Silje og katter back in the days


Jeg har alltid elsket katter, og har hatt katter hele oppveksten. Her har Pusur og jeg en liten kosestund, haha.


Og her ligger Miss, vår gamle fødemaskin og katt som spytta ut p-pillene sine og hadde draget på alt av ukastrerte herrekatter i nabolaget. Slikt blir det mange kattunger av (kastrer og steriliser kattene deres!), og gjennom hele oppveksten min hadde vi med jevne mellom slike søte små nurk i en pappkasse i skapet på gangen <3


Jeg syns det var fantastisk morsomt med kattunger, det er ett av de beste minnene fra barndommen.


Og jammen var jeg så heldig at jeg fikk min egen katt også – Mons <3


Mons og broren Lurven. Haha, sjekk Miss i vinduet! Måtte ha henne ut når vi skulle ta bilde, hvis ikke tok hun dem og putta dem tilbake i esken.


Jeg og Mons var bestevenner, og jeg var så heldig å ha han i 12 år. Savner han ubeskrivelig mye, den fineste vakreste snilleste monsemannen min. En gang jeg var på sommerferie og snakket med mamma på telefon tok hun røret på øret til Mons slik at jeg snakket til han, da ble han forvirret da! Hi hi. Og hvis han hørte nabojenta ha besøk på rommet sitt med åpent vindu sto han utenfor og mjauet for han trodde jeg var der. Ååå han var så god <3


Ingen kan måle seg opp mot Mons, men jeg gleder meg likevel veldig til å kunne få min egen katt igjen. Gjett om han kommer til å bli knuskost og elsket fra månen og tilbake :-)

70 thoughts on “Silje og katter back in the days

 1. Katter er bare best i hele verden!! Etter å ha lest dette begynte jeg å savne mine to, men det er ikke så mange timer igjen før jeg skal hjem og kose med dem nå. <3 God helg!

 2. Ååh, savner å ha katter selv. Vi hadde også en sånn fødemaskin som p-piller ikke funket på. Eller, har vel hatt to av dem. Og alltid masse kattunger(som heldigvis alle havnet i gode hjem). Nå har mamma heldigvis blitt litt mer fornuftig og gått til anskaffelse av en kastrert hannkatt.
  Gleder meg til jeg flytter ut av sentrum og slår meg til ro om noen(mange!!) år. Så jeg kan ha katter igjen!

 3. Du kan ikke legge ut sånne bilder! Jeg har jo så lyst på katt, men får ikke lov å ha dyr i leiligheten vi bor i nå. Får ikke akkurat mindre lyst på det når du legger ut sånne søte bilder. En pus eller to er noe av det første jeg skal skaffe meg når vi får kjøpt oss leilighet. :-)

 4. åh, dette var så fint å lese, fordi jeg er like ubeskrivelig glad i katter som deg. Hadde også min egen Mons, fikk dessverre bare beholde han i tre år, men savnet er likevel stort.

  • Ååå ja klart man savner dem selv etter bare en liten stund! Vi er heldige som har fått hatt hver vår Mons da <3

 5. Åååh, her vekte du mange minner for min del også! Hehe. :) Jeg hadde også katt hele oppveksten, et par av kattene våre fikk også kattunger i blant, i tillegg til at hunden vår fikk valper en gang. Det er helt klart blant de beste barndomsminnene. :) Jeg skulle gjerne opplevd det igjen, men jeg tør ikke annet enn å kastrere kattene så fort som mulig, for jeg vil ikke risikere at noen av kattungene ikke får et hjem. Jeg hadde forresten likt dukkehus som deg, og en periode da jeg var lita bodde vi i samme hus som bestemor, og hun hadde en oransj katt som het Mons! :) Seinere, etter at vi flytta derfra, fikk jeg en svart katt som het Lurven. :) Hihi. :)

 6. Ntååh^^,
  skjønner seg godt, jeg. Har heldigvis selv min helt egen pusemann, Quatro. En stor herremann på snart 2år, som er innekatt og mamma’s gutt. Vet ikke hva jeg skulle ha gjort hvis noe skjedde med han.

 7. Katten min ble faktisk sterilisert på tirsdag. Det skal bli godt for både meg og katten ;) Har ikke hatt en Mons jeg da, men jeg har en Milla, og hu er jo selvfølgelig den søteste og rareste i hele verden <3

 8. Herlige bilder! Vokste selv opp med katter og det er nok grunnen til at jeg er et kattemenneske nå. Gud som jeg savner å ha kattunger. Herlige, små nøster <3 Ha en fin fredag Silje :)

 9. Mange herlige minner der:-) Så koselig at du deler med oss!

  Katter er bare helt fantastiske dyr! Savner katt nå, men det går ikke her jeg bor i dag, dessverre.

 10. Åhhh! Jeg har også hatt katter helt siden jeg ble født :)
  Har hatt kyr, sauer og hund også. Nå har jeg tre nydelige katter og to nusselige deguser <3
  Og jeg bor omtrent i skogen sammen med elgene, revene og harene. Bruker også å være barnepasser for noen sauer på sommeren.
  Elsker dyr, jeg!

 11. Åååå akkurat som meg :D Elsker katter,alltid gjort det! Jeg trillet morfar sin pus Rambo, i dukkevogn. Han elsket det. Nå har jeg en svart Tigerpus som ikke klarer seg uten meg. Han måtte bo hos pappa en stund, da rømte han ned dit vi bodde før. Tok en uke å gå. Han gjorde det tre ganger. Helt utrolig så langt katter kan finne veien. :)

 12. Så mange herlige bilder!
  Jeg hadde prikk likt dukkehus som deg. Bare med annet inventar ;P
  Og jeg hadde, og er så heldig å fortsatt ha «min Mons». Han er vel en 14-15 år nå, og holder seg fortsatt sprek som få :)

 13. Nå kjenner jeg at savnet etter katt er så stort…
  Er blitt allergisk mot kattepuser, så måtte omplassere min kjære jasper-pus til min mor. Så satser jeg på at jeg og samboeren ikke er allergisk mot sibirkatt da :P

  Innlegget vekte mange minner =)

 14. Å, helledussen så mange søte bilder av deg og av kattene! Dette var gøy å se! Mons var virkelig en nyydelig katt. Det er noe med rødlige katter… <3 Haha, det bildet med kattungene og Miss utenfor døren var morsomt. Flink, beskyttende mamma!

  • Hehe, ja hun ble skikkelig dreven på å være mor. Men husker en gang hun fødte et kull også brydde hun seg ikke om dem og var ute på vift igjen et par dager etter fødselsen. Vi måtte mate kattungene med tåteflaske husker jeg, men hvordan det gikk med dem husker jeg ikke.

 15. aww, så søt pus! mormor og morfar har hatt katt hele mitt liv så når jeg har vært der så har det alltid vært katter rundt meg. nå har jeg en nesten egen pus som heter Nils. er ubeskrivelig glad i han, og han er den søteste pusen. <3

 16. Aww, katter er herlige! <3

  Vokste opp med katt jeg og, vi fikk henne sånn rundt da jeg ble født, så jeg kan ikke huske å ikke bo med katt da jeg var liten. Hun het Misse, og hun spytta også ut p-pillene sine, så hun fikk en god del kattunger, hehe ;) Hun var sånn skikkelig tøffing som kunne skremme vekk store hunder, og hun var en skikkelig god mor… Etter at vi flytta til leilighet hadde hun det så trist, stakkar, for da kunne hun ikke gå ut slik som før lenger. Hun stakk av for ca. 6-7 år siden tror jeg. Det var kjempetrist, jeg husker vi lette overalt :'(

  Men i dag har jeg verdens skjønneste pus, hun heter Simba, og er innekatt deluxe.. xP

 17. Naww… søte… Mons var jo helt nydelig» Jeg vil også ha en pusete pus… :-) Ville jo være krisehjem, men så var huseier så smålig.. Tror han misforstod, og trodde vi skulle ha en tiger, så mye skade han ser for seg at en liten pus kan gjøre.
  Må nok vente til vi flytter… trist… men da får man bare glede seg da! ;-)

 18. Ååååh så koselige bilder!!! Har sett dem før du har vel lagt ut noe av dette før en gang? Men ååå så herlige de er :) Dyr er de beste vennene!

 19. Skjønne Mons! Så søt du var som liten, du er jo litt lik deg selv :) Gleder meg til kattepusene her i huset blir litt større. Nå er det soving og spising det går i, så det er ikke så mye fart enda! Gjett om jeg skal kose meg med nøster og sju gærne puser snart! :D

 20. Så nydelig Mons var!! Ser at han er nesten prikk lik min Marius, men det ser ut til at Mons var mye større. Min lille kar var litt småvokst av seg :)
  Katter er virkelig herlige dyr!!

 21. Forresten så må jeg også si at du er superheldig som har vært omringa av lukta av kattunger så mye, det er jo bare den beste lukta på jord <3 Hvor mange katter har du hatt, og hvor mange på en gang? Slike innlegg smelter en katteelskers hjerte. Savner å ha en som bare er miiin jeg og

 22. Så herlig innlegg! Jeg har alltid hatt katter rundt meg. Mye på grunn av at jeg har bodd på gård, men jeg kan ikke se for meg en fremtid uten katter :)

 23. HIHIHIHI, kattungene i dukkehuset og i vogna!! Ååå :D Og Mons da. SÅ FIN! Jeg snakker med Timmi på telefonen hver gang jeg snakker med mamma. Han maler inn i røret når han hører stemmen min, hihi:>

 24. Åååh så nydelig han var! Fantastiske bilder. Likte spesielt det av de i dukkehuset! hehe. Jeg vokste også opp med kattunger, det var moro det :-)

 25. Så herlige bilder, artig å se. Og du er lik deg, hehe ;)

  Vi hadde også hunnkatter da jeg vokste opp, som gikk som «fødemaskiner». Kjempeartig for oss ungene den gang da, ingenting er så søtt og godt og artig som små kattunger, men det er ikke like hyggelig å tenke tilbake på nå. For de gangene vi ikke fikk gikk bort kattungene ble livet deres avsluttet ganske kjapt, for å si det sånn (vanlig praksis på bondelandet, dessverre). Den ene hunnkatten ble syk etterhvert også, var alltid tynn (sikkert pga. minst én fødsel i året i flere år), og hadde store klumper under magen. Da var jeg så lita at jeg ikke skjønte det, men nå som voksen har jeg tenkt at det sikkert var jurkreft. Hun forsvant plutselig en dag, så jeg regner med at hun gikk ut i skogen for å dø…
  Uff, nei, dette ble et litt trist innlegg, og det var det jo ikke meningen at det skulle bli. Godt at holdningene til folk forandrer seg sakte men sikkert, selv om man har nok av problemer å ta av ennå også når det gjelder hjemløse katter, folk som ikke tar ansvar osv.

  Da jeg flyttet for meg selv MÅTTE jeg ha meg en katt siden jeg «alltid» har vokst opp med det, og vips så hadde jeg plutselig 3 :P Elsker dem over alt på jord, og de satser jeg på å ha til de er gamle og mette av dage. De er kastrerte og får all mulig oppfølging, og er bortskjemte som bare fy. De er 6, 6 og 4 år nå, så forhåpentligvis har vi mange gode år igjen sammen framover :)

  • Herlig at du har katter nå da :-)
   Far min vokste opp på gård han også, så praksisen hvis det ble for mye kattunger…. ja den skjønner du. Men en rask og hurtig avliving rett etter fødsel er jo på en måte bedre enn 10 løskatter senere, for å sette det på spissen. Men de kattungene vi ala opp fikk alltid nye hjem, de var faktisk ettertrakta for Miss fikk alltid så flotte barn :-)

 26. Så utrolig søte biler! Jeg har også alltid elsket katter, men er dessverre allergisk :( Men vi bor landlig til og har til tider hatt utekatt. Katter som bare har funnet det for godt å bo på låven vår, eller folk som syns det var en god idé å sette fra seg daggamle kattuger i en pappkasse med tørrfor på trappa vår… Og jeg koste masse med dem selvom det alltid resulterte i rennende nese og hovne øyne. Kunne bare i motstå de søte skapningene :) Så kos deg med kattene du som kan!

  God helg til deg og kattene :)

 27. Jeg er og en skikkelig katteperson, vi har sikkert hatt 20 katter tilsammenmed alle de nydelige kattungene <3
  men jeg lurer på en ting, for du skrev noe for en stund siden om frakt fra iHerb.. De eneste alternativene jeg får opp er DHL som koster 17$ og UPS som koster 28$… eller finnes det en billigere måte? Jeg vet jo at frakt fra USA dessverre er grusomt dyrt, men det må da være måte på ;)

 28. Så morsomt! Det øverste bildet av deg og Pusur er nesten identisk med et barndomsbilde av meg og katten vår, Leo! :D Jeg lå også halvveis oppå det stakkars kattekreket for å kose. Jeg eeeelsket katter, og gjør det fortsatt <3

 29. Åherremin så fine og søte bilder :) Hehehe, jeg lo godt over de hybelboerne som fant seg hvert sitt rom i dukkehuset, hehe :) Ser ut som vi har hatt mye lik oppvekst med puser og de er så NYDELIGE:) Mons var fantastisk fin også <3

 30. Ååå, så herlige små puser, jeg smelter helt her jeg sitter :) :) Jeg også har vokst opp med katter og det er så masse herlige minner :)

 31. Ååååhh herregud. Det er noe så utrolig spesielt med katter. Når de kommer sprettende med halen i været, maler og stangekoser en i ansiktet. Jeg elsker det <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *