Raw grønnkålchips sourcream & cheezy

Som jeg skrev i går skulle jeg lage grønnkålchips av den økologiske grønnkålen jeg fikk i hus. Så i natt sto dehydratoren og dura og tørket fire fulle brett med chips. Mums til frokost for å si det sånn! ::-) Tegs første reaksjon på smakene var «Sour cream potetgull og ostepop».

Her er variantene jeg laget:

– Sour Cream & Onion
Litt syrlig med gressløk.
Laget først nøttedip av 50/50 cashewnøtter og macadamia + vann, salt og sitron. Smakte deretter til med litt Bragg eplecidereddik og mer sitron, salt og kvernet pepper, samt dette krydderet fra iherb. Klippet oppi fersk gressløk. Jeg har ingen mengder å referere til, røren ble laget på hump og slump. Så smak til, og ikke vær redd for å krydre for mye!

– Cheezy
«Ostepop»
Laget først nøttedip av 50/50 cashewnøtter og macadamia + vann, salt og sitron. Tilsatte masse næringsgjær (den som gir «ostesmaken») i nøttedippen, litt eplecidereddik, salt og pepper.

* Fordelte chipsene utover 4 brett med paraflexx bakepapir, tørket i 10 timer i dehydrator på 40 grader.
**Du kan også tørke i stekeovn kortere tid hvis du ikke har dehydrator, men siden man da bruker høyere temperatur blir de ikke raw. Men sikkert like gode! Jeg har ikke prøvd, men ser for meg kanskje 80-100 grader varmluft, hvor du åpner døren ofte for å slippe ut damp. Vet ikke hvor mange timer det vil ta, kanskje noen andre her vet det?
*** Oppbevarer chipsen i tett kakeboks med tørkepapir i bunnen.

Begge variantene er veganske og glutenfrie.

OBS! Blir raskt spist opp ;-)

God helg allesammen!

14 thoughts on “Raw grønnkålchips sourcream & cheezy

  1. Mmmm, smakte sånn på en rawfoodrestaurante en gang, og det er såå godt! Har dehydrator og det hadde vært gøy å prøve å lage det selv :) Er bare litt lite flink til å bruke den maskinen..
    God helg!

  2. Jeg to digre trær med grønnkål som bare skriker etter å bli chips. Lurt med nøttedipp, det skal jeg prøve. Jeg har tidligere brukt næringsgjær og hakkede mandler, og det var også knallgodt.

  3. Jeg synes ikke det så veldig godt ut, men om det smaker ostepop, så MÅ det jo være nammid ;)

  4. Så sant at de blir fort spist opp. Forrige gang hadde jeg laget masse kvelden før, satt det til sides, og da jeg våknet neste dag hadde overnattingsgjesten min spist opp så og si alt sammen, heheh.

  5. Grønnkålchips er så GODT!!:D Jeg også synes det minner om ostepop når man bruker næringsgjær, hehe :P Hvor lenge holder de seg i lufttett boks? Og holder de seg spør?

  6. Ping: Grønnkålchips! | Hverdagsgull

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *