Raw supper

Her ser dere de variantene av raw supper jeg har spist den siste tiden.
Salater og «gryteretter» samt litt info om raw food tar jeg i et innlegg for seg selv.

Ser det ikke godt ut?:-) Raw supper er jo egentlig bare smoothies av grønnsaker, men man spiser dem fra skål meg skje. De metter overraskende bra! Men med litt forbehold her, jeg er jo vant til å bli mett på grønnsaker, det er ikke sikkert de som ikke er det blir like mette. Man bør heller ikke forvente seg suppe slik man er vant til, dette er jo ikke helt det samme! Litt spesielt i starten, men man får raskt smaken på det, og nå digger jeg det!

Disse suppene har jeg laget etter oppskrift fra boken Raw food som jeg nevnte her og viste bilde av her, og jeg vet ikke om jeg kan/bør poste oppskrifter direkte fra boken? Er sånt lov? Derfor har jeg kun skrevet hovedingrediensene i suppene. Men kan uansett tipse igjen om at rødbeter (og gulrøtter) smaker nydelig i kombinasjon med vanilje og ingefær! Så håper jeg disse suppene kan være til inspirasjon i det minste, og husk å ha i en klunk god olivenolje i dem :-)

Eller vent, jeg har én suppe som ikke er laget 100% direkte etter oppskriften fra boken! Den her:


5 medium/store (6-7 små) gulrøtter, 1/2 avokado, ca en pekefingertupp stor bit med ingefær, 1/4 ts vaniljepulver, liten klype himalayasalt, en dæsj chilipulver, en klunk ekstra virgin olivenolje, vann til det såvidt dekker gulrøttene i blenderen. Spe litt mer til slutt. NAM! Med litt avokado i ble konsistensen enda bedre enn om man bare bruker gulrøtter alene. Jummy! Greide ikke spise opp alt en gang.

Frister det å prøve rå suppe?

53 thoughts on “Raw supper

 1. NAM! Så utrolig godt ut!!

  Når det gjelder oppskrifter mener jeg å ha hørt at hvem som helst kan ta en oppskrift og bruke den i bøker de gir ut, så da bør man jo i alle fall kunne publisere de på bloggen. Kanskje bruk kildehenvisning for sikkerhets skyld?

  Kan hende jeg tar feil, altså :) Men mener jeg har hørt noe sånt.

 2. Det frister veldig! Særlig nå når jeg er sulten..

  Men du, jeg lurte på om det om noe å bruke kikerter i som ikke er hummus? Jeg prøvde å lage hummus en gang men det gikk ikke særlig bra og nå sitter jeg her med en pose med tørre kikerter (som jeg forsåvidt ofte koker opp bare for å ha å snacke på i kjøleskapet… men noe mer «matete» hadde sikkert ikke vært dumt :p)

   • Myke kikerter i blender, pluss sånn sesam masse, pluss speeing av vannet til kikertene… Men jeg fikk det ikke til D: Altså, jeg fikk det til, men det smakte skikkelig, skikkelig surt! :p

   • Nesten det VIKTIGSTE i hummusen! :-D Her skal du få oppskrift slik jeg lager den:

    1 boks kikerter
    1-2 ss tahini, jeg bruker mørk
    1-2 ss olivenolje
    Et lite fedd hvitløk (kan sløyfes)
    0,5 dl kaldt vann
    Smak til med:
    Cumin (malt spisskummen, kjøpes på butikken)
    Salt og pepper
    Litt chilipulver

 3. OOo! Det ser SÅ innbydende ut! Du er virkelig flink med mat!

  Skal jammen lage meg en slik raw-suppe en dag. Gleder meg!

 4. Mmmm, det så kjempefristende ut! Nydelige bilder :D Enkelt å lage også, så dette må jeg prøve meg på en dag :)

 5. De ser jo veldig gode ut da :-) Kan tenke meg at det kanskje tar litt tid å bli vant med, dersom man ikke har prøvt de før.

 6. Nam, det så skikkelig godt ut! Jeg tror ikke det er så populært å poste oppskrifter direkte fra kokebøker, i hvert fall ikke når det er såpass mange. Man får vel heller kjøpe/låne boka, eller finne liknende oppskrifter på nettet (:

 7. Herregud så gode de så ut! Nyydelige, fristendebilder, Jeg liker ikke smoothie, men elsker suppe! Hva er din favoritt? Og hvor får du kjøpt spirer? Finner de ingen steder jeg..

  • Liker all mat som er most jeg ;-) Enten det er suppe, smoothie, grøt, stappe osv.
   Spirer spirer jeg selv! Du får også kjøpt alfalfaspirer på Meny.

 8. Å, ser kjempegode ut!:D

  Jeg fikk en kommentar om akkurat dette for noen dager siden: «Du har lov til å legge ut oppskrifter – bare husk å fortelle hvor du har hentet dem fra. Se blant annet innlegget signert «Sig» på :
  rettkost.com: «så lenge man ikke tjener penger på oppskriftene, så kan man i henhold til norsk lov og rettspraksis fritt legge ut og dele oppskrifter med andre.

  Derimot er det såkalt kotyme at man oppgir hvem som har laget oppskriften, eller hvor oppskriften kommer fra.»

  Har ikke sjekket ut dette selv, men når jeg tenker meg om har jeg jo sett mange som deler oppskrifter fra bøker på bloggene sine:)

 9. Kjempe flott innlegg. I dag kjøpte jeg rødbeter for å lage suppe. Skal prøve det i morgen. Fikk lyst til å å prøve den med gulrot og avokado også :)

 10. TAKK for inspirasjon. Kroppen min trenger virkelig mat som dette nå. Kjenner jeg er slapp og trenger skikkelig næring. Det gjelder for så vidt humøret også, merkelig nok henger visst dette sammen. ha ha. Dette skal definitivt prøves ut.=)

 11. Ser du bruker mye avocado. Jeg er bare helfrelst på denne frukten. Den kan brukes til så mangt og er bare sååå god. Skal prøve litt nye supper i disse dager jeg også…bare ikke kommet så langt ennå.

 12. de så veldig fristende ut, men det er noe med supper og konsistensen av det som jeg ikke helt får til. Jeg må ha «solid» mat jeg, haha… rare greier ;-)

  // Farge selv eller på salong da? Anbefaler det virkelig. Du kan ha det på i kort tid først, så tar ikke så mye av fargen, så prøver du deg frem etter hvor mye farge du vil ha Kjenner til den der med at det ikke akkurat er så enkelt å få det til å “spire ut” igjen etter at en har nappet mye, men forhåpentligvis blir det skikk på det til slutt

 13. Alle suppene så ordentlig deilige ut, og noen av disse må jo gjøre seg bra som varme også.

  Prøvde å lage «brødskivene» dine nå nettopp, med egg og havregryn. Har nettopp dyttet i meg ei skive, og jeg er stappmett! Fantastisk! Oppskriften ble doblet, og ei skive er planlagt som matpakke på universitetet senere i dag.

 14. Tror ikke det gjør noe å legge ut oppskriften, så lenge du skriver kilde. Suppene så utrolig gode ut, friske farger – lite som frister mer! :)

 15. Jeg er veldig interessert i oppskriften på gulrotsuppen med ingefær og vanilje, siden jeg har en del gulrøtter å bli kvitt! :) Kan du gi meg den?

  • Skal skrive alle oppskriftene i innlegget når jeg orker å gjøre det ;-) Her er gulrotsuppen:
   5 gulrøtter
   1/4 ts cayenne (jeg bruker chilipulver, funker fint det og)
   1 ss olivenolje
   1 knivspiss salt
   1 knivspiss vaniljepulver (jeg bruker ca 1/4 ts, og ca 1/2 ts i den med rødbete)
   frisk ingefær
   vann til det knapt dekker gulrøttene
   evnt 1 avokado

   Blend til ønsket konsistens. Ferdig :-)

   • Skal akkurat gå i gang med å lage gulerotsuppen, men lurer på om det er best å bruke en blender eller foodprosessor?

   • Ja, det fant jeg også ut var best :)
    Foresten, suppen ble ikke så god, den ble ganske bitter i smak. Tror du jeg har hatt i for mye ingefær? Jeg prøvde å ha oppi andre krydder og sånt. Til og med litt sukrin. Til slutt endte jeg opp med å ha oppi litt kokt brun ris og hampfrø. Det ble litt greiere smak, men bitterheten forsvant ikke….

   • Du brukte gulrøtter? Kan de har vært bitre? Det opplever jeg av og til, at gulrøtter smaker bajs. Med mindre du brukte veeeldig mye ingefær tror jeg ikke det var det altså, men jeg forstår smaken du mener tror jeg, og det kommer fra råvarene. man kan oppleve det samme med rødbeter, stor variasjon i søthet og smak der også.

   • Det kan jo ha vært noe med gulerøttene ja,smakte ikke på dem først, noe jeg skal begynne å gjøre framover.
    Har tenkt å prøve meg på rødbetesuppa en gang også. Får håpe jeg er heldigere med den.

    Må takke deg for at du er så grei og legger ut oppskrifter på bloggen din. Har laget masse god og sunn mat i det siste, takket være deg :) Skulle bare ønske sønnen min på 4 også kunne spist maten jeg lager. Da hadde jeg visst at han fikk i seg alle næringsstoffer som han trenger. Du er jo ganske ung og har sikkert ikke noe erfaring med sånt. Men har du noen tips, er jeg evig takknemlig….

   • Mmm, rødbetsuppen er jeg så glad i. Putt gjerne en halv avokado i den, da blir det litt finere konsistens.
    Og kan du ikke høre med Anita (http://superlivsstil.net/) ang barn, hun spiser ganske likt meg og har små barn selv :-)

  • Det står i innlegget hvilken bok det er, og jeg har linket til et bilde av den ;-) Står ikke næringsinnhold i den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *