Selvbruning

Jeg blir ikke spesielt bleik på kroppen, men i ansiktet blir jeg gråblå hvis jeg ikke får sol på meg. Men så er det dette med å ikke ta noe særlig solarium da, og samtidig bruke høy solfaktor ute i den naturlige sola så huden beskyttes mot aldring. Med spf 40 og 50 blir det ikke mye fart på bruningen for å si det sånn.

Da syns jeg selvbruning er genialt. Det inneholder helt sikkert stoffer som ikke er bra det også, men den typen jeg bruker er ihvertfall parabenfri og ikke testet på dyr. Jeg har også prøvd sikkert 4-5 stykker fra iherb, men ingen fungerte.

Merket jeg bruker heter Xen Tan, og det er disse to som er mine favoritter.

Den til venstre bruker jeg i ansiktet. Den lukter sjokolade/vanilje/selvbruning og er litt klissete etter påføring. Må påføres på kvelden for den blir skjoldete og du ser skitten ut når du tar den på. Fargen blir jevn og fin når den vaskes av morgenen etter. Tørker ikke ut min fuktfattige hud i ansiktet når den brukes 1 – 2 ganger i uka. Gir fin farge, ikke gul på meg ihvertfall.

Den til høyre bruker jeg på kroppen, påføres også på kvelden. Det er et skum som gir fantastisk farge og er mye mindre klissete enn den andre. Bruker den på armer, hals, brystkassen, og rygg. Prøvde den i ansiktet en gang, men det ble total krise. Huden ble KNUSKTØRR og jeg måtte smøre meg hundre ganger daglig med fuktighetskrem i en uke etterpå. Blir ikke tørr når den brukes på kroppen. Gir fin gylden farge, ikke gul.

Kjøper dem på feeluniqe her og her. Her kan dere se bilde av meg noen dager etter påføring. Begge to holder seg godt i flere dager etter påføring. Går gradvis av, ikke i flekker.

Og for ordens skyld er ikke dette reklame fra produsenten eller nettbutikken, bare et tips fra meg :-)

Har du erfaring med selvbruning, eller dette merket?

35 thoughts on “Selvbruning

 1. Jeg bruker også denne selvbruneren i perioder, syns den lukter godt til å være slvbruningskreem og den gir fin farge. Jeg kjøper den også fra feelunique, hehe :P :P

  • Ja absolutt ikke ille lukt til å være selvbruning! Og såklart kjøper vi fa feeluniqe, det blir jo så rimelig i forhold til norske priser!

 2. Noe «redd» for selvbruning egentlig… Det er så lite flatterende med skjolder og «møkkete» hender ;-)
  Men tuusen takk for tips! Må nemlig kjøpe selvbruning denne våren her, for skal helst ikke oppholde meg noe særlig i solen. Du hadde veldig fin farge på bildet, så det blir nok til at jeg tester denne :-)

 3. Takk for tipset!
  Kan ikke ta mine 6 obligatoriske solarium timer i år, siden jeg har fixet på øyelokkene, så dette får bli alternativet.

 4. Så fint at du tipser om selvbruning :) Får lett soleksem så jeg er ikke så hypp på å ta solarium, men har lite erfaring med selvbruning, har vært så redd for å få skille/flekker… men jeg lurer på en ting; når du påfører dette på kroppen og også i ansikt, hvordan unngår du da skille? Liksom der du ikke får tatt, blir det ikke et ganske skille der? eller påfører du på hele kroppen? Hvordan blir det med føttene og hendene? :)

  • Jeg smører meg inn med bodylotion før jeg påfører selvbruningen, og lar den trekke godt inn. Jeg bruner ikke annet enn ansikt og bryst, og armer innimellom. Jeg er som sagt ikke spesielt lys i huden på kroppen, kun i ansiktet, så jeg får ikke noe særlig skille. Men det er bare å smøre tynt på og godt utover. Kremene er brune så du ser hvor du smører og ca hvordan fargen blir (blir litt lysere når man vasker av dagen etter). Smører ikke inn hendene. Vasker de godt når jeg er ferdig med kroppen, tar på ekstra bodylotion og blander med selvbruningen akkurat i skille på håndleddet, så overganger blir svak og jevn. Føttene har jeg ikke prøvd, men ville gjort det på samme måte på hendene.

 5. Du så jo råflott og smashing brun og vakker ut idag. Jeg tenkte på det etterpå, og her er altså hemmeligheten! Tusen takk for et fint tips, for denne vil jeg prøve :)

 6. Så fint med litt tips, og du ser jo så fantastisk ut da :) Jeg er kritthvit over hele kroppen jeg, så jeg kjenner at det er på tide å smøre seg litt!

 7. Kan anbefale Green People sin selvbruner! Du får den på Vita, på greenpeople.no og også på feelunique.com. Den gir et fint og jevnt resultat og er også forholdsvis giftfri ; )

  Fortsatt god helg : )

 8. Takk for svar. Lurer på en annen ting også; ser du har kreppet(?) håret på det bildet der, hvilke tang bruker du og evnt hvor er den kjøpt? Du kledde det VELDIG godt :-)

  • Husker ikke merket, men den er mørk rød og sort. Tror ikke det er så farlig hvilket merke man bruker sålenge prinsippet er det samme.

 9. Jeg har brukt Caribbean Solutions, Beach Colours, fra iHerb en periode, og er kjempefornøyd! Er på boks nr. to :) Har du prøvd denne, og hva var du i så fall misfornøyd med?

  • Så bra du er fornøyd med den. Jeg syns ikke den ga nok farge jeg, nesten ingenting på meg ihvertfall. Det er lenge siden jeg prøvde den nå så husker ikke om det var kun det eller flere grunner til at jeg valgte den bort.

 10. Tusen takk for tips! Du fikk en utrolig naturlig og fin brunfarge med denne selvbruneren :) Jeg var ikke klar over at denne er dyrevennlig, så der ble jeg positivt overrasket. Kanskje jeg skal teste denne da? Jeg vil bare ikke se ut som et fargekart i alle mulige bruntoner, haha! Håper du får en fin kommende uke! :D

  • Jeg var også dritredd for å bli flekkete osv, men det gikk fint både første gangen og alle andre ganger. Husk å skrubbe huden og smøre den godt inn med fuktighet før du starter, da har man bedre grunnlag og fargen sitter bedre. Ønsker deg en fin uke også :-)

 11. Hei igjen. Fem dager gikk det før jeg fikk pakke i posten. Det var leggene jeg ville brune, og det gikk kjempefint. Brukte litt mye første gangen, så bruk litt om gangen.
  Takk for tipset Sile!

 12. Hei! :)

  Jeg begynte også å bruke denne etter at du tipset om den, og har aldri vært mer fornøyd med en selvbruner noen gang :D
  MEN – de siste gangene jeg bestillte denne så var fargen helt annerledes (ikke oliven, men mer brun) konsistensen også. Har du merket noe til det? Tenker om de har endret formula eller noe, i såfall er det veldig leit :(

  • Heia! Så rart, og så dumt :-/ Jeg har ikke kjøpt ny på ganske lenge, jeg har prøvd et annet merke det siste året fra iHerb , denne. Den gir ikke like mye og dyp farge som xentan sin, men den funker greit til en gang eller to i uka for å ikke være blågrå i ansiktet ;-))

 13. Ah ok :) Gir den også en mer olivenfarget farge, slik som Xen-Tan gir (ga)? I såfall må jeg også prøve den! :)
  Ser at den kan brukes på kroppen også.

  • Ikke like oliventonet som xentan nei, den er jo spesielt fin på akkurat det. Har du prøvd det skummet fra xentan? Den bruker jeg på kroppen for den blir ikke klissete. Husker ikke helt hva den het i farten, men har ganske mørk farge på skumflaske. Kan ikke bruke den i ansiktet, da tørker jeg opp som en ørken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *