Rot og rydd og Fretex

I sommer ble jeg bitt av rot og rydd-basillen. Rett som det er får jeg ryddekick, og da reiser det både én og to kasser med ting + fire bæreposer med klær til Fretex. Nå er det derimot så lite «kasteting» igjen at gir jeg bort 4 poser klær og to kasser ting har jeg nesten ingenting igjen ;-> Ok overdriver bittelitt, men det er ikke langt i fra. Rusler jeg rundt på Fretex’ene her i byen ser jeg tingene mine overalt.

Klær, ytterklær, skjerf og luer, sko, pynteting, kjøkkenting, stæsj og dill, bort med det! Elsker å rydde! Elsker å eie mindre! Det er godt å hovedsaklig kun ha ting man bruker. Frigjørende! Nå er det nesten ekko i klesskapet som holdt på å eksplodere. Åpner jeg en skuff ser jeg hva som ligger der, og jeg vet hva som er plassert i boden. Halleluja!

Men en ting skal sies: Man skal ikke kaste hysterisk og for voldsomt. Hos meg har mange ting og klær har gått både 5 og 6 runder før jeg greide å gi slipp på det. For mange er det mye følelser knyttet til ting man eier, det kan være en emosjonell utfordring å la ting gå. Jeg finner mye terapi i ryddingen, litt på samme måte som det med å være fosterhjem for kattene. Der må vi også gi slipp på dem vi blir så glad i. Vanvittig hardt og mye tårer, men også god trening tror jeg. Jeg tror det er sunt å øve på gi slipp und