RAW kake: Bringebærkokos med mango

Jeg elsker å bli inspirert, og det å kjenne kreativiteten boble i magen når jeg leser oppskrifter på raw kaker og snop er… kanskje litt sært, men jeg liker det ;-) Denne lekkerbisken av en kake har jeg ikke en skikkelig oppskrift på da den ble til litt på hump og slump uten at jeg skrev det ned, men jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften. Oppfordrer dere også til å la dere bli inspirert av oppskrifter, og smak og føl dere frem.

Her er de ingrediensene jeg husker jeg brukte (ikke oppskrift):
– Bunn: Valnøtter, dadler, klype salt, litt kardemomme og litt kanel.
– Fruktlag: Mango i skiver
– Hvitt lag: Macadamianøtter, kokoskrem, vaniljepulver, kokosolje, litt fiberhusk (gjør at kaken holder form og konsistens bedre i romtemperatur).
– Rosa lag: Macadamianøtter, tinte bringebær, liten bit rødbete (for fargen), vaniljepulver, litt agave, litt fiberhusk.
– Pyntet med mango og kokosflak før jeg frøs den ned, blomster ble lagt på ved servering.

Vil anbefale å ikke legge på pynt før kaken er tint igjen. Legg på pynten før servering, så ser det finest ut :-)

Jeg syns også at raw kaker blir best i konsistensen hvis de får stå i fryseren 6-12 timer, og deretter tine i kjøleskap 12-16 timer før servering. Litt planlegging, men det greier man :-)

Denne kaken (+ en til) tok jeg med meg i selskap hos svigerforeldrene mine nå nylig. Den ble VELDIG godkjent, og det er alltid kjekt når «normale» folk liker det jeg lager. Svigers jubler forsåvidt hver gang jeg setter igjen kake eller snop hos dem, de elsker det jeg lager! Hihi.


Et eget innlegg om kaken fremst på bildet her kommer senere ;-)

Jeg ELSKER at kaker kan bli sunne!

56 thoughts on “RAW kake: Bringebærkokos med mango

 1. Jeg har blitt litt hekta på rå mat siden jeg har startet å lese bloggen din! Jeg også liker å bli inspirert og du har definitivt inspirert meg til å prøve nye ting:) Kaka ser fantastisk ut! Flink du er!

 2. Herlighet SIlje, den ser helt fantastisk ut! Flink du er :-D
  Handler du bare på nett eller kan du anbefale en helsekost her i byen som er litt stor og har utvalg + service?

  • Takk :-D Handler aller mest på nett ja, på iherb. Genial side! Men hvis jeg handler i butikk handler jeg helst på helsekosten på Byhaven, Etikken eller Helios.

 3. De så UTROLIG fine og gode ut! Skikkelig nydelige sommerkaker. :D Skjønner godt at svigers jubler ved synet, jeg. Hihi!

 4. Denne kaken så jo himmelsk ut! Kanskje jeg må prøve meg på noe sånt neste gang jeg skal bake!
  Utrolig koselig å høre at du likte skjørtet mitt så godt at du ville ha et selv :) Bra du fant det også! – her ble de i alle fall fort utsolgt.
  Ha en fin søndag! Klem fra Kaja

 5. Jeg har kjempelyst til å prøve meg på raw kake, problemet er at vi har altfor liten fryser :(

 6. Wow, den var virkelig vakker, samtidig som den ser veldig god ut! Elsker råe kaker og digger å utforske nye oppskrifter. Denne virket overkommelig også, så mulig jeg hiver meg løs på den :D

 7. Jeg må forresten begynne å ta de food processor-kjøpeplanene mine litt mer seriøst her- når du frister med sånne kaker innser jeg hvor lyst jeg har på en slik. Hva slags food processor har du, og har du noen gode tips til hvor det lønner seg å handle det? Evt. merke som er holdbart?

 8. Åh, den så god ut! Jeg lagde noe lignende ut i fra en annen oppskrift, men opplevde at den ble veldig rennende da den hadde tint. Noen idé om hva jeg kan ha gjort feil? Og en ting til, bløtla du Macadamia-nøttene? Takk for en fin blogg med masse gode oppskrifter og inspirasjon!

  • Jeg bløtlegger alle nøtter før bruk :-) Du kan gjerne ha i en god ts fiberhusk i kakefyllet, la det være det siste du rører i før du heller den i kakeformen. Det vil gjøre at den holder bedre på konsistens og form når den er tint.

 9. Wow, DET var en fin kake det! Den ser absolutt nydelig ut :) nam!
  Den andre kaken også, gleder meg til innlegg om den kommer også.
  Du er så flink! :)

 10. Den ser helt nydelig ut!! Hadde allerede smugbeundret den i sidemenyen din ;) Jeg er forsiktig med nøtter, så jeg har til gode å smake en sånn type kake, men den så jo veeeeldig god ut da! Og mango er jo bare sååå godt!

 11. JAA! Oppskrift på denne kaken har jeg ventet på. Den ser jo bare helt nydelig ut!!!!

 12. Åh, så vakker! Tusen takk for alle de gode oppskriftene du legger ut! Men de blomstene… Hvilke er det? Er de spiselige, eller bare til pynt…?

  • Jeg tror de er spiselige, men jeg spiser dem ikke. Bare til pynt :-) Kjøpte en pakke med greiner fulle av blomster på Asiamat til 30 kr.

 13. For noen nydelige kaker!! Du er så flink til å gjøre de så fine, er sikker på at smaken også er like god:-) Enig, herlig at man kan gjøre kaker sunne:-)

 14. Salte pine! Dette ser jo overjordisk ut! Jeg er helt forgapt i bloggen din, her kommer jeg til å henge mye! Du er råflink. :)

 15. Takk for at du deler så mange fine oppskrifter! Har du noen gang laget raw kake uten nøtter? :) bør egentlig ikke spise så mye nøtter. Så kanskje du har noen tips om man kan erstatte nøttene med noe?

 16. Hei Silje.

  Super blogg. Jeg er på utkikk etter en bursdagskake til noen slanke jenter som ikke er så glad i mektige kaker. Denne kaken var veldig fin. Jeg skal gjøre et forsøk på Raw blåbærkake i kveld.

  Tusen takk for inspirasjon både til kaker og livet :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *