Thaitofu spagetti

Blogg - Spagetti med thaitofu-7429

Deilig sprøstekt tofu med kokosmelk, masse smak av krydder, knasende sesamfrø og frisk koriander – nam! Dette var fredagsmiddagen min, med ingredienser fra Etikken, iHerb.com og asiabutikk.
_____________________________________________________

Litt om hva som er brukt:
 Spagettien er fra King Soba og heter «Organic Sweet Potato & Buckwheat Noodles». Den kjøpte jeg hos Etikken i Trondheim.
 Tofuen jeg brukte heter «Tau Kwa» fra Unicurd, se bilde her. Når jeg har husker på å bestille bruker jeg denne økologiske tofuen fra veganlife.se.
 Alle bildene av produktene nedenfor oppskriften har link direkte til iHerb.

Slik lager du middagsretten:
Kok opp vann i en gryte, skru ned til middels varme, tilsett spagetti, sett på klokke 6 minutter.
Tofu: Skyll den i vann og tørk godt. Skjær i skiver og press ut så mye vann du får til med kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Skjær i terninger og fres i stekepanne i litt sesamolje. Pass på så den ikke blir brent.
Krydre med thaikrydder og «Grind to a salt» (favorittkrydderet mitt). Hell på nok kokosmelk så tofuen får en slags marinade på seg når den er ferdig stekt.
Pling! Nudlene er ferdig. Hell av kokevannet og skyll raskt i kaldt friskt vann.
Server spagettien med tofu og koriander på toppen.

Tips! Hvis du vil kan du ha oppi en skje kokosolje helt til slutt i spagettien, ekstra sunt og ekstra godt.
_____________________________________________________

http://images.iherb.com/m/FRO-18988-0.jpghttp://images.iherb.com/m/SOG-18261-0.jpghttp://madskriverier.files.wordpress.com/2010/03/nac79540_med1.jpghttp://images.iherb.com/m/EDW-00208-2.jpghttp://images.iherb.com/m/KEV-01141-3.jpg

Blogg - spagetti med thaitofu-7426

Blogg - Spagetti med thaitofu-7442Koselig (og litt i veien) med Herodes på fanget.

Blogg - Spagetti med thaitofu-7430

God helg fra oss! Spis noe godt og gjør noe kult :-)

13 thoughts on “Thaitofu spagetti

 1. Mmm, det så godt ut! Aldri sett sånn spaghetti før, den må jeg se om jeg finner noe sted i nærheten en dag. :-D

 2. Håper det er greit jeg stiller et katterelatert spørsmål i en matpost (det så forresten veldig godt ut!):)

  Jeg skal adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen nå snart, og siden du har katter i fosterhjem lurer jeg på om du har noen tips til hvordan jeg skal ta imot den lille hårballen. Hun er litt over ett år og ble født ute, og er da ikke veldig vant til mennesker. Ifølge personalet hos DB har hun kommet seg veldig på de ukene hun har bodd hos dem, og leker mer. Jeg har besøkt henne et par ganger på senteret, og hun er fortsatt usikker, slår med poten og freser litt om hånda kommer nære.

  Jeg tenker at jeg må ta det i hennes tempo, og la henne komme til meg. Ikke stresse henne, og la henne gjemme seg litt om det er det hun vil. Har du noen gode råd? :)

  • Heia, så kjekt du skal få katt :-) Og enda bedre at du har lyst å få deg en du kan jobbe litt med i starten, jeg er ekstra hjertevarm for nettopp slike katter. Jeg har masse tips på lur:

   – Første tips er tvangskos. Kos på og løft på katten støtt og stadig, suss på, gjør alle slike ting så ofte som mulig slik at katten blir vant til at sånn er det bare hos dere.
   – Hvis det er en sprelle- og klorekatt som ikke vil noenting kan du pakke katten inn i et pledd eller stort håndkle, stramt nok til at den ikke kommer seg ut, men ikke så stamt at det blir ubehagelig. Kun hodet skal stikke ut. Med katten pakket trygt og lunt inn bærer du rundt på den overalt i huset, enten du gjør ting eller sitter med den på fanget. Kos, stryk og klapp masse på den. Jeg satt slik med en livredd katt foran vaskemaskina et helt program en gang, katten var livredd vaskemaskina. Når programmet nærmet seg slutten sovnet faktisk katten, og fra da av var den ikke redd den lenger :-) Jeg gjør det slik i starten med redde kattunger også, samt at jeg kun har de på badet første par døgnene for å bli litt kjent med dem før de løper fritt på stua.
   – Neste tips er å fjerne alle gjemmesteder. Tett igjen under og på siden av sofaen, kommoder, bak dusjen hvis man har dusjkabinett, ja alle mulige steder det er lett å stikke seg under og gjemme seg. Å lage kamp for å få fram redde dyr fra under sofaen er ikke gøy for hverken dyr eller folk. Ved å ta bort gjemmesteder kan du lettere kan ta kontakt med den og jobbe med den.
   – Er katten leken, så lek MASSE! Å leke med katten er en super måte å bånde med den.
   – Ikke gi opp, ha tålmodighet. Du føler kanskje du kommer langt en dag, mens det neste dag føles som alt er tilbake på skratch. Bare fortsett som du gjør, vær tålmodig og målbevisst.

   Håper du får brukt tipsene, de er effektive her i huset ihvertfall :-)

   • Tusen takk for gode tips! Skal følge rådene dine, håper vi kommer overens. Jeg gleder meg iallefall veldig til endelig å få pus i hus :)

 3. Hei! Jeg lurer på om du har noen tips til bra solkrem for ansiktet fra iherb? Leste noen innlegg hvor du anbefalte en, men så at en kommenterte at den var linket til potensielle helseskader. Har du fått en ny favoritt? :D På forhånd tusen takk. -Andrea

 4. Så veldig godt ut!
  btw…vet ikke hva det er med katter og det å trykke seg rundt på fanget imens man sitter å spiser, hannkatten min er også veldig klengete så snart vi setter oss ved spisebordet ;) men litt koselig er det jo og

  – Bettina
  http://www.leoliti.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *