Silje og (raw)sjokoladefabrikken!


Med basisen for å lage egen raw sjokolade i hus var jeg superentusiastisk (og dere sikkert glad for å slippe å lese mer om at jeg vil lage sjokolade, haha) og spent på å prøve selv for første gang.

HER er oppskriften jeg brukte.

Ble ekstremt mektig, så jeg forstår nå hvorfor enkelte mikser kakaopulver og carobpulver når de lager sjokkis for å dempe den mørke intense sjokoladesmaken som kan bli i overkant mektig. Men siden jeg ikke har carob så hadde jeg i noen dråper med vanillacream stevia og litt mer agavesirup og hadde en hasselnøtt og litt gojibær i hver hjerteform som jeg fylte med sjokolade og satte i fryseren.

1) Smelte kakaosmør og kokosfett i vannbad (sett en bolle i en gryte med litt småvarmt vann)
2) Blade i rå kakao og evnt carobpulver.
3) Ha i agavenektar
4) Fyll i former, sett i fryseren eller kjøleskapet. Ferdig til å spise etter ca 20 min.

Hjerteformen kjøpte jeg kjempebillig på Søstrene Grenes som nettopp har åpna her i Trondheim.

Dette gikk overraskende fort synes jeg
, så jeg ville prøve meg på noe mer. Har kikka på en oppskrift som hørtes spennende ut på Sense of life-bloggen, HER, og improviserte og prøvde meg frem for å lage min egen vri på disse «Himmelske og rå sjokoladekulene».

Bløtlagte dadler, gojibær, hasselnøtter, kokosrasp og litt av den flytende sjokoladen ble mikset sammen til en seig deig i kjøkkenmaskina som jeg formet små kuler av med hendene og dyppet i sjokolade og kokos. Nomnom. De uten kokos og sjokoladetrekk rulla jeg i litt himalayasalt. Ble veldig godt. De rosa rosene du ser er fra noen andre former jeg også kjøpte på Søstrene Grenes idag, og i dem putta jeg en liten kule av den deigen i kulene i midten og fylte sjokolade i rundt. Da følte jeg meg avansert :D

Konklusjon lage rå sjokkis selv:
WILL DO IT AGAIN! Veldig enkelt og veldig morsomt.

Eneste jeg har å si er at den smelter ekstremt fort hvis man for eksempel tar på den, er det noe jeg kan gjøre for at det ikke skal skje mon tro? Skal lese mer rundt på nett om det, men vet du svaret må du gjerne si fra.

Hva synes du om resultatet? Ser det ikke bra ut?? :)

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.