SUNT alternativ til surt godteri: Incan berries!

– Incabær kommer fra Peru
– Også kjent som «Cape Gooseberries, agauaymanto berries or Goldenberries.»
– De smaker surt godteri. Søtt, men samtidig sur sitronsmak.
– De er stappfulle av næring! Inneholder vitamin A, C, B1, B2, B6, and B12, mye protein (16%), bioflavinoider (det naturlige pigmentet i frukt og grønnsaker, veldig bra for helsen) og er rik på pektin (et kostfiber, bidrar til å senke kolesterolet).
– Motviker kroniske betennelser og revmatisme, og har antibetennelseseffekt.
– Spis bærene som de er, eller tilsett i desserter eller smoothie.
– Anbefalt daglig inntak er to til tre gram (20 til 30 bær) for å få den optimale helseeffekten.

Kilde: Gojiking og Rawganic

Fikk en pakke fra Gojiking i går med raw carob pulver, kakaosmør og en liten pakke incabær. Og shit, de var GODE! Liker du surt gummigodteri er dette midt i blinken for deg! De er skikkelig sure, men sånn søtsur, slik at man blir litt hekta, og får masse vann i munnen og smaksløkene går amok, hi hi. Og det aller beste er jo at de er naturlige, og inneholder isteden for fæle ekle kjemiske og kunstige ingresienser og sukker heller masse vitaminer og sunne greier som er BRA for deg! Proteinrike er de også!

De er litt harde, men seige samtidig. De blir ikke særlig mykere av bløtlegging heller fant jeg ut, så spis dem som de er, men tygg dem godt og lenge! Og ikke spis for mange i gangen, du kan nok bli litt luftig av for mye ;-))) De er litt større en rosiner, og har masse bittesmå frø i seg, nam nam.  

Prøv Incabær, et supersunt alternativ til surt snop!

Jeg kjøpte mine tørkede Raw Incan Berries hos Gojiking.

Edit: Har prøvd de samme bærene fra iHerb nå, og anbefaler de! De er ikke like tørre som de fra Gojiking :-) Kjøpes her.

Kan incabær være noe for deg? :-)

47 thoughts on “SUNT alternativ til surt godteri: Incan berries!

 1. sv: jeg får dem ikke til å bli noe annet? Om du ser på wikipediasiden både på norsk og engelsk så har de jo tre millioner navn – noe jeg har erfaring med når det gjelder mye, så jeg sjekket opp hva incan berries og goldenberries var når jeg leste om dem overalt. Så glad jeg sjekket ellers ville jeg fått en litt sur overraskelse selv, kan ikke helt se at de er gode i sjokolade, men jeg liker jo litt syrlig smak (ekte appelsinsjokolade f eks).

  Kommer jeg over en pose tørket så skal jeg vurdere bare for å ha prøvd og!

 2. Nam, disse må jeg prøve! Jeg tror også det er det samme som physalis, de er også søtsure på smak. Gleder meg til å teste:)

 3. Silje, du inspirerer stadig! Jeg blir alltid glad når jeg titter innom her. Du er på en måte en «superfood» du også for humøret stiget øyeblikkelig :) Håper du får en strålende dag!

 4. wow, finnes så utrolig mange bær og sånt. denne så spennende ut. du finenr så mye interessant :D

  sv: awh takk!! :D happyyy! XD

 5. hm – men siden det er tørka bær, så er det vel framleis eit ganske høgt innhold av sukker? sånt som får blodsukkeret til månen, og så rett attende?

 6. oh! jeg ELSKER surt godteri, og liker faktisk veldig godt physalis i ikke-tørket versjon, så disse tror jeg at jeg må prøve en gang!

 7. Ih, jeg liker alle disse tipsene om alternativ mat/raw food osv. En av mine motivasjoner til å få et godt forhold til mat igjen, er å kunne utforske- Det skal definitivt gjøres! :D

  Her på bygda er det nærmest umulig å få tak i »annen mat». Ble derfor overrasket da jeg så de solgte Goji-juice. Smakte på den og tenkte at »hm, den var god, smakte nesten som pasjonsfrukt!». Tok så en titt på innholdsfortegnelsen og fant ut at joda, juicen inneholdt mest av nettopp det og bare en liiiten ubetydelig prosentandel med gojibær. Haha :P

 8. Vet du, når du beskriver dette kjenner jeg at det knyter seg bak i kjeven på meg, jeg er ikke så glad i sure ting ;) hehe, så jeg tror nok ikke dette er noe for meg.

 9. Det skal prøves!

  Du som lager så mye sjokolade og sånn må se på oppskriften på godiskuler som jeg har laget :)Kanskje ikke like sunne som du pleier å lage de, men en fin «mal» :) Var veldig gode i hevrtfall!

 10. Anbefalt daglig inntak 2-3 g = 20-30 bær? Det kan da umulig stemme??? (O_O)

  Må nok gi disse bærene en ny sjanse, men da jeg smakte de var de kvinsure, ikke en anelse søte i det hele tatt. Var nok uheldig :(

 11. sv: Jøss, men daså :) Det går da ikke an at tyve av de svære bærene veier et par gram, kanskje per bær ja, tror de har glemt noen nuller et sted :P :P

 12. Wow spennende! Dette må prøves, for jeg er veldig svak for surt smågodt! Flott at helsekostbutikken ligger like ved matvarebutikken, da må jeg nok innom der etter jobb i morra ;) Vet du hva det koster? Ser at mange av de sunne matvarene er dyre hvis man kjøper dem fra butikk..

 13. Ååh, jeg elsker jo vanlige physalis så dette må jeg prøve! Er jo selv vegetarianer og har ikke spist smågodt på flere år pga gelatin osv, så dette er noe jeg har savner stort!!

 14. Jeg husker du nevnte at du hadde kjøpt miso til suppe. Jeg lurte på på om du kunne ha et innlegg om dette? F.eks. flere suppe oppskrifter med miso, hva du synes om det o.l. :)

 15. Jeg liker ikke surt godteri noe særlig, men den dagen det oppdages en frukt som smaker som sjokolade skal jeg spise den til jeg dør, hehe.

  sv: supert, skal jeg sende det på mail? I så fall kan du sende meg adr din på mie_177@hotmail.com?

 16. Åhh, disse sunne alternativene må du aldri slutte å tipse om :D Tror du det er mulig å få tak i dem i butikker rundt om eller må det bestilles på nettet?

  • Vet ikke, muligens på bra helsekostbutikker. Men jeg syns det er veldig greit å bestille det på nett jeg da :-)

 17. Fantastisk inspirerende blogg du har, Silje!
  Jeg har bestilt noe annet fra Gojiking, men de tar sin tid ;) Er dette kanskje vanlig? Blir nok no «surt gummigodteri» i neste bestilling ;) Me like!

  • Tusentakk :-) Jeg syns Gojiking generelt er ganske kjapp jeg :-) siste pakken min tok akkurat 1 uke. Men innimellom går det treigt, sikkert fordi det hoper seg opp på tollen i Oslo.

 18. Ping: Silje Silje Trallala – SUNT alternativ til surt godteri: Incan berries! | Magasinet Femelle

 19. Ping: Physalis « Veronicas gale matverden

 20. Da har jeg oppdatert innlegget mitt om physalis, burde jo tenkt på det igår, så folk vet at dette faktisk er noe de kanskje har hørt om. Og da linket jeg hit, så får de også se bilder ;) Regner med det er helt greit for deg!

 21. Oj!
  Også kommer de fra samme sted som sønnen min(han er halvt, da)

  Hvis Veronica har rett og dette er det samme som tørket physalis, så blir jeg glad, for det eneste spiselige jeg har på jobben untatt kaker! Godt å vite at det er super-food. Men har hørt at physalis er i slekt med tomat?

  /Greta-G

 22. Ping: Physalis « Veronicas gale matverden

 23. Ping: Rå sjokolade lag-selv-sett « Veronicas gale matverden

 24. Ping: Physalis « Veros Mentale Godtepose

 25. Ping: Rå sjokolade lag-selv-sett « Veros Mentale Godtepose

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *