Stekt tofu (i matpakken)

Matpakke

Sitter og jobber, og her er min lille lunsj jeg hadde med meg. Stekt tofu med cuminfrø, salt og pepper, asparges og brokkoli som er dampet et lite øyeblikk, tomat, litt grønnkål og cashewdipp. Mumz!

Tofu er mettende og proteinrikt, og inneholder alle aminosyrene kroppen trenger. Den har nøytral smak og er fin å krydre siden den tar til seg smaker uten å «sloss» med dem.

Slik tilbereder du tofuen:
– Skyll den godt i vann og tørk godt. Skjær i skiver eller terninger og press ut så mye vann du får til med kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.
– Nå står du fritt til å krydre og marinere, eller rett og slett bare steke den med litt salt i stekepanne.
– Varm opp litt olje, fres tofuen til den har sprø fin skorpe. Pass på så den ikke blir brent. Du kan også steke den på lavere varme hele veien.

Jeg kjøper tofu på asiabutikker (her i Trondheim) men har sett at Meny har alpro tofu, den er også bra. Velg en som er fast og gjerne litt grov i konsistensen. Silketofu og helt glatt fast tofu er jeg ikke fan av.

Jeg skulle egentlig vente med bloggingen, men hiver ut et lite innlegg likevel.
GOD ONSDAG!:-) Takk for kommentarer på forrige bloggpost, jeg ble veldig glad for det.

8 thoughts on “Stekt tofu (i matpakken)

  1. Spiser definitivt ikke soja prod,ikke bra samt mange tror det er den soja de spiser i østen,men det er det ikk,masse innlegg om usunn soja på googel.Men vi alle er ulike,resten er veldig godt! :)

  2. Sunne middager er ikke noe problem å lage og frokost går ofte på rutine. Lunsj derimot – er det vanskeligste måltidet å finne inspirasjon til. Det skal være «tryg, kjapt og billig (?)» – og er dermed stadig en utfordring. Takk for inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *