Pecankubber – Raw julegodis!

Små nøttekubber fulle av mektige julesmaker! Krydder, nøtter, mørk sjokolade. Disse passer godt til en kopp kaffe, hvis du drikker det. Jeg drikker gjerne en mild te, sånn som Genmaisha. Pecankubbene mine er godkjent av både teg og min mor, veldig greit å teste godisen jeg lager på folk med «vanlige» smaksløker ;-)

For å lage masse deilige Pecankubber trenger du:
3 dl Pecannøtter
5 dadler (70 g)
3 ss extra virgin kokosolje (30 g)
1 ts vaniljepulver
1 ts malt nellik
2 ts kanel

 Kjør i foodprosessor til så grov eller fin masse du selv vil ha.
 Form kubber eller kuler, og sett i fryser.
 Dypp dem gjerne i raw sjokolade slik jeg har gjort med mine, nam nam!
Bruk for eksempel denne enkle sjokoladeoppskriften her.

Tips! Dypp kubbene når de er frossne, da fester det seg et tjukkere lag med sjokolade på dem med en gang, så du slipper å dyppe to ganger.

Tips 2! Pecannøtter er godt til gulrotkake, se min raw gulrotkake her.

Mer julekonfekt kommer!

28 thoughts on “Pecankubber – Raw julegodis!

 1. Mmm hørtes godt ut! Kanskje føre dette på lista over julegodis jeg skal lage i år! :D
  Har nettopp lagd en porsjon raw mozartkuler, var første gang jeg prøvde meg på marsipan, og sjokoladen inni blei SKIKKELIG nugat både i konsistens og smak, så blir spennende å få sjokoladetrekk på dem og smake.
  Er så morro med raw godis :D Så masse godt man kan lage, og spise med god samvittighet! LOVE it!

 2. Silje, du er så FLINK!! Disse ser skikkelig gode ut! Gleder meg SÅ til å komme hjem til mamma og pappa i morgen, har liksom bodd i en koffert de siste ukene. Da skal jeg lage raw godis og sjokolade til den store gullmedalje :)

 3. Så gode de så ut, så smaker de helt sikkert godt. Liker veldig julekrydder i godisen.! Flinke og kreative du ;-)

 4. Nammis, disse skal jeg prøve!=D Jeg har lagret så mange sjokoladeoppskrifter nå at jeg har nesten et luksusproblem!=P

 5. Takk for fin oppskrift, det så veldig godt ut! Hvis jeg rekker, skal jeg lage sånne i morgen. Men kommer nok til å dyppe dem i vanlig, mørk sjokolade, blir litt vanskelig å få tak i ingredienser til rå sjokolade på Hamar tror jeg. Skal de være lenge i fryseren? Og oppbevarer du dem i kjøleskap eller fryser når de er ferdige? Jeg er helt nybegynner på å lage sånt, sjø :)

  • Neida de skal bare være i fryseren lenge nok til å bli kalde. Jeg laget disse først, laget så sjokoladen, og så dyppet jeg dem. Så kanskje en halvtime-times tid? Nå oppbevarer jeg dem i kjøleskap siden jeg er hos mamma, men hjemme hadde jeg sikkert hatt dem i fryseren. I kjøleskap slipper du at de «svetter» når de kommer ut i romtemperatur.

 6. De så nydelige ut!

  Men en ting jeg lurer på, når du smelter sjokoladen, måler du temperaturen på den da? Sånn for å sjekke at den ikke er høyere enn 40-ettellerannet (rawfoodgrensa for oppvarming av mat, right?). Eller er det ikke såå nøye?

  Jeg lagde «raw»sjokolade (er som sagt litt usiker på temperaturen når det smeltes..) for første gang her for et par dager siden. Har jo lest så mye om det her hos deg, så da måtte jeg jo prøve. Kjøpte meg et sånt ‘startsett’ med alt man trenger, og de ble kjempegode!

  Håper du har hatt noen fine juledager, og fortsatt god jul!^^

  • 40 grader er lurt å ikke overstige, man kan oppleve at sjokoladen skiller seg hvis det blir varmere har jeg blitt fortalt. Jeg følger med med fingeren, og bruker fingervarmt som en grei pekepinn på temperaturen.

   Jeg har det fint i julen, håper du også har det :-)

 7. Ping: Christmas Spiced Quinoa Salad |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *