Savoychips


Savoykål


Grønnkål

Å lage chips av grønnkål har dere sett her på bloggen før, her. Det smaker DIGG! Og nå er det Savoykål i butikkene som dere også bør prøve! Det er et fast digert kålhode med mørkegrønne blader med lyse bladnerver. Savoykålen er svært rik på kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. I tillegg inneholder den en god del vitamin K (kilde bama). Smaken er litt som grønnkål egentlig, litt bitter når den er rå, men skikkelig sunn og stappfull av klorofyll siden grønnfargen er så mørk! Kjempegodt å hive i woken eller gryteretten til slutt, eller å lage………………. Tada! Savoychips!

Bruk samme framgangmåte som for grønnkålchips, se HER.


De ser rimelig like ut, og det smaker igrunn likt også. Nam nam nam! Også er det så kjekt at hvis man lager det tidlig på dagen så har man snacks til kvelden.

Også var det Janice da, som aldri greier å holde nesa unna når jeg skal fotografere noe ;-)

Har du prøvd å lage kålchips før? Og ja, du kan lage det i stekeovn med lav temperatur med døra på gløtt ;-)

God helg allesammen!

20 thoughts on “Savoychips

  1. Hei! Dette ser jo super godt ut og har veldig lyst å prøve. Men jeg tåler ikke nøtter…. Hva kan du bruke på kålen istedenfor nøtteost? Sitter spent og håper på svar:)

  2. Kjøpte savoykål i dag for første gang. Så den på butikken og tenkte at jeg bare måtte prøve. Og så dukker dette innlegget opp, perfekt timing :) Skal prøve å lage noen chips!

  3. Tenkte faktisk på det forrige gang jeg så den i butikken, at jeg burde prøve å lage en slags grønnkålchips av dem ;)
    Åh, så akkurat oppskriften du la ut på knekkebrød også, tenkte på det for et par dager siden at jeg skulle lagd raw knekkebrød en dag, så kanskje jeg prøver? Smakte noen kjempegode typer slike knekkebrød tidligere i sommer.

  4. Hvor fikk du tak i savoykål? Har lyst til å prøve denne. Tusen takk for en fantastisk blog!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *