Smoothie med raw granola

Jeg lager alltid (med vilje) litt for mye smoothie slik at det blir igjen et lite glass jeg kan ha i kjøleskapet til senere. Da har man en liten lifesaver når man plutselig er sulten eller plutselig blir fysen på noe. Genialt! Her ser dere en rest av kveldssmoothien min fra i går som ble mellommåltid nå i formiddag. På toppen har jeg litt raw granola, faktisk en jeg har laget selv! Det var et lite testprosjekt som viste seg å passe perfekt til å putte oppi smoothie. Du kan lage den med andre pulver også, det skal jeg prøve senere. Meqsuite, yacon, carob, kakao etc.

Smoothien er laget med mango, bringebær, blåbær, chiafrø, tart cherry konsentrat, lecitin, søtet med litt stevia.

Chikuma granola
2 ss chiafrø + 2 dl vann = gele. La svelle 10 min.
1 dl Lucuma
Klype salt
1/4 ts vaniljepulver
Skvett sitronsaft
1 skvis agave fra sanabona

– Når chiafrøene er ferdig bløtlagt blander du sammen alt for hånd og fordeler det utover et paraflexx papir
– Tørker i dehydrator på 41 grader til det er knusktørt.
Tror jeg tok ut brettet etter 20 timer, men den var tørr en god stund før det også (jeg glemte å ta det ut før)

Nam nam! Og fancy navn på granolaen, eller hva? Det fant jeg på nå nettopp ;-))

18 thoughts on “Smoothie med raw granola

 1. Smoothie er alltid en slager, vinter som sommer!;)
  Smart med litt granola i, så får man litt mer metthetsfølelse. Det var den dehydratoren da…=P

 2. sv: Jeg har laget selv! *bittelitt stolt* Du kan tro jeg lagde mange ulyder når jeg lagde headeren. Har jo egentlig ikke skills. Jeg tror din måte er en måte som ikke er hysterisk,men naturlig. hva folk rundt må mene er jo opp til dem, men du føler jo ikke angst osv i forhold til det.

 3. Nami, så godt!! Har ikke prøvd meg på rå granola ennå, men har kjempelyst til å prøve! denne høres god ut, med lucuma<3

 4. Det ser veldig godt ut. Du er flink!

  Vet du hvilke butikker som har vegansk smør, eller melkefritt smør? Helios hadde ikke =/

 5. Hvis det er noen flere som lurer, så fant jeg vegansk smør på matbutikken ICA.. Lykke :)

 6. Munsterland, Organic Margarin.. Men ser at det er litt palmeolje i den, så den er nok ikke den optimale erstatningen. Men det er det eneste produktet jeg har funnet så langt.. Har ikke Etikken i Vestfold =(

  • Ååå du er i vestfold ja. Nei da er ikke etikken der ;-) Men kjekt å ha et alternativ når man trenger det, palmeolje eller ei. En gang innimellom går det fint, ihvertfall for meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *