Pizza med valnøtt»ost»

PIZZA! Er det noe man aldri blir ferdig å prøve seg frem med så må det være pizza :-)
Har laget enda en supergod variant uten gluten, melk og gjær.

Bunn
1 stor og litt tjukk pannekake lget av sanabona hamp-pannekakerøre
Stekt ferdig i panne.

Saus
Organic tacosaus, kjøpt på Meny
Smør utover ferdigstekt pizzabunn

Topping
1/2 løk og en god bit purreløk, mykstekt sammen
Tomat i skiver
Biter av fersk ananas (ELSKER ananas på pizza)
Garlig Gold Italian Herb Nuggets, krydder fra iherb, skikkelig digg!

«Ost»
Valnøttost, se oppskrift her

– Stekte pizzaen med pizzafunksjon på stekeovnen på 200 grader i et kvarters tid.
– Servert med 1/2 avokado og næringsgjær strødd på toppen. Nam nam :-)
________________________

Jeg prøvde også å ha på litt hvit geiteost på en liten del av pizzaen, sånn Chevre hvitmugg (skjærte bort skorpen). Det smakte… Jeg vet ikke. Jeg tror ikke jeg liker ost lenger jeg. :-O Det var uten tvil best med nøtteost og næringsgjær på!

Og til dere som skulle lure, næringsgjær er ikke aktiv gjær, så tåler man ikke gjær tåler man mest sannsynlig næringsgjær siden den ikke er «levende» slik som vanlig gjær er.


Nøtteost til venstre, geitost til høyre.

Kjempegod pizza! :-)

Her er flere oppskrifter:
Søndagspizza – Glutenfri med grovere bunn,
Pizza med kikertpannekakebunn og cashewnøtteost,
Oppskrift på pizzabunn med kikertmel og brun ris

27 thoughts on “Pizza med valnøtt»ost»

 1. Syntes det ser best ut med nøtteost jeg. Mamma lagde pizza med ost for noen uker siden, jeg endte med å pille den bort fordi jeg ikke syntes det var noe særlig godt lenger. Men det var sånn ekkel jarlsberg ost da. :P Nøtteost er veldig godt altså. :-)

 2. Yum! <3 Ser utrolig godt ut :) Liker pizza men prøver å kutte ut kumelk, fant en oppskrift på pizza ost som jeg tenkte å teste ut snart :) Blir spennende det!

 3. Kjære Silje!

  Tusen takk for at du skriver drømmebloggen min :)

  Nå er jeg endelig ferdig med eksamen og har tid til å dykke litt dypere ned i det å skulle starte med sukkerfritt kosthold. Forhåpentligvis vil mye av det andre følge på etter hvert også! Lurte bare på en liten sak.. Det hadde vært så praktisk om det gikk an å åpne linkene på «Produkter jeg bruker»- og «Nettshopping»-sidene dine med høyre musetast (altså åpne i faner eller nytt vindu, så man slipper å manøvrere bort fra sidene dine hele tiden). Skjønner hvis det ikke går, og ikke misforstå – du har allerede gjort kostholdsendringsprosessen UTROLIG mye lettere!! :) Bare tenkte jeg kunne spørre.

  Håper alt er bra med deg :)

  Hilsen Vilde

  • Så kjekt!! Elsker å høre sånt, hihi.
   Har spurt han som hjelper meg med bloggen min om dette, men har ikke fått svar enda. Men er enig med deg, det hadde vært kjekt om alle linker i menyene osv åpnet seg i nye vindu.

 4. Spørsmål: Er ikke så veldig glad i smaken av bokhvete (enda…) og prøver meg frem med brødoppskrift som sier bokhvete eller tapioka – har ikke smakt tapioka, tenkte du måtte være rette person å spørre hvordan det smaker i forhold til bokhvete? Er det sterkt på smak, og veldig «annerledes»? (Som jeg synes bokhveten er, fremdeles…) Superhappy for svar, ante ikke hvor ellers jeg skulle spørre :o)

  • Jeg har ikke prøvd tapioka enda, men har det på ønskelista mi på iherb ;-) Har du prøvd melblandingene fra Jyttemjøl da? De har forskjellige typer, mega, ica maxi og denslags har det helt sikkert. Kanskje du kan finne en type du liker blandt dem?

 5. Hei Silje! :)

  Jeg har et spørsmål jeg lurer på om du kan hjelpe meg med… Vet du om det ville vært lurt for oss som tåler gluten å kutte det ut likevel? Er litt skeptisk til gluten i utgangspunktet, og har egentlig lyst til å forsøke å fjerne det fra kostholdet.

  Mvh
  Nina

  • Du kan jo alltids prøve å ikke spise det en uke eller to, for deretter å spise det igjen og se hvordan kroppen reagerer :-)

 6. Aah, heeerlig! Den ser faktisk best ut med nøtteost på! Tror jeg må prøve det en dag jeg også. =D Du er så inspirerende! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.