinnen til å skaffe meg eget domene jeg også. Så nå er ting på gang. Må nok bli litt nerd framover frykter jeg, for det virker litt vanskelig. Gikk overføringen smertefritt?

 7. Jeg har ikke brukt mye gojibær jeg. Kjøpte en pose på innvandrerbutikk, men syntes konsistensen ble litt æsj når de var bløtlagt, hehe :P Men å ha de i smoothie var et godt tips :D

 8. Jeg kjøpte en stor pakke goji på en innvandrerbutikk i byen for et par uker siden, men har enda ikke helt turt å bløtlegge dem. Smaker det veldig annerledes enn tørre bær?
  Haha, føler meg ordentlig pysete som ikke tørr å spise dem bløtlagde!

 9. Jeg synes de er ekle å spise når de er bløtlagte (og i teen, men selve smaken de avgir er god) – men jeg blander de alltid i havregrøten, da blir de myke + jeg bruker å ha de i yoghurt/skyr (sammen med litt linfrø og kanel) :)

 10. takk for tips altså…har goji bær stående hjemme og spiser det,mn synes dfe smaker vondt..noen tips som du tror funker?har du noen smoothie oppskrift som skal være rensende og gjerne med spirulina o.l…???
  fin fin blogg..stå på videre!

 11. Shit. Merker at det er altforlenge siden jeg har lest blogger. Plutselig nytt domene og design og alt.

  Men ja. Gojibær, har funnet ut at leverandør har veldig mye å si også. Har brukt å kjøpt de på matbutikken her, de smaker ikke så digg. Var innom https://www.livingfood.co.uk/ og kjøpte der. Myemye bedre.

 12. Bløtlagte gojibær er så godt! Spesielt i smoothie med jordbær syns jeg:) Har ikke testa i salat så det må jeg gjøre. Har du prøvd goji/bringebærsyltetøy? Oppskrift i Supermat boka, det er kjempegodt.

  Eneste gangene jeg spiser de tørre er når jeg tar med meg goji/nøtteblanding i veska, har alltid det til kriseløsning:)

 13. Jeg pleier å ha gojibær i fullkornsgrøt med hemp-pulver. Det faller i smak hos både meg og sønnen.

  Men hva er det som er så bra med goji-bær egentlig?

  Gir de til sønnen fordi det er mindre sukker, bare. Men har jo hørt at det er super-mat…

  /Greta-G

 14. Hvorfor ikke dyrke en Gojibusk selv? Det er jo det billigste av alt, også slipper man å bløtlegge de siden amn kan spise de ferskt fra busken. De tåler godt norsk klima.
  Jeg kjøpte min busk hos en hagesenterkjede som heter bogrønt for 140 kroner :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *