Smart tips ang bønner osv


Hvit og rød quinoa, kikerter, ihjælkokte mungønner.

Har du fryser er det genialt å koke masse bønner, linser, quinoa, naturris osv når du først er i gang. Kjøpes billig på innvandrerbutikker, eller litt dyrere hvis du skal ha økologisk. Quinoa kjøper jeg på iherb. Når det er avkjølt pakker du maten i porsjonsposer og fryser ned. Da tar du bare opp det du trenger, og du slipper å koke mat i en evighet hver dag. Fast food :-D

Tips! Rødbeteburgerne og Chiarundstykkene er også veldig fine å fryse ned.

Håper dere har det bra? :-)

33 thoughts on “Smart tips ang bønner osv

 1. Jeg må bli flinkere til det! Jeg kutter alltid opp masse grønnsaker slik at jeg alltid har det tilgjengelig, men det er jo tross alt mulig å tilbrede ferdig andre ting også :)

 2. Det gjør vi! Synes det er så kjedelig å koke sånt, så vi tar en søndag innimellom og koker 5-10 pakker med all slags bønner og fryser ned ;) Har en stund da!

 3. det pleier jeg å gjøre med kikerter og bønner! har aldri tenkt på at det kan gjøres med ris også, smart! kokte mungbønner har jeg aldri vært borti…

 4. Ah, skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før, jeg som ellers fryser ned alt. Det er så dumt å måtte kjøpe hermetiske bønner når man har dårlig tid.

 5. Supersmart! Jeg tenker liksom ikke over at man fryse andre ting frukt/grønt og brød o.l. Jeg kjøpte en pose mungbønner for å spire dem, det ble godt, men jeg har ikke prøvd å koke det. Det skal gjøre i helgen! Jeg elsker disse «hverdagstipsene» dine :D I denne kanten pøser det og jeg holder senga og leser til eksamen. Håper du har en finfin dag!

 6. Er ihjelkokte mungbønner en delikatesse eller et uhell..? Hehe. Jeg har uheldigvis så liten frys at jeg liksom må prioritere hva jeg vil ha der. Nå er den full av bær, bananer, smoothieis, laks, mandler og hempfrø… Men det er vel alltids plass til litt mer ;)

  • Uhell, haha. Kok et par tre porsjoner ekstra og putt i fryseren da vetu istede for å fylle opp. Man blir alltid glad for å finne noe ferdig og kjapt på dager man har glemt at man han kokt på forhånd.

 7. God idé! Jeg har ikke fryser, men jeg har kokt opp en del kikerter som jeg har i en boks i opptil en uke i kjøleskap. Mye billigere enn å kjøpe canned!

  Et annet lurt tips er å bruke helgen til å steke f.eks gresskar og søtpotet og andre bakegrønnsaker i ovnen. Når de travle ukedagene kommer er de perfekt å ha i salater og ellers bare varme opp. I tillegg pleier jeg å steke spinat som holder på å bli litt gammel. Når den er stekt i panne holder den opptil en uke i boks i kjøleskap. Da slipper du å kaste! :)

 8. Hverdagslige ting blir så hverdagslig, og rutiner så godt innarbeidet at man rett og slett ikke klarer tenke utenfor boksen noen ganger, haha!!! Dette vil jo gjøre forberedelsene mye enklere. TUSEN TAKK for tipset :)

 9. Mitt fryser tips er å fryse ned smoothie-rester i is-former.. det er f.eks genialt å gi til barna når de er småsultne.

 10. Et muligens småteit spørsmål, men når man koker kikerter, og skal bruke dem i falafel etterpå, er det galt av meg å ta av «skallet» på dem da? Jeg synes skallet er ekkelt, sååå jeg tar det alltid av, men jeg synes falafelbollene faller så lett fra hverandre :( Noen tips? ;P

   • Tidkrevende er ordet, haha. Hmm, skal prøve på det neste gang, for kikerter er jo egentlig supergode :D Omnomnom!

 11. Så utrolig lurt! Syns kikerter er veldig godt, men det blir nesten aldri til at jeg gidder å bløtlegge dem og koke opp, siden det tar så lang tid! Tusen takk for tips :D

 12. Hei :-)
  Kan du ikke skrive hva de kan bruke de ulike bønnene til? Aldri smakt bønner, hvordan smaker det egentlig?

 13. Mitt tips er å legge i vann bønner el lign når du kommer hjem fra jobb. Så rett før du legger deg, skyller du bønnene og koker opp alt sammen. Sett kjelen inn i kald stekovn, evt varm den opp til 50 grader og slå av. Neste morgen gjør du det samme. Når du kommer hjem igjen har du mer eller mindre ferdig kokte bønner. Jeg elsker det! Alt ble så mye enklere når jeg kom på den metoden….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *