Salt potetgull!

Jeg er en sucker for salt potetgull, og liker kun det når det kommer til den type snacks. Like så greit, for det er de som er salt som inneholder minst crappy ingredienser som sukker, msg, smaksforsterkere, gjærekstrakt etc, og man kan lett finne en type som kun inneholder poteter, olje og salt :-) Og dere som tenker på transfett osv osv, så er min holdning til det at jeg ikke bryr meg om sånt når det kun gjelder én dag i uken (som regel).

I norsk butikk liker jeg best sørlandschips-potetgull, og fra iHerb liker jeg best disse:

Kettle Chips,
Lundberg Rice Chips,
Olive oil potato chips,
Popchips,
Også tar jeg med salte macadamianøtter, nom nom.

Så til dere som tror jeg er supersunn heeele tiden – dere tar feil :-)

29 thoughts on “Salt potetgull!

 1. åh, jeg har den samme syken, hehe.. Salt chips er bare… årh! Sammen med salt lakris (vegansk) så har du mine to store synder.. hehe

 2. Jeg elsker olive oil-typen med rosmarin jeg!!! Bestilt to ganger allerede, det blir nok flere. Som du sier, det i butikken frister ikke for alt med smak er tilsatt sukker og bare dritt. Mener å huske rosmarinen er rimelig rein, i verste fall er det litt sukker.. Ellers hadde jeg ikke kjøpt selv :)

  Prøvde også den kettle sea salt sist pakke, den forsvant på en dag :O!!! Livsfarlig. Og kan like gjerne kjøpe billigere «drittmat» når jeg kjøper noe fra iherb likevel – synes snacks og godteri er så fryktelig dyrt i norske butikker, i forhold til hva man egentlig får.

 3. Mmmm, chips! Virkelig det jeg liker best, til og med mye bedre enn sjokolade ^^

  Og ja, veldig god holdning, en gang i uken så er det ok ;)

 4. Tihi, sånn er jeg også. Eeelsker salt potetgull! Prøver å spise bare litt Sørlandschips en gang i uka da, og kanskje litt tortillchips med dip. :-)

 5. Nam.. enig med deg, potetgull er godt.
  Vet du forresten om salt lakrisgodt som er uten både hvetemel og geltatin? :) (tenker ikke på drops altså, men noe mykt godis..) naaam, lakris!
  Har liksom ikke kommet over noen som utelukker den ene eller den andre «vondten» ;)

 6. Må si det faktisk er litt deilig å høre at du også spiser potetgull, hehe, hittil har jeg innbilt meg at du sitter og knasker salatblader og storkoser deg:D Er blitt mer og mer glad i plain salt potetgull jeg også, men skeier ut med litt salt&pepper eller paprika fra tid til annen, men der jobber jeg stadig vekk med å finne de med mest mulig naturlige ingredienser.

  • Hehe, ja jeg har forstått det at det virker som jeg spiser BARE sunt siden det er kun den maten jeg blogger om ;-)

 7. Ååå, jeg elsker også potetgull. Mmmm! I dag har jeg forresten spist fritert sjøgress med salt, har du smakt det? Fant det i en asiatisk butikk. Veldig godt (nesten så godt som potetgull)

 8. Det er så dumt at det er MSG i nesten alt potetgull. Merker at slike smaksforsterkere trikker «må ha mer»-følelsen, så jeg holder meg unna det. Men det verste er hvis jeg oppdager at der er «aroma av kjøtt» i, æsj. Salt er best!

 9. Jeg klarer meg veldig fint uten chips i annet enn som i nachos :p Det er sjokolade jeg sliter med å holde meg unna, spesielt Kindersjokolade :3

 10. Ikke for det at det ikke er lov å unne seg litt junkfood iblandt, men en observasjon jeg har gjort meg er at de av vennene mine som digger potetgull ofte er de som har en tendens til å underspise… og ofte uten å tenke over det. Man spiser jo sånn man er vant til, og de færreste har egentlig regnet ut hvor mye de trenger vs hvor mye de egentlig spiser.

  Tenk litt på det…hva er det det er mest av i potetgull? Jo kalorier. Har man spist litt dårlig samme dag eller dagen før så er det store sannsynligheter for at pottis-suget melder seg utover kvelden…

  Hvis du (eller noen andre) er interessert i å se det selv går det an å ta noen dager og følge matinntaket sitt selv, med Cron-O-Meter: http://cronometer.com/ :)

  • Jeg får ikke potetgullsug, jeg spiser det fordi jeg velger det :-) Jeg spiser mer enn nok, så det er ikke et problem for min del.

 11. Å herregud! Ser at iHerb også selger Kettle Chips – New York Cheddar! Jeg brukte å spise meg helt dårlig på det i India, men har til nå ikke funnet det noen steder! Hvor mye koster frakten fra iHerb og hvor lang tid tar det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *