Raw dillsuppe

I kveld spiste jeg en raw suppe fra boken Raw Food, skrevet av Jens Casupei og Vibeke Kaupert. Elsker den boken! Jeg nevnte den her på bloggen første gang i januar.

Agurk og avokadosuppe med dill
1 agurk
1 avokado
2 ts sitronsaft
6 ss frisk dill
Litt salt og pepper
Vann
1 ss extra virgin olivenolje

Kjør i blender til jevn suppe. Server i skål og spis med skje :-)


Jeg prøvde å lage den med timian og purreløk i istede for dill her en dag, men det ble ikke godt. Bildet ble fint da ;-)

Og når jeg tok bilder av dillsuppen i kveld kom det en liten nyskjerrig nese:


hihi. Hun fikk ikke smake da.

HER kan dere se flere supper jeg har laget.

22 thoughts on “Raw dillsuppe

 1. Ser kjempegodt ut. Så flink du er til å pynte og ta bilder av maten :-)
  Søt pusenese! hehe.. Her får jeg neser i ansiktet og små bomullsdotthaler på fanget hver gang jeg spiser noe..

   • Hehe, ja, det kan være veldig plagsomt.. Er nesten sånn at jeg må stå og spise noen ganger. Men det er mest koselig da :-) de er jo så søte når de er ivrige.

 2. Hehe, tenkte jeg skulle prøve suppen din i dag, men så kjøpte jeg persille i stedetfor dill!:D At det går an! Skal man tørre å prøve seg på persillesuppe da?;)

 3. Takk Silje! Jeg er på jakt etter rawfood som også er lavkarbo (og vegetar) og denne kan kanskje komme innenfor kategorien. Må regne litt på det :)

 4. Det så godt ut, og enkelt! Kan man bruke tørket dill tror du? Jeg prøvde snickers-etterligningene dine og de var helt rågode! Jeg har også den boka, og prøvde meg på rå havregrøt..ganske godt. Ellers prøvde jeg på sjokoladekaken der…den er litt vanskelig å få til, men kjempegod.
  Jeg lurer veldig på hva slags kamera du bruker?

  • Ja man kan det, men det blir best med fersk. Det er lett å få tak i, rema1000 har det som regel alltid inne til 15 kr. Og så flott at snickersene falt i smak! :-) Jeg bruker Nikon D50, med 50mm 1.8 og standardobjektiv.

 5. Hei.
  Jeg bare lurer på: hva er egentlig greia med raw food? Hvorfor mener folk at det er sunnere? Jeg vet at noen av vitaminenene blir ødelagt når ting varmebehandles. Er det bare derfor? Kjekk side forresten. De kakene dine ser helt fantastisk gode ut!! Jeg har store planer om å lage en en gang i fremtiden.

  • Ja det er mye derfor, at man vil ha maten levende og med alle næringsstoffer intakt. Man blir også god i magen, får stabilt blodsukker og blir ikke daff og slapp etter middag, slik man gjerne blir av varm mat. :-)

 6. Ping: Ukens matblogger: Mit livs kogebog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *