Spagetti til frokost

Det var en av de dagene hvor dagen nesten ikke kom i gang før det var blitt kveld igjen, og jeg valgte å slå sammen frokost, lunsj og middag i ett. Så da ble det spagetti til frokost! Veldig enkelt og raskt å lage, gjort på max 15 min. Retten slik jeg lager den er også vegansk og glutenfri.

Du trenger:
– Spagetti, jeg bruker glutenfri bokhvetespagetti
– Litt kokosmelk
– Litt sweet chilisaus
– Litt salt og pepper
– Stekt sopp

• Kok spagetti.
• Stek sopp, hell oppå litt kokosmelk og litt sweet chilisaus + salt og pepper. Rør sammen og smak til.
• Når spagettien er ferdig kokt heller du bort vannet og heller oppi sausen. Bland, ferdig.

Bon apetitt! Det er godt med enkel mat av og til.
Variasjonstips: Bruk pesto istede for sweet chilisaus.

Og vil du gjøre det ekstra hverdagsfint for deg selv så legger du på en fin duk og pynter maten med blomster. Det er ikke så mye som skal til bestandig :-)

11 thoughts on “Spagetti til frokost

 1. Hei Silje! Håper du har en bra sommer. Er fryktelig spent på å høre om formen din før og etter/underveis med matintoleranse-dietten. Håper så at du vil dele erfaringer! Har jeg rett når det virker som du er en del bedre?
  Står i begynnelsen på samme prosess selv og merker en del bedring, men også mye utrensings-symptomer. I tillegg til et titalls intoleranser fikk jeg i samme slengen påvist overvekst av candida-sopp og andre uspesifikke sopper/mikrober i kroppen. Det innebærer å måtte holde seg unna sukker, koffein, gjær, alkohol og sopp såklart. Soppen lever på disse matvarene og formerer seg og spiser også gode ting i tarmen og skaper etterhvert lekk tarm, som deretter skaper matintoleranser (maten lekker ut i blod og slimhinner og kroppen reagerer som om det var «inntrengere»/bakterier/virus og angriper seg selv og da vil man «ikke tåle» dette som kroppen kriger mot). I tillegg til å kutte ut triggete, må man såklart gå på noe utrensende som frakter ut jævelskapen og deretter ta noe for å «tette tarmen». Hvorfor candida oppstår kan være så mangt, langvarig stress feks.
  Er så glad for å ha noe mer konkret å forholde meg til etter to år med helvete pga plager med mage, muskelsmerter, elendig immunforsvar, allergier, lite energi, kulde/svette- ja, you name it! Krysser fingrene for bedring for oss begge to, og alle andre som sliter!! :-)

  • Jeg kan sikkert skrive noe om formen etterhvert :-) Godt å høre du er på rett vei nå, jeg skal starte en ny vei snart håper jeg, men må få meg legen min på det.

 2. Hei Silje. Så utrolig fin blogg du har! Virkelig profesjonelt med fantastisk gode bilder. Dette er kjempestilig :)
  Vi sees kanskje på Pstereo ;) ha en fin sommer så lenge.

  Hilsen Hanna fra Hove

 3. Det ser veldig godt ut, men blir du mett av en slik rett? Hvis jeg spiser en slik rett er jeg sulten innen en halvtime, tuller ikke. Må liksom ha noen «tunge» proteiner til måtidene.

  • Det går i perioder hvor mett jeg blir, men stort sett blir jeg veldig mett av sånn mat. Magen er så vant til smoothie og suppe at fast mat blir veldig mettede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *