Sunn snacks i veska

Jeg er storfan av å ha med litt mat i veska, det vet dere som leser bloggen min regelmessig ;-) Å ha litt på lur redder synkende blodsukker, og man sparer som regel penger på å slippe å kjøpe dyre ting ute.

Her er mine tre veskefavoritter for tiden:

Powersnack! Inneholder dadler, kakao, chiafrø, sesamfrø, rosiner, solsikkefrø, gojibær, lucuma, camu camu ++ Kompakte gode biter som gir mye energi hvis blodsukkeret er på tur ned. Alle ingredienser er økologisk og raw, vegansk og glutenfri. Kjøpes her.
Cacao Crunch Bar! Den har jeg skrevet om før. Kjempegod kakaobar laget med bl.a bokhvete. Ganske tørr bar i forhold til bites’ene, og den blir ikke seig og klissete hvis den blir liggende varm i veska. Kjøpes her.
Live pumpkin bar! Vegank, glutenfri.Kopiert fra iherb: «Sprouted organic pumpkin seeds, sprouted organic flax seeds, organic date, organic agave nectar, Celtic sea salt. All live (dried under 105°F). All seeds sprouted. No GMOs. No Trans Fat. No cholesterol. All hand made. All raw kitchen. All family owned.» Litt søt frøbar, tørket og sprø som knekkebrød. Kjøpes her.

Hva er din «veskemat»?

23 thoughts on “Sunn snacks i veska

 1. Er glad i å bare ha med meg en nøtteblanding av noe slag jeg. Helst med incabær i! :D Men må passe på å ikke ta med for mye da. Jeg har lett for å spise opp alt jeg har selv om jeg egentlig ikke er sulten, og det er jo ikke så bra.

 2. Spiste mye larabar og andre barer, men kuttet ut det nå pga ble litt mye tørkede dadler for min mage. Prøver litt kjekser nå, lydia’s crackers og mary’s gone crackers er bra.

 3. Jeg pleier å ha med en liten boks bløtlagte og tørkede nøtter, jeg, og så kanskje litt rosiner og gojibær i tillegg :-) Tåler ikke for mye nøtter/frø o.l. som ikke har blitt bløtlagt, men må si at de kjøpebarene ser superfristende ut hver gang jeg er innom iherb! Ellers er en banan alltid kjekt å ha med seg, så fremt man ikke har masse tunge ting i veska… Ha en fin helg, Silje!

 4. Helt genialt med sånt i veska. Selv pleier jeg alltid å ha en eller flere barer fra Raw Revolution i veska, og det har «redda meg» mang en gang. ;) Den powersnacken blir jeg nødt til å prøve! :D

 5. Takk for flotte tips! Har lurt litt på den power snacken der- fint at du testa den ut for meg da, hihi;) Da blir det kanskje kjøp:) Pleier alltid å ha en eller flere typer energy/proteinbars i hus (de har jo et hav av utvalg på iherb, men har fått testet en god del), så det er stort sett det jeg har som «veskemat» også:)

  Vet du forresten om noen måte å lage «ostekake» på uten å bruke verken melk eller soya? DET skulle jeg likt og visst, har skikkelig ostekake-craving om dagen:D

  • Ja, raw kaker er på en måte ostekaker :-) Jeg har nesten aldri spist vanlig ostekake, så jeg vet ikke heeeelt konsistensen på det. Det er litt som.. karamellpudding?

 6. Hehe, tja, jo, ikke heeelt ulikt karamellpudding i konsistensen kanskje, men MYYYYE bedre på smak- den uslåelige kombinasjonen av søtt og syrlig, ååå, jeg vil ha (melke/gluten/soyafri) ostekake NÅ:D;)

 7. Jeg lager min egen, for jeg har funnet ut at jeg liker ingen av de jeg har kjøpt hittil. Det kan være alt fra godiskuler til rundstykker:)

 8. Kjære Silje
  Sier kjære…for du har gjort meg glad og vist meg vei i en, for meg ny tilværelse innen kosthold. Jeg er pensjonist og 68 år . Har i hele mitt voksne liv vist at jeg ikke tålte usyrnede melkeprodukter (gått i arv fra min gamle far født i 1907) Har ikke alltid respektert magen for det.Imidlertid er jeg ganske sikker på at melkemat og for så vidt all annen mat, Dessverre er blitt av dårligere og dårligere kvalitet samt at kjemiske prosesser, matsminke, tilsettingsstoffer ol har redusert matkvaliteten. Har kjøpt boka di, til stor glede og nytte. Det jeg skulle frem til er at nå har jeg endelig tid til å finne frem til det som er godt for meg og har fått/får svært god hjelp fra Tone på klinikk ISIS i Trondheim, satt meg på sporet så og si. Du er nå min store helt og hjelper. Tusen takk. Har også datterr med melkeallergi (hun er 45 år) og barnebarn med matallergi og allergi mot katt, hund og hest samt bjørk,gress og burot, nøtter og Oliven. I helga nøt vi alle CREAMY SJOKOLADEKAKE fra boka di. Takk Takk igjen, og alle store og små syntes den var nyyyydelig. Ønsker deg alt godt og igjen takk

  • May Lisa, tusen takk for en herlig kommentar. Det varmer å få slike ord, jeg blir utrolig glad når folk får nytte og glede av boken. Målet og grunnkjernen i boka er å kunne gjøre mathverdagen litt enklere for de det måtte gjelde. Og jeg er veldig glad på dine vegne for at du har funnet en matvei som er bra for deg. Takk for at du tok deg tid til å skrive til meg :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *