Raw grøt – Frøfrutti med vanilje og kanel

Inspirert etter helgens rawfood-kurs laget jeg meg en raw grøt til lunsj i dag. Den er litt søt, men samtidig sunn :-)
Vi lærte i helgen at det er bedre å spise mer frø enn mye nøtter, så jeg skal prøve å spise mer frø nå fremover. Husk at nøtter og frø alltid bør bløtlegges, da det gjør at de blir lettere å fordøye og næringsmengden i dem øker. Lar du dem ligge i bløt og deretter spirer dem skyter virkelig næringsinnholdet i taket. Woho! Mer om spiring kommer senere.

Tilbake til grøten.

Gjør slik:
Legg 4 ss frø i bløt noen timer, feks kvelden før eller når du står opp. Jeg brukte sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner
1 eple, deles opp i biter, ha med kjernehuset, mye næring i frøene!
1-2 ss yaconsirup eller 1-2 ferske dadler
Litt vaniljepulver, kanel, klype salt
1 ss Lecitin, kjøpes her (kan sløyfes, men gir god smak og sunt fett til hjernen)
Liten skvett vann
– Kjør til jevn grøt i blender, stavmikser eller liten kjøkkenmaskin, jeg brukte Magic Bullet-mikseren min.
– Server med eplebiter, hampfrø på toppen, og litt kanel.

Nam nam :-) Og den kan lages med hvilken som helst frukt. Flere varianter av grøt vil komme.

Ha en strålende dag alle sammen! :-)

30 thoughts on “Raw grøt – Frøfrutti med vanilje og kanel

 1. Skal alle de ingrediensene i blenderen samtidlig, eplene og? eller skal de brukes på toppen tilslutt? :)

 2. Nomnomnom!! :-) den ser skikkelig digg ut!

  Frø er bra. Jeg pleier å lage knekkebrød fulle av linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø osv.. men jeg steiker dem da, kanskje jeg heller burde prøve å dehydrere dem i ovnen.

  • Ja gjør det når jeg bruker det i raw matlaging :-) Men har ikke linfrø i denne her, nettopp fordi den er så slimete.

 3. Namnam og JIPPI! Endelig noe jeg kan lage, fordi jeg har alle ingrediensene i hus :-D (- lecitinen da, men den kunne jo sløyfes. Skal nevnes at dette er noe jeg burde kjøpe). Får frukt og grønt fra Kolonihagen i løpet av kvelden, og satser på at epler er med, så dette blir nok kveldsmat i kveld.
  Takk og takk <3

 4. Digger grøt, men har for det meste spist varm kokt sådan. Så denne var genial. Jeg har flytende lecitin, har du noe erfaring med det kontra i pulverform?

  • Samme her, har igrunn aldri smakt raw grøt. Men det funker :-) Har ikke prøvd flytende lecitin, har faktisk ikke hørt om det før du nevnte det nå.

  • Det skal være mer lettfordøyelig, og når de er spiret (lettere å få til med frø enn nøtter) eksploderer næringsverdien i dem :-)

 5. Nå sitter jeg faktisk og spiser grøten til lunsj, og den smaker kjempegodt! Jeg brukte bla linfrø, men merker ikke så mye til slimkonsistensen når det er i grøten. Dette skal jeg jammen lage oftere; så enkelt, godt og sunt!

  • Så bra!! :-) Ja ikke sant det var enkelt, og plutselig får man et hav av variasjoner å velge mellom. Jeg liker slike oppskrifter man lett kan variere.

 6. Laget grøten til frokost i dag, snadder! Takk for oppskriften! :-) Har en tendens til å stagnere i frokostvanene så godt å prøve noe nytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *